Gino D'ANTONIO

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
Gino D'ANTONIO, (1927- )


16 Mart 1927 tarihinde Milano'da doğan Gino D'Antonio, çizgiroman çalışmalarına 1951 yılında Edizioni Della Casa için Jess Dakota başlığını ve II Vittorioso dergisi için II Trasvolatore Della Alpi'yi çizerek başlamıştır. Buralarda gösterdiği kesin başarı sayesinde dönemin önemli çizgiromanlarından biri olan Pecos Bill/Pekos Bill ve Oklahoma'yı çıkaran Mondadori'ye transfer olmuştur.


izgiromanAnsiklopedisi153.jpg


Gino D'Antonio otoportresi.

Henüz yirmi beş yaşında elde ettiği büyük şansı iyi değerlendiren Gino D'Antonio, 1956'dan itibaren yine italyan Mondadori için, ardından da ingiliz Fleetway yayınevi için Dick Daring, Kansas Kit (Sis Yayınları tarafından basılmıştır) gibi başka çalışmalar gerçekleştirmiştir. Sonraki yıllarda yine italya'dan işler alan D'Antonio, epey ses getiren La Storia del West başlığına imza atanlardan biri olmuştur. Son olarak 1975 yılında II Giornalino dergisi için Soldato Lascella ile birlikte Susanna adlı çizgiromana imza atmıştır.

Hiçbir resim eğitimi almamış olduğu halde kendisindeki yeteneği keşfeden ve onu çok iyi geliştiren Gino D'Antonio, estetik yönü oldukça ön plana çıkaran bir üslupta çizimler yapmıştır. Dengeli kullandığı siyah-beyaz tonlamaların dışında tamamen firça ile çalışmış, başkaca birşeyle mürekkepleme yapmamıştır. Onun çizmeye başlamasından sonra Pecos Bill atının üzerine daha da dik oturan bir kahraman haline gelmiştir. Bilhassa doğa manzaralarını serpiştirdiği arka fonlarıyla dikkat çeken D'Antonio kareleri, mükemmele yakın kadrajları ve ne söylediğini anlatan yüz ifadelerinin birbirine geçtiği çizgiroman sayfalarına dönüşmüştür. Uzun yıllar çok iyi olduğu western türüne saplanıp kalan Gino D'Antonio, elli yaşından ve sayısız koleksiyondan sonra ekolojiyle uğraşan ve yaz tatilinde nereye gideceğini düşünen Susanna'yla yeni bir çizgiroman türüne yelken açmıştır.

Bilhassa western çizgiromanları konusunda Avrupa kıtasının en kıdemli çizerlerinden olan D'Antonio, bu alanda sembol isimlerden biri sayılmaktadır.
 
Üst