E-Dergi yönetim kadrosu..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
arkadaşlar bana ulaştırdığınız ürünlerden anlaşıldığı kadarıyla çekirdek kadromuz hemen hemen belirleniyor.

sanal ortamda milat olabilecek bu çalışmamız için kadromzu netleştirelim..şöyleki aşağıda yazılan bölümlerde görev almak isteyenler tek başına veya ekip oluşturarak ismini(nikini)
yazdırsinki sorumluluklar belirlensin..bu iş için geç kalındığını düşünebilirsiniz ama takdir edersinizki karşılıksız paylaşım söz konusu olunca bir anda olmuyor..

1-yönetim kurulu

2-dergi için gerekli bilgi,belge-döküman hazırlama

3-çizerler(karikatür vs..)

4-redaktör

5-sayfa düzeni mizanpaj

6-şiir,öykü grubu

7-makale,tanıtım

8- anime ve manga bölümü
hemen aklıma gelenler..kadroyu isimlere dökelimki türkiyede bir ilk olacak dergimiz için mutfağa geçelim..her türlü sorularınız için pm yazabilirsiniz..msnde bilgi alışverişi yapabiliriz..her türlü katkınız bizim için önemli ve değerlidir..saygılarımla..
 

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,226
2,288
LÜLEBURGAZ
hayat beni fazla yordu sanırım... kafam gençlik yıllarımdaki gibi fikir üretmiyor... artık hayal bile kuramıyorum... bu nedenle e-dergi için pek bir öneri getiremiyorum... ama sizlerin görüş ve düşüncelerinizi okudukça, dergi ile ilgili çalışmalarınızı takip ettikçe ortaya güzel bir çalışma çıkacağı inancım daha da kuvvetlenerek, ilk sayıyı sabırsızlıkla bekliyorum :)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Eğer başvuru yapılmayan, boşta kalan bir görev olursa (redaktör, editör veya grafiker) bana özel mesaj ve e-posta ile haber verin. Elimden geldiğince görevi yapmaya çalışırım.

Saygılarımla.
 

zagorabi

Aktif Üye
28 Ağu 2010
230
332
Her grubun başı, yada tekil görevler üstlenen arkadaşlarımız zaten otomatik olarak dergi yönetiminde olacaklarına göre, tekil görev yada ekipler için başvuruda bulunmak daha doğru olacaktır. Editörlüğü büyük beyaz gayet başarılı bir şekilde yürütüyor, ben sayfa tasarımı ve mizanpaj'ı üstlendim, aslında gidişatın gösterdiğine göre derginin genel tasarımını yapacağım sanırım bu yüzden hedon ve bueno ile birlikte teknik bir ekip oluşturmak özellikle ilerisi için çok faydalı olacaktır.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
ben 7 için her ay (yada hafta ne sıklıkta çıkacaksa) minimum 4-5 sayfalk yazı hazırlayacağıma söz vermiştim. İlk yazdığımı yolladım zaten.

Redaktörlük için de gerek duyulursa yardımcı olurum.

Ancak 2. şıkkı biraz daha açarsanız sevinirim aklımda tam birşey oluşmadı onunla ilgili?
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
ben 7 için her ay (yada hafta ne sıklıkta çıkacaksa) minimum 4-5 sayfalk yazı hazırlayacağıma söz vermiştim. İlk yazdığımı yolladım zaten.

Redaktörlük için de gerek duyulursa yardımcı olurum.

Ancak 2. şıkkı biraz daha açarsanız sevinirim aklımda tam birşey oluşmadı onunla ilgili?

dostum gönderdiklerin bu sınıftaydı zaten..:)
 

zagorabi

Aktif Üye
28 Ağu 2010
230
332
2-dergi için gerekli bilgi,belge-döküman hazırlama:

- Bazı arkadaşlarımız yaptıkları yada nette buldukları güzel resimleri bizlerle paylaşmaktadır, bu tip resimlere ait bir makale oluşturulabilir ve o makale için kaynak yazıları araştırıp bulmak gerekir.
- Dergiye gönderilen ama bir nedenle eksik bulunan makale, öykü vs. vs. gibi metinlerin zenginleştirilmesi ve yayına hazır hale getirilmesi için gerekli materyallerin toplanması.
- Dergi içeriğindeki bazı konular için gerekli bilgi,belge ve döküman'ın toplanması, bu iki türlü kullanılabilir; 1) yönetimce hazırlanan bir makale, haber vb. dosya için gerekli olacaklarda kullanılır. 2) şu an kesinleşmemiş olan ama ileride olabilecek konulardan birisi olan, örneğin belli bir konuda araştırma dosyaları ve yayınlanması için gerekli materyaller gibi.
- Hazır gelen yada yönetimce hazırlanan bir makale için görsel materyal bulunması yada mevcut görsel materyalin daha kaliteli halinin elde edilmesi vb.
- Az bilinen ve zor bulunan konular, dergiler, çizimler vb. hususların aşartırılması ve bilgi,belge ve döküman'ların dergiye kazandırılması.
- Çizgi roman tarihimizden bir zat hakkında bilgi,belge-döküman bulunması.

Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, araştırmayı sadece internet ile sınırlamadığımı da belirteyim ayrıca. Teknik ekibin ve yönetimin ihtiyaç duyduğu her türlü materyal aslında bu konuya girer, ekibe talip olacak arkadaşların bu hususları dikkate almasında fayda var kanaatindeyim.
 

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Selamlar arkadaşlar.ne yazık ki benim de elimden hiç çizim gelmez.öyle ki ortaokulda resim dersinden bütünlemeye kalmış ve yazın bütünleme sınavında sınıfı geçmiş biriyim.Fakat yazı,döküman,belge hazırlama,redaktörlük,çeviri konularında kadroya dahil olabilirim.İlk yazımı halihazırda gönderdim.Geceleri çoğu zaman oğullarımla birlikte uyuyakalıyorum o yüzden msn'de pek fazla bulunamıyorum ama gün içinde pm ile gelişmelerden haberdar edebilirsiniz beni,ya da yapılması gerekenleri iletebilirsiniz.Şafak doğan güneş,haydi hayırlısı.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Çok doğru söylüyorsun abi Şafak Doğan Güneş :d hehe bunu gerçekten 19 Mayısta söylemiş biri olarak ayrı bir önem taşıyor orası ayrı ama harbi heyecanla bekliyorum dergiyi eminim ki çok harika bir şey çıkacak ortaya İnşallah :d
Allah'a emanet
 
Üst