E-dergimizin içeriği..

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
konuya başlangıç olması açısından içeriği- bölümleri belirleyelim istiyorum..

32 sayfa olarak düşünüyoruz,

1-editörden

2-kısa bir çizgi roman 7 sayfa (kendi çizimimiz olacak)

3-bir müzik aleti sayfası

4-karikatür sayfası 1-2 sayfa

5-bir ÇR çevirisi 3 sayfa

6-şiir sayfamız

7-teknoloji sayfamız

8-sizden gelen çizimler sayfası 2 sayfa

9-dünyadan ÇR çok eski tarihli bir ÇR olabilir?

10-1 sayfa makale

11- her ay bir çizeri tanıtacağız 2 sayfa

12-2 sayfa manga

13-1 sayfa da yayınevlerimizin tanıtımı


gibi düşünüyoruz arkadaşlar bu konuda çalışmalar hazırlayan arkadaşlardan ricam en geç 5 aralık tarihine kadar elinizdeki veriler göndermeniz..sayfa düzeni ve editör onayına sunulacak dergimizin son şeklini alması için geç kalmayalım..
editör onayından geçemeyen bölümleri biraz daha geliştirip ilerki sayılarımızda kullanabiliriz..şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim..bol çizgili günler..:)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Çok güzel bir içerik olmuş cidden tebrik ederim hayırlısı olur İNŞALLAH heyecan ve sabırla bekliyorum.
 

zagorabi

Aktif Üye
28 Ağu 2010
230
332
Şu anda dergiyi basmayı düşünmediğimiz için forma hesabı 32 sayfa diye düşünmek biraz sınırlama olmazmı sizcede? Sayfa sayısını daha çok minimum sayfa olarak görmek ve katılımları maksimum değerlendirmek bir başka yöntem olarak uygulanabilir. Mümkün mertebe bizlerden gelenlerin içinden seçilenleri yayınlamak daha samimi bir yaklaşım olur kanaatindeyim. İnternette her yerde bulabileceğimiz şeylere asla yer vermeyelim, kitap/dergi vb. tanıtımlarıda eklenebilir, sadece şiir yerine kısa öyküyede yer verilebilir, fıkra yada deneme yazılarda olabilir. Tüm tanıtımlar mümkün mertebe canlı röportaj olarak yer alırsa daha güzel olur, site sakinlerininde 1'er sayfa tanıtımı yapılabilir, tüm bunlar e-posta vasıtasıyla yapılabilir. Eminim arkadaşlarımız önerilerini ekleyeceklerdir.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
elbette önerilere fikirlere açığız içerikte oynamalar yapabiliriz..:)önerileri bekliyoruz..
 

OBLOMOV 21

Yeni Üye
17 May 2010
2
0
Arkadaşlar herkese merhaba.Dergide ''Çizgi Roman Tarihinden'' başlıklı bir sayfa olabilir.Başarılar...
 

Dracula

Süper Üye
1 Ocak 2010
45
2
bence çizgi roman ağırlıklı olmalıydı dergi ama listeye bakınca öyle olmadığını görüyorum... kimse alınmasın kırılmasın herkesin düşüncesi ve beğenisi farklıdır... bence gereksiz bölümler; müzik aleti sayfası, karikatür sayfası, teknoloji sayfası, manga sayfası, yayınevlerimizin tanıtımı sayfası bunların yerine yine üstüne basarak söylüyorum bence sitede yayınlanmamış çizgi romanlar olsa daha iyi olurdu ya da ilginç kısa öyküler örneğin fantastik ya da bilimkurgu hikayeleri saygılar sevgiler
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
bence çizgi roman ağırlıklı olmalıydı dergi ama listeye bakınca öyle olmadığını görüyorum... kimse alınmasın kırılmasın herkesin düşüncesi ve beğenisi farklıdır... bence gereksiz bölümler; müzik aleti sayfası, karikatür sayfası, teknoloji sayfası, manga sayfası, yayınevlerimizin tanıtımı sayfası bunların yerine yine üstüne basarak söylüyorum bence sitede yayınlanmamış çizgi romanlar olsa daha iyi olurdu ya da ilginç kısa öyküler örneğin fantastik ya da bilimkurgu hikayeleri saygılar sevgiler

dostum katkıda bulunacak arkadaşların yaptıkları ürünler elimize ulaşsın tümüyle çizgiyede dönebiliriz fakat bunun her ay sürdürülebilir olması lazım çeşitlilik bu yüzden düşünüldü..önerilere açığız konuyu tartışarak ortak nokta buluruz ...:)
 

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
38
Çeşitli olması güzel olur çünkü sadece çizgiroman değil tüm olay...Her sayfada çizgi roman olacaksa e zaten hergün sitede binlercesine rastlıyoruz değil mi?Birde bu konu hakkında benim bir görüşüm varki oda dergide bir çizgi roman eleştiri sayfası olması gerektiğidir mesela film eleştirmenlerinin yaptığı cinsten şeyler falan olsa bu çizgi romanıncılığın kalitesini yükseltecek birşey.Çizerin çizgilerinden tutunda konuşma balonlarına kadar birçok eleştirilip incelenecek şey var...
 

Dracula

Süper Üye
1 Ocak 2010
45
2
Aliaksandr arkadaşım, haklısınız binlercesi sitede varken formatı başka olan bir dergi yapmak lazım!!!ben kendimce(kendi düşünceme göre) çizgi roman ağırlıklı bir dergi olacak sanıyordum meğer değilmiş... dergi için çizgi roman çizmeye başlamıştım ama devamını getirmenin de bir anlamı olmadığı kanaatine vardım niye yorulalım ki değil mi? cizgi roman dergisi olmayacak sonuçta uyarınız için teşekkürler saygılar
 

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
61
merhaba dostlar. naçizane birkaç öneride bende bulunmak isterim. şöyle ki;
1 - aslında içeriğin genel olarak dolu olduğunu düşünüyorum. ancak sayfa sayısı konusunda bence de kısıtlamaya gidilmemesi doğru olacaktır.
2 - çizgi roman ağırlıklı olması konusunda buenomelih arkadaşımıza katılıyorum. lakin her sayıda yeteri kadar katılım sağlayabilirmiyiz diye de düşünmüyor değilim. onun için belki türkiye'de ve dünya'da çizgi roman üzerine editoryal yazılar olabilir (kahramanlar hakkında inceleme ve tanıtım yazıları, çizgi roman piyasası ve sorunlar vs.)
3- birbirini besleyen sanat dalları olarak sinema ve çizgi roman ilişkisine yer verilebilir.
4- yerli sanatçılarımızla röportajlar, eserleri hakkında bilgiler verilebilir.
5- piyasaya yeni çıkan veya çıkacak olan yayınlarla ilgili tanıtım yazıları, yayınevleri tanıtımı...
6- okuyucu beklentilerine yer verilebilir.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,020
denize sıfır
ilginize teşekkür ederim..arkadaşlar içeriği bu şekilde çeşitlendirme sebebi her ay düzenli olarak çizim yapılabilirmi..yoksa bueno melih arkadaşımızın sitemini anlıyorum ama birde bunun sürdürülebilir olması gerekir..sayfaları dolduracak kadar çizim hazırlanırsa tamamen çizgiyede yönelebiliriz bu sorun değilki..daha öncede belirttiğim gibi eldeki verileri masaya yatırıp içeriği verilere göre belirleyeceğiz..her görüşe açığız bunuda belirteyim..gösterilen ilgiye sonsuz teşekkürler..:)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Bence öncelikle görev dağılımı yapılarak editörler, redaktörler ve tasarımcı belirlenmelidir. (Bu, eğer gerek duyulursa, üyesi olduğum bazı Linux forumlarındaki gibi, her sayıda başka bir ekip oluşturarak da yapılabilir.)

Sonra yazılı ve görsel malzemenin içeriği, formatı, gönderileceği e-posta adresi gibi bilgi ve kurallar ana sayfada sabit bir köşede ilan edilmelidir.

İçerikle ilgili olarak hemen aklıma geliverenler ise şunlar:

1 - Her sayıda forumdan bir arkadaşımızın çizgi romanla nasıl tanıştığını, okurken neler hissettiğini, çizgi romandan nasıl etkilendiğini, hangi kahramanları neden sevdiğini (vb) anlatan bir yazısına yer verilebilir. İsteyen herkes bir fotoğrafıyla birlikte yazısını gönderir, editör en ilginç olanlardan başlayarak her sayıya birini alır. Bu ortamda ortak payda çizgi roman sevgisi olduğuna göre, emin olun hemen en çok okunan sayfalardan birisi haline gelecektir.

2 - Grafikten anlayan arkadaşlar için de özel bir sayfa ayrılabilir. İsteyenler çizgi roman kahramanlarını kullanarak (bobiler.org örneğinde olduğu gibi) montajlar, karikatürler, kolaj vb sanatsal çalışmalar hazırlayabilirler. Bunların arasından seçilenler, sayfaya alınır.

Son olarak derginin içeriği ile ilgili fikrimi söylemek istiyorum: Büyük olasılıkla Türkiye'de türünün ilk örneği olacağını ve tarihi bir değer taşıyacağını düşünürsek, bence, dergide yer verilecek malzemenin özgün ve kaliteli olması, ilk kural olarak kabul ve ilan edilmelidir. Dergi; çizgi romanı bilen, irdeleyen bir kitlenin ürünü olmaya yakışacak şekilde, ciddi ve doğru bilgi + mesajları, rengarenk çizgi roman havası ile verebilen; yazılı ve resimli sayfaların dengede durduğu bir formata sahip olmalıdır.

Aklıma başka şeyler gelirse daha sonra eklerim.

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:

zagorabi

Aktif Üye
28 Ağu 2010
230
332
Okurdan mektup gibi klasik ama değeri hiç eksilmeyen bir bölüm olabilir. Sevgili hadon'da benim önerdiğim her sayı bir üyemizin tanıtılmasını önermiş, bu tip dergilerde oldukça çok okunan bölümlerdendir genelde. Çizgi roman tarihi yer alabilir.

Aslında benimde beklentim, daha doğrusu umudum çizgi roman ağırlıklı olması yönündedir elbette dergi adına ama sevgili büyük beyaz'ın ısrarla belirttiği gibi süreli yayınlarda asıl olan devamlılık ve kalitenin sürdürülebilirliği olması gerektiği neticesinde farklı sanat disiplinlerinede yer verilmesi gerektiğidir, burada yapılması gereken ise bence çizgi roman eksenli seçimlerin yapılması ve bu minvalde konuların yer alması olabilir. Örneğin: Sinema bölümü yapıp buna çizgiroman çıkışlı yada bağlantılı vb. filmler hakkında makaleler yayınlanması kabilinden olabilir.

Kendi çizimlerini göndermek isteyen arkadaşalarımızın en azından 6-7 sayı düzenli olarak çizgi roman göndermeyi taahhüt etmesi gerekir kanaatimce. Dergi sanırım çizgi romandan artan yerleri çizgi romandan çıkmış konularla dolduracaktır herhalde. Derginin şekillenmesi ve içeriğinin niteliği kesinlikle biz katılımcıların belirleyeceği bir şey olacaktır. Ağırlıklı olarak çizgi roman gönderiliyorsa elbette o dergi çizgi roman ağırlıklı olur. Konuya müdahil olan arkadaşlarımız unutmamalıdır ki bu bir gönüllü katılım eseri olacak bir çalışmadır, doğal olarak bir çok arkadaşımız, işinden-ailesinden-çocuklarından kısacakları zamanları ayırmak zorunda kalacaktır. Doğal olarak herkes için oldukça zor bi iştir, özellikle devamlılık söz konusu ise.

Derginin çizer takımı konuşuluyor fakat birde yazar takımı olması gerekir ki en azından çizerler kadar önemlidir dergi için. Arka plan yazıları yada araştırma dosyaları vb. bir çok konuda eserler ortaya koyabilecekleri gibi aynı zamanda düzenli olarak makale, fıkra, kısa öykü, şiir vb. şahsi eserleri ile dergiyi zenginleştirebilirler, yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var ki söz konusu eserler primatif bir uslupla değil nitelikli bir ortak beğeniyi kazanacak yapıda olmalıdır.

Yanlış hatırlamıyorsam malzemenin son teslim tarihi 5 Aralık olması gerekir, bu minvalde benimde daha önce söylediğim ve hadon arkadaşımızın tekrar hatırlattığı gibi ilk önce görev bölümünün yapılması ve bu görevlilerin yapacakları toplantı neticesinde ortaya çıkacak sonuç itibari ile; dergi için istenen materyallerin özellikleri ve teknik detayları, içerikleri vb. detaylı bilgi sabit bir yerden duyurulmalıdır, yönetim hala uzaktan ve eksik takip yapmaktadır yada bizler bu yönde bir eksik bilgiye sahibiz. Konunun en başında dediğim gibi yönetim bir an önce olayı profesyonel bir şekilde sahiplenmelidir.

1- Dergi kadrosu belirlenmelidir.
2- Dergi kadrosu toplantı yapmalıdır.
3- Dergi yönetimi dergi hakkında teknik konularla ilgili detaylı bir duyuru yapmalıdır.
4- Dergi yönetimi kendisini geleceklerle değil olması istenilen bir şekilde beklenti içine sokmalı ve bu minvalde bir uygulamaya gitmelidir. Örnek: Çizgi romanlarını yayınlamak isteyenlerle irtibata geçilmeli ve süreklilik, içerik vb. konularda bir yol çizilmelidir.
5- Site yönetimi dergiye bir sorumlu atamalı ve o sorumlu üzerinden irtibat yürütülmelidir.
6- Dergi içeriğini ve konularını dergi yönetimi belirlemelidir, bu tip forumlar elbette yardımcı olacaktır ama dergi konusu yaklaşık olarak iki aydır gündemde olmasına rağmen hala ne yapmalıyız minvalinde duruluyor olması hala harekete geçilmediğini gösterir ki bu zaman ve katılımcı kaybı demektir.
7- Dergi içeriğini oluşturacak malzemeler ve diğer hususlar dergi yönetimi içerisinde oluşturulacak bir ekip tarafından takip edilmeli ve toplanmalıdır, bu iş onların asli görevi olmalıdır.
8- Dergi teknik ve büro olmak üzere iki kademeden oluşacağı için, sadece çizer, redaktör vb. gibi kişiler değil aynı zamanda dergi kırtasiyesini takip edecek, üye ilişkilerini yönlendirecek vb. hatta bir sanal ofisboyu bile olacak şekilde düşünülmelidir, bu kadronun tartışma yeride bu forum değil dergi yönetim toplantısıdır mesela.
 

Patrick Wilding

Süper Üye
20 Nis 2010
65
55
Selamlar,dergiyle ilgili olarak aklıma gelen bir fikir de mesela her sayıda bir çizgi roman kahramanının özelliklerinin irdelenmesi olabilir,örneğin ilk sayıda Zagor tanıtılabilir,kimdir,geçmişi nedir,Zagor nasıl ortaya çıkmıştır,motivasyonu nedir,niye Ahyaaakk diye bağırır,v.b.gerçi bu bilgileri internetten edinmek mümkün ama hem çok fazla bilgi var hem de bölük pörçük.Oysa böyle bir dergide bu şekilde bir kahraman biyografisi yer alabilir.Ben Superman için böyle yazı hazırlayabilirim örneğin.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
selam şimdi herkes aslında en iyi
sini yakalamak adına açlıyor klavyenin tuşlarını ve de bir bakıma herkeste haklılık payı var.
Bence ilk önce zagorabi nin dediği gibi her zaman dergiye okuyucu kitlesindende birşeyler katılması çok tutulur o yüzden hadon arkadaşın dediği çok matıklı ve bir o kadar da güzel eğer yapılırsa kesinlikle tutulacağını umuyorum.
Sonra dergi yönetimi ya da forum yönetimi kim ön ayak olacaksa bu işe ilk önce bence bir durup düşünülmeli "Bu derginin bir okuyucusu olsam ne beklerim dergiden?" diye.
Her kesimden ayrı sesler muhakkak çıkacaktır çünkü herkesi memnun etmek zor değil imkânsız bir şeydir ve eğer ayın 15'inde çıkması planlanıyorsa kesinlikle artık ufaktan da olsa en azından tasarıma ve içerik olarak ne olacağına belirlenip başlanmalı ya da başlanıldı da biz bilmiyoruz.
Hatta şöyle bazı dergilerde olan, derginin sondan bir önce ki sayfasında çook eski çizgiroman kapakları koyulabilir hoş görünür.
Ha birde dergiye şöyle çok güzel ve yakışan bir sloganda bulunması bayağı iyi olur.

Benim şu anlık aklıma gelenler bunlar ALLAH'A emanet olun.:d
 

sadikbilcen

Aktif Üye
24 Tem 2009
202
332
bence çizgi roman ağırlıklı olmalıydı dergi ama listeye bakınca öyle olmadığını görüyorum... kimse alınmasın kırılmasın herkesin düşüncesi ve beğenisi farklıdır... bence gereksiz bölümler; müzik aleti sayfası, karikatür sayfası, teknoloji sayfası, manga sayfası, yayınevlerimizin tanıtımı sayfası bunların yerine yine üstüne basarak söylüyorum bence sitede yayınlanmamış çizgi romanlar olsa daha iyi olurdu ya da ilginç kısa öyküler örneğin fantastik ya da bilimkurgu hikayeleri saygılar sevgiler

Katılmamak elde değil
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,579
Değerli Arkadaşlar, dergi çalışmaları son hız sürüyor, her gün aramıza yeni arkadaşlar katılıyor ve destek olacaklarını beyan ediyorlar. Büyükbeyaz üstadında isteği derginin çizgi roman ağırlıklı olması yönünde ve öyle olacak fakat Çizgi roman işinde çizgileriyle destek olacak arkadaşlardan tek isteğimiz devamlılığı sağlamalarıdır. Az kaldı pek yakında inanılmaz güzellikte bir dergiyle geliyoruz, neredeyse her gün toplantı yapıyoruz ve ne yapılmalı nasıl olmalı üzerinde konuşuyoruz. İlk olacak, farklı olacak, ve her şey sizin destek ve ilginizle daha da güzelleşecek.Yaptık, Olacak !(kendimi Ali Ağaoğlu gibi hissettim bir an, burda bir havuz olazak :) )
 
Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
İşlerim ve kendi çalışmalarımdan vakit ayırıpta dergi için birşeyler yapmasam da. Gönlüm hep sizinle.
Ve eminim ki harika bir çalışma ortaya çıkacak. Bu kadar kişinin emek verdiği bir ortak payda bu.
Şimdiden emeği geçen bütün dostlara gönül dolusu selam ve saygılar.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Daha önce de farklı hobiler yada spor dallarıyla ilgili sanal dergilerin içerisinde bulundum. Genelde konu ne ise o konuyu takip edenlerin ortak takıldıkları bir forumun etrafında şekillenen dergilerde, o forumdaki üyelerin ortak ilgi alanlarını da kapsayan bölümler olması çok garip değil. Elbette beğeniler farklıdır, neticede çizgi roman dergisi olmasına rağmen birbirlerinin okuduğu dergileri sevmeyenler bile olacaktır. Herkesi aynı anda tatmin etmek imkansız. Şahsen ben sadece çizgi romanlarla ilgili çalışma yapıyor olsam da diğer konuları da şiddetle destekliyorum.

Bu yüzden derginin herkese aynı oranda hitap edemeyeceği düşünülürse, içeriğin geniş tutulması pratikte en çok hangi konuda işe yarayacaktır?

Bu tip organizasyonların şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla en büyük sorunları "süreklilik"tir. X bir şahıs dergiye başlanırken "yapalım da yapalım ben şunu bunu yazıcam çizicem" demesine rağmen zor geldiği için ya da sözkonusu alanda yeterliliği az olup elindeki malzemeyi tükettiği için 3-5-yada 10 sayı sonra savsaklamaya başlar. Bu durumda, derginin toplam sayfa sayısında ciddi düşüşler görülebileceği için farklı konuların da ele alınması bu tip gerileme anlarında geçici de olsa bir destek sağlar. Sanal dergilerdeki en büyük sorunu aşmaya yardımcı olacağı için farklı konularla ilgili kısmı göz ardı etmeyin derim.

Tabi bu işi pratik yönü. Dergiciliğin temeline dönersek, bir dergi okuyucunun eline aldığı zaman (bu durumda bilgisayarında açtığı zaman :) ) ona aradığından fazlasını sunuyor olması gerekir. Dikkatinizi çekerim, günümüzde bot/yat konularının ele alındığı dergide ünlü sporcularla röportaj, formula 1 dergisinde bir mankenin fotoğrafları, gezi ve fotoğrafçılık dergisinde de en son bilimsel araştırmalara dair kısa yazılar bulursunuz. Böylelikle okuyucu sadece derginin temel içeriği ile ilgilense dahi farklı alanlarda da kendisine sunulanları entellektüel açıdan birikimine katma şansı olur.
 
Son düzenleme:

Noyyyan

Aktif Üye
12 Kas 2010
109
35
çok iyi fikirler var :) ben kısa bir fikir söyliyim , dergide ne kadar farklı tarz olursa o kadar etkili olur.
bu kadar :)
 

Noyyyan

Aktif Üye
12 Kas 2010
109
35
arkadarşlar bunu söylemeden geçemiyorum , çizim yapamayıpta senaryo-hikaye yazan lütfen bize yollasınlar senaryo-hikaye çok ihtiyaç duyduğumuz bi olay.hatta ben , sürekli benle çalışabilecek bir senaristi bile düşünürüm :)
 

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
89
dergi sayfaları daha fazla olması lazım ayrıca bence siz başka kahramanlar çıkarmalısınız mesela thor devamıı türkiyeye getirin siyah veya beyaz veya başka bir kahraman da oluşturun neden bizim doğru dürüst bir kahramanımız yok milli duygular içinde bir kahraman mesela kaptan amerika var yabancılarda bizler onlardan daha fazla kahramanlar çıkarabiliriz hemde gerçek öyküleri ben yardımcı olabilirim saygılar inşallah başarılı olursunuz

bu arada neden ben kahverengi olmadım yani e dergi takımı nedir ?? :(
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
kronos_55 arkadaşım çok güzel düşünmüşün evet bizdede onlara bin basar nitelikte kahramanlarımız var çok iyi şekilde yapılabilir elbette ama bunun birazda ülke çapında destek görmesi gibi birşey var maalesef.Bizim gibi çizgiroman sever çok insan var ama iş ciddi anlamda desteğe gelince ne oyunlara, ne de bu tarz çizgiroman vb. gibi yapımlara gereken destek hiçbir zaman verildiğini görmedim şahsen bazıları bu işe atılsada fazla bir varlık gösteremiyorlar maalesef hep bu nedenden ötürü.Oysa ki elbette bizden de harika şeyler çıkar niye çıkmasın.
Mesela şuan Genç Mustafa diye bir çizgiroman yayınlandı İnşallah tutulurda devamı gelir.
Baksana yeri geliyor ülkede yer etmiş mizah dergilerine bile ağır suçlamalar yapılıyorken bu tarz yapımlara artık sadece çocukların okuduğu bir şey olarak bakılmamalı işte o zaman harika işler çıkabilir diye umuyorum kısmet yakında olur İnşallah:d
 

Ravage

Çeviri & Balonlama
13 Ağu 2009
329
3,625
E-Dergi için hazırladığım Punisher Max - Girls In White Dresses çevirisini Büyük Beyaz ve Zagorabi'ye yolladım.İlgilenen herkese kolay gelsin umarım başarılı olur :)
 
Üst