Sergio Bonelli anısına bir cümle de sizden..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,022
denize sıfır
bxslpg2o7oa7lj17x.jpg


Arkadaşlar büyük usta Bonelli için e-dergimizde bir köşe yapacağız onunla igili 1-2 satır yazarsanız aralarından seçerek dergide nikinizi belirterek yayınlayacağız.
katılmanızı rica ederim.
teşekkürler.
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Bonelli'nin bize sunduğu çizgi romanlar benim en çok okuduğum ve zevk aldığım
romanlar olmuştur her zaman ,ölümünden sonra kurgu olarak cenaze töreninin gösteren ve çizgi roman kahramanlarının da yer aldığı resim çok duygusal olmuştu.Beni çok etkiledi diyebilirim.Bonelli nin ölümünden sonra bu işin biteceği kanısında değilim.Kurumsal olan bu sektörde çizgi romanların devamı gelecektir.Ama klasik çizgi roman sektörünün bugüne kadar gelmesinde emeği olan bonelli nin önünde saygı ile eğilmek gerekiyor.Bonelli nin diğer taraftan hayali dünyanın çizgi kahramanlarını sürekli izleyecektir kanısındayım.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,648
Gaziantep
Sergio Bonelli olmasaydı,İtalya'da çizgi roman olmayacaktı.(En önemlisi TEX günümüze kadar gelmeyecekti) Belki bizde çizgi roman okumanın keyfini çıkaramayacaktık.Işıklar içinde yatsın.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Bana çizgiromanı baba Bonelli sevdirmişti; oğlu Sergio bayrağı daha ileri taşımayı başardı.

İtalya piyasasını bizzat izleme imkanım yok, ama Türkçelerindeki açıklama ve bilgilendirmelerden anladığım kadarıyla Bonelli firmasını uluslarası bir firma yaptı. Her milletten çizer kadrosu var. Hatta Türk çizerleri de var. ÇR denildiğinde aklıma ilk gelen isim Bonelli.

Hiç karşılaşmadık, tanışmadık ama Bonelli en yakın arkadaşlarımdan birisi.

Anısı yaşıyor, hep taze olarak yaşayacak.
 

fenerbahce_100

Süper Üye
26 Mar 2009
1,838
992
Bizi gündelik sıkıntılardan kurtararak başka dünyalara götürdü.Bütün karmaşa,gözyaşı ve şiddete rağmen bir parçamız sonsuza kadar onun yarattığı o eşsiz dünyada kalacak...Kimsenin bundan şikâyet ettiğini, edeceğini sanmıyorum...Bu yüzden birbirinden farklı karakterlerin,ideolojilerin,anlayışların saygı içinde ama özgürce dolaştığı Çizgi Diyarı yaratılıp yaşatılıyor.Güle güle büyük usta o diyarda bir parçan hep bizimle olacak...
 
J

jack

Aslında böyle bir ustanın arkasından bir iki satır yazamak heleki kendisinin çr dünyasına kattıklarından ve kazandırdıklarından sonra biraz haksızlık olur onun için satırlarımı biraz uzatıçam çr dünyasını yasa boğan kayıbından sonra..

Birçok karaktere hayat verdi esasında ben italyan çr nıyla fazla ilgili olmama rağmen mister no benim en favori karakterlerimden birisidir ve bu karakterleri yaratırken sadece masa başında değil maceraların geçtiği yerleri çoğunu gezerek
görerek oralar hakında bilgi sahibi olduktan sonra bu eserleri yaratmıştır..

Eserleri amerikada ve ingilterde nerdeyse hiç tutulmamaıştır ama yayınevi amerikaya birçok çizer transfer etmiştir.Eserleri bir çok ülkede basılmıştır ama çoğunda tutulmamamıştır.En çok başarılı olduğu ülkeler hırvatistan makedonya bosna hersek sırbistandır..

Ama en çok tutulan ve sevilen italyadan sonra herhalde Türkiyedir ikinci kalesi olmuştur adeta bana göre ve Türkiyede bençe hepsinden çok fazla sevilmiş ve sahip çıkılmıştır eserlerine zaten italyadan sonra eserlerinin en popüler yer olduğu Türkiye diye geçer bunda Türk insanın duygasallığı bence çok önemlidir.

Özetle çr dünyasına kazandırdıkları inkar edilemez sevmeyenler için bile..
Kendisi ölmüş olsa bile ruhu yarattığı karakterlerde yaşıyacaktır..

Ne mutlu bana ki çektiğim bunca sıkıntaya rağmen hala hayatta paradan daha önemli şeyler de vardır diyebiliyorum..(Jerry Drake)
 
Üst