![]() |
#1 |
Çeviri Balonlama |
![]()
Merhaba,
2009 yılından bu yana arşivini yaptığım tüm e-kitap, yerli ve yabancı çizgi romanlarımın olduğu hard diskim arızalandı. İçinde ps3 oyunlarım da vardı. Tam 1,5 terabayt dosya! Hard diski bilgisayara taktığımda ışığı yanıp sönüyor ama bilgisayar hard diski tanımıyor. 2 farklı bilgisayarda denedim, sonuç maalesef aynı oldu. hard disk modeli western digital, prizli, 2 terabayt. İçindeki dosyaları nasıl kurtarabilirim, nereye başvurabilirim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok mutlu olurum. "Ben yapabilirim" diyen arkadaşlara hard diski posta ile gönderebilirim. Ödül olarak da 1 terabaytlık bir harici disk hediye edebilirim. Bütün o kadar dosyaları tekrar oluşturmak, indirmek, toplamak benim için imkansız! Şimdiden yardımcı olmak isteyen arkadaşlara .çok teşekkür ederim. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 27.Temmuz.2011
•Rep Puanı : 157532
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Benimde WD 2Tb bir HD arızalandı, içinde 3,5 inçlik hd var bunların. Ben hard diski söküp bilgisayara bağlayıp içindeki veriler ulaşmıştım ama benim durumumda hd sağlam hd kutusundaki devre arızalıydı.
Profesyonel veri kurtarma şirketleri kurtarır ama onlarda çok ciddi para alıyor. Mekanik arıza yoksa verilerini kurtarma şansın var. Emniyette polisler EnCase Forensic diye bir program kullanıyor sistem imajı almak ve veri kurtarmak için. Nette mevcut. Onu deneyebilirsin. Veya başka alternatifleri de kullanabilirsin.
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 04.Eylül.2013
•Rep Puanı : 8366
•Rep Seviyesi :
![]()
Aşağıdaki link'in yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ve ayrıca,ortalama bilgisayar bilgisine sahipseniz - HDD Regenerator,HDD Health...gibi programları deneyebilirsiniz. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 14.Temmuz.2009
•Rep Puanı : 60646
•Rep Seviyesi :
![]()
bozuk hard diskimi bilgisayarcı Linux sistemi ile onarıp açtı bilginize
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 10.Mart.2010
•Rep Puanı : 193448
•Rep Seviyesi :
![]()
Kurtarma hizmeti veren firmaların büyük rakamlar istediği biliniyor; tekrar bulabileceğiniz çizgi roman vb.şeyler için onların istediği parayı muhtelemen vermek istemezsiniz.
Rastgele programlarla kurtarma yapmaya çalışmasanız iyi olur. Böyle bir denemenin, doğru programla kolayca kurtarılabilecek verileri zor kurtarılır hale getirebildiğini okumuştum. Atlas364 arkadaşımızın söylediği gibi, bir Linuks çalışan CD ile (işlem yapmadan) içindeki verilere ulaşılıp ulaşılamadığına bakılabilir. Bunun için, diskin bilgisayarda dahili harddisk olarak takılı olması iyi olur. Disk takılıyken bilgisayarı Linuks çalışan CD ile açıp içini kontrol edebilirsiniz. Bu aşamada, diski görüyor ama düzeltilmesi gerektiğini söylüyorsa, düzeltme emri vermeyin; yoksa içindeki dosyalar silinebilir. Eğer sorunsuzca ulaşılabiliyorsa, içindekileri başka bir diske aktarırsınız. Konuyu özel mesajla bir de Hakansait arkadaşımıza sorun. O hem çok eski bir bilgisayar kullanıcısıdır, hem de benzeri bir sorunu yakın geçmişte yaşamıştı.
![]() |
![]() |
#6 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 12.Aralık.2012
•Rep Puanı : 125882
•Rep Seviyesi :
![]()
Seneler evvel benim de başıma gelmişti...
İşyerinde kulllandığım Mac'te OS sisteminde kurtarmıştım...(Linux ta olur...) Dosyaları başka bir hardiske kopyalamış ve tekrardan mac OS'ta formatlamıştım... Şimdi Windows'ta halen çatır çatır çalışıyor.... Sorun sizin hard diski, bilgisayarınız açıkken birden kapatmanızdan kaynaklanıyor... |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 01.Mart.2014
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
Eğer fiziksel bir arıza mevcutsa çok zor,sorunu tespit etmek gerekir,ki o da buradan mümkün olmayabilir. Fiziksel arıza mevcutsa,bunu profesyonel birinin yapması gerekir,baya zahmetli ve para harcatır size. Fiziksel bir arıza yoksa,ve yakınlarda halledebileceğiniz biri yoksa,işyerime yollarsanız halletmeye çalışırım. Fakat garanti veremem,yapamayacak olursam aldığım gibi geri yollarım
![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 17.Nisan.2011
•Rep Puanı : 55533
•Rep Seviyesi :
![]()
Sayın Arkadaşım,öncelikle geçmiş olsun,geçen hafta aynısı başıma geldi,öldüm öldüm dirildim.Bende de senin gibi kitaplar,filmler bir de üstüne torunumun 7 yıllık film ve fotoları vardı.2 terebayt elektrikli harici harddisk.Herzamanki gibi dizüstü bilgisayara bağladım,yok görmüyor.Hemen torunumun bilgisayarına bağladım o da görmedi.Bittim dedim.Sonra aklıma masa üstü büyük bilgisayara bağlamak geldi.Çok şükür çalıştı.Söküp tekrar iki dizüstü bilgisayara bağladım çalıştı.Şu an bir sorun yok.Bilenmiyorum siz masa üstüne mi bağladınız?İnanın çok üzüldüm.Keşke size yardımcı olabilseydim.Sadece Allah razı olmanız yeterli.Yanlız aklınızda olsun donanımı güvenli kaldırı kullanmadan ve harici harddiskin ışığı tamamen sönmeden ne elektrik kesin ne de kabloyu çıkarın.Dilerim düzelir selamlar.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 29.Haziran.2009
•Rep Puanı : 270249
•Rep Seviyesi :
![]()
Benim de harici hard diskim bozulmuştu,tamir ücretleri tuzlu olduğundan yaptırmadım.Uzun bir süre durdu öyle,bir arkadaşım ben yaparım dedi,verdim..Ondan da bir sonuç çıkmadı..Ben de tövbe ettim hard disk kullamaya..Tüm indirdiğim filmleri,müzikleri,çizgiromanl arı bir daha indirdim ve boş dvd'lere yazdım..Zahmetli oldu ama hiç değilse kafam rahat...Verilerin hepsi birden gideceğine parça parça gider (şimdiye kadar tek zayi olmadı) ,kolayca telafisi sağlanır..Zaten elektronik cihazlar içinde en kolay bozulan cihaz harici hard disk..Hiç güven vermiyor..Onca emeğe yazık oluyor..
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#10 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 29.Temmuz.2012
•Rep Puanı : 54875
•Rep Seviyesi :
![]()
Çok kaliteli hard disk almak gerekir, sırf ucuz diye ne olduğu belirsiz üfürükten markaları kullanmayalım.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süper Kahramanlar Bozuk Parada | hadon | Sizlere İlginç Gelenler | 3 | 02.Mart.2014 14:48 |
Bir cümle için yardım... | fatisali | Çeviri Yardımlaşma Başlığı | 2 | 25.Ocak.2013 00:20 |
cbr için yardım istegi | kore71 | Çizgi Diyarına Hoşgeldiniz | 4 | 21.Mayıs.2011 13:51 |