Giancarlo ALESSANDRINI

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Giancarlo ALESSANDRINI, (1950- )


20 Mart 1950'de Ancona, İtalya'da doğan ressamın çocukluğu çizgiroman dergilerinin arasında geçmiş, ilk kez 1972 yılında II Corriere dei Raggazzi adlı periyodik çizgiroman dergisine yaptığı çalışmalarla profesyonelleşmiştir. Sonraki yıllarda kendisini İtalya'nın en sevilen çizgiroman ve kapak ressamlarından biri haline getirecek şöhret basamaklarım teker teker tırmanmaya başlamıştır. Önce Lora Shark'da, ardından da İtalyan suç çizgiromanı başlıklarının en bilinenlerinden Diabolik'de görev almıştır. Cosmopolitan'a illüstratif çizimler yaparken bir yandan da ingiliz Fleetway Publications'a Savaş çizgiromanları yetiştirmiştir.

Giancarlo Berardi ve Ivo Milazzo patentli Ken Parker için gerçekleştirdiği birkaç maceradan sonra, haftalılk II Giornalino'ya geçerek piyasa deneyimini arttıran Allessandrini, Alfredo Castelli ile birlikte Sergio Bonelli Editore için Martin Mystere başlığını yaratmıştır. İlk sayısından itibaren tüm Martin Mystere kapaklarını bu başlığın çeşitli serileri için hazırlarken zaman zaman çizdiği maceralarla da 'İmkansızlıklar Dedektifi'nin unutulmaz serüvenlerine imza atmıştır.

Giderek sadece Martin Mystere başlığı için çalışmaya başlayan Alessandrini'nin sade olmasına karşın detaylı ve çizilmeden önce tüm görselliği araştırılmış, güçlü desen ve ayrıntılarla bezeli çizgiroman kareleri zaman içinde iyice oturan stiliyle pekişerek kendine has bir ekol olmuştur.
 
Üst