Dylan Dog'da Zeka Problemi Olabilir mi?

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,896
Arkadaşlar gerçekten kafama çok kötü takıldı; hepimizin (ya da bir çoğumuzun!) çok sevdiği karizmatik, iyi kalpli, tuttuğunu koparan, her aldığı işi zorluk derecesine bakmadan çözen kabuslar dedektifimiz Dylan Dog'da bir zeka problemi olabilir mi acaba?

Tamam ekmek aslanın ağzında hatta midesinde, dünyada çok çok zor meslekler var ve bir çok insan ekmek parası için bu işleri yapıyor ama emek/ücret dengesizliğinde sevgili Dylan Dog kadar haksızlığa uğrayan insan sayısı da çok azdır gerçekten!!!

Düşünsenize sabahtan akşama kadar şeytanlarla, hayaletlerle, vampirlerle, kurt adamlarla mücadele ediyorsun, defalarca ölümden dönüyorsun, gelir olarak da masraflar hariç günlük 50 sterlin istiyorsun sadece!! Çok basit bir matematik hesabıyla ayda 30 gün iş bulsa bu adam (-ki biliyoruz asla bu kadar müşterisi yok!!!) ayda kazanabileceği maksimum 1500 sterlin ediyor (yazıyla bin beş yüz sterlin!!)

Şu an İngiltere de bir ortalama senede 53,000 sterlin , bir çalışanı 37,500 sterlin kazanırken sabahtan akşama kadar ruh, şeytan, öcü kovalayan bir adamın maksimum senede 18,000 sterlin kazanabilecek olması hak mıdır sizce!!?? Ki zaten bir de bu paranın içinden yardımcısı Groucho'un da parasını ödüyor ki hiç akıl mantık almayacak durumlara geliyor bu iş!! (Groucho bunu nasıl kabul ediyor ki onu da hiç anlamış değilim. Sonuçta mizah duygusu gelişmiş insanlar genel olarak zeki insanlardır!!)

Kısaca dostlar ben ciddi anlamda bu Dylan Dog'da bir zeka problemi olduğunu düşünüyorum.
Keşke diyar'ımızda bir psikolog ya da psikiyatrist tanıdığı olan olsa da bir yardım eli uzatsak diyeceğim ama herhalde bu yaştan sonra da yapılabilecek fazla bişey de yoktur!!

Selamlar, Saygılar..


 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,315
Selamlar, dylan dog maceralarının geçtiği dönem gördüğüm kadarıyla 90'lar. O dönemde normal olabilir.
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
663
2,944
BuXGTeRIMAE4B-v.png
 

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
773
5,728
Kdz. Ereğli
Altmışların sonu ve yetmişlerin ilk yarısında en fazla kazanan sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, Kartal Tibet, Ediz Hun, Ayhan Işık değil, Öztürk Serengil idi. Bir anısını anlatmıştı televizyonda. Ünlü bir oyuncu Serengil'in para kazanmasının sırrını soruyor. İstersen sana menajerlik yapayım diyor. Oyuncuya gelen film teklifini görüşmek üzere onun yerine yapımcı firmaya gidiyor. Normalde oyuncunun kazandığının kat be kat fazlasına anlaşıyor. Haberi vermek için oyuncunun yanına dönünce, adam dehşete düşüyor. "Sen böyle giderse benim piyasamı öldüreceksin" diyerek menajerlik akdini feshediyor... Oyuncunun kim olduğunu hatırlayamadım. Başrol değil de önemli karakter oyuncularından biriydi diye aklımda kalmış.
Eğer fazla para kazanmaya kafayı takarsa, harcamaları matrahtan düşmesi, ciroyu düşük göstermesi, İşkur'dan çalışanları için ssk desteği falan da alması gerekir ki o durumda ben o çizgi roman kahramanına adam demezdim. Groucho'ya maaşı yüksek verip asgari ücretten sigorta ödediğini düşünün. Öyle olacağına asgari ücreti verip sosyal haklarını ona göre ayarlaması daha iyidir. Zaten bir yardımcı olarak Groucho'nun fazla bir işe yaradığı da yok.
 
Üst