Herkes logıcomıx okusun diye!

grmnt

Süper Üye
13 Ocak 2011
287
753
Ankara
sadece Garanti Bankasıyla mı çalışıyorsunuz? Ödeme kısmına gelince banka yada taksit seçemiyorum. Direkt Garanti Bankası seçili oluyor?
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Renkli,
mükemmel baskı kalitesiyle
çok ucuz fiyatla...
her çizgi roman severin okumasını
tavsiye ederim...
"albatros kitap"ı alkışlıyor ve teşekkür ediyorum
bu kalitedeki kitap için...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
O zaman sevgili albatros kitabevi, bizim ödediğimiz 40TL'lerin yarısını da iade edebilir mi acaba? Çok değil bundan 3 - 4 ay önce bence çok pahalı olmasına rağmen, çizgi romana destek olmak adına bu bedeli ödeyerek kitabı edindim.

Ucuz fiyata çizgi roman satılmasını hep destekliyor ve bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Ama "Önce yüksek fiyatdan satabildiğimizi satalım, kalanı da düşük fiyatla elden çıkartırız" mantığına da itirazım var.

Sadece siz yapmıyorsunuz bunu, başka yayınevleri de var. Ama siz bunu yapmaya devam ederseniz zaman içerisinde çizgi romanları çıkar çıkmaz alan kimseyi bulamaz hale gelirsiniz. Herkes üç beş ay bekler. Şimdi hissettiğim gibi "keriz" yerine konulmayı istemez herhalde kimse.

Bunun yerine daha dengeli, daha makul bir fiyat mertebesi belirleyip bu mertebeyi korumayı hedefleseydiniz daha iyi bir şey yapmış olurdunuz.

Neyse en azından gelinen fiyat mertebesi sayesinde daha fazla dostumuz bu kitabı okuma şansı bulacak. Tesellisi bu olur en azından benim için.
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,694
çoğunlukla bekleyenlerdenim ben ama arada bir de :) hemen çıktığı gibi alıyorum. bu seferde öyle yapmıştım. "keriz" yerine koyulmak gerçekten kötü bir his. en azından direnc11 gibi bende başka dostların daha ucuza okuyabilecek olmasına seviniyorum.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,039
75,338
hiçbiryerde :)
Çok haklı bir düşünce dostum.Yalnız,
baştan düşük fiyat vermek,
bizim gibi az okunan, az satılan bir
ülkede hele küçük bir yayınevi söz konusuysa iflas etmek için yapılabilir!
ticaretten çok anlamasam da böyle düşünüyorum.
sevgili dostum, lal yayınlarının
klasik seri ciltleri 32 TL'den satılıyor
D&R'larda.onların maliyetiyle bu kitabın
maliyeti arasında bence en az iki kat fark
vardır.
yayınevi maliyetini kurtarmak için
elindeki kitapları "maliyetine yakın"fiyatla
elden çıkarmak için bir kampanya yapmıştır
diye düşünüyorum...
şimdi aklıma geldi: dağıtımcılara verdiği fiyatla okuyucuya direk satış bu sanırım...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Çok haklı bir düşünce dostum.Yalnız,
baştan düşük fiyat vermek,
bizim gibi az okunan, az satılan bir
ülkede hele küçük bir yayınevi söz konusuysa iflas etmek için yapılabilir!
ticaretten çok anlamasam da böyle düşünüyorum.
sevgili dostum, lal yayınlarının
klasik seri ciltleri 32 TL'den satılıyor
D&R'larda.onların maliyetiyle bu kitabın
maliyeti arasında bence en az iki kat fark
vardır.
yayınevi maliyetini kurtarmak için
elindeki kitapları "maliyetine yakın"fiyatla
elden çıkarmak için bir kampanya yapmıştır
diye düşünüyorum...
şimdi aklıma geldi: dağıtımcılara verdiği fiyatla okuyucuya direk satış bu sanırım...

Sevgili Cemil ben söylediklerin arasında en çok ilk cümleni beğendim :)

Dikkat edersen ilk mesajımda dengeli ve makul bir fiyat mertebesinden bahsetmiştim. Bu rakamın ne olacağına ben karar veremem elbette. Ama bu fiyat 40TL de olmamalıydı 20 TL de.

Sektörün durumu ile ilgili pek çok şey söylenebilir, Albatros'un bu tercihinin haklı ya da haksız pek çok gerekçesi sıralanabilir. Ama bunların hepsi gerekçedir ve sonucu değiştirmez. Ben bir tüketiciyim. Sektöre de elinden gelen desteği vermeye çalışan bir tüketici. Bundan sonra da Albatros çizgi roman çıkarırsa satın almak için 3-5 ay bekleyecek bir tüketici. Bu kadar! Bir süre sonra fiyatının düşeceğini bilirsem almam ki çizgi romanı.

Özetle bu tutumun sektöre faydadan çok zarar getireceğini düşünüyorum. Yayınevi bazında yapılan bu tercihler bir süre sonra tüm sektöre yayılabilir ve çizgi roman okuru beklemeyi tercih edebilir.

Biliyorum sorunlu bir mevzu bu. Kitaplar pahalı olduğu için çok satılmıyor. Öte yandan kitaplar çok satılmadığı için hep pahalı oluyor. Ama mevcut durum ne kadar sürdürülebilir doğrusu bilmiyorum. Bu kötü zincirin bir yerde kırılması lazım. Dağıtım meselesi anahtarı gibi gözüküyor bu işin.

Bakalım...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,878
Az kar,çok sürüm daha fazla çizgi romanı seven dostlara ulaşma çareleri, inanıyorum yayınevlerine daha fazla para kazandırır.
 

Albatros Kitap

Yeni Üye
4 Mar 2013
9
21
Logicomix fiyatı hakkında...

Logicomix'in 40 TL'lik fiyatını pahalı bulanlara öncelikle kitabın, kuşe kağıda basılmış, tamamı renkli, 345 sayfadan oluştuğunu belirtmek gerekiyor. Bu 40 TL'nin %50'si doğrudan dağıtım şirketine ait. Dağıtımcı kitabı 20 TL'den alıyor. Yani yayınevine kalan 20 TL'den matbaa, kuşe kağıt, nakliye, çeviri, tasarım, yazar telifi, ajans komisyonu, %8 KDV, aylık telefon, internet, elektrik, kira, stopaj gibi tüm masrafların karşılanması gerekiyor...
Gelelim kitabı 40 TL'den satın alıp kendini... kötü hissedenlere. Biz Albatros Kitap olarak kendi web sitemizden indirim yapmadan önce de İdefix gibi pek çok şirket kitabı indirimli sattı ve satmaya devam ediyor. Yani isteyen kitap ilk çıktığında da çeşitli web sitelerinden 30 TL'ye hatta İdefix sanal fuarında 20 TL'ye alabilirdi!
Ayrıca her yayınevi satışı artırmak adına zaman zaman kampanyalar düzenler. Kitap fuarları, sanal kitap fuarları bunun için yapılır.
Bu kadar maliyetli bir kitabın maliyetini daha arttırmak pahasına ve sırf kitap kitabevlerinde zarar görmesin diye her kitaba ayrı shrink (jelatin) konuldu ve 11 adetlik küçük kolilere yerleştirildi.
Fakat sorun kitabın fiyatı değil ülkemizde kültür sanat ürünlerine verilen değer... Maça gitmek için kolaylıkla 100 TL verebilen insanlar kitap ya da kültür ürünleri söz konusu olunca her fiyatı pahalı bulabiliyor. Ayrıca şunu belirtmekte fayda var: 2005 yılından beri yayımladığımız HİÇBİR kitaba zam yapmadık! Acaba Türkiye'de 2005'ten beri fiyatı değişmeyen TEK bir ürün var mıdır?
Son olarak derdi gerçekten kitap okumak olan her insan halk kütüphanelerinden ücretsiz olarak yayımlanan kitapları alıp okuyabilir ayrıca internet sitelerinden de yayımlanan her kitabı indirimli satın alabilir.
 
Son düzenleme:

Albatros Kitap

Yeni Üye
4 Mar 2013
9
21
Hayır sadece Garanti bankasıyla çalışmıyoruz. Herhangi bir kredi kartıyla ödeme yapabilirsiniz ya da dilerseniz kredi kartı kullanmadan havale ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Taksit seçeneği ne yazık ki mevcut değil. Ödeme kısmında herhangi bir bankanın kredi kartı bilgilerini girebilirsiniz.
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,694
yani diyorsunuz ki bekleyin ucuza alın... araştırın ucuza alın... biz 20 tl ye satarken de para kazanacağız... gidip etiket fiyatına bulduğunuzda almayın... biz de onu demiştik... :p
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Sadece bu kitap bazında söylemiyorum, ülkede çizgi romanlar haddinden pahalı satılıyor, o yüzden de elde kaldığında böyle indirimlerle stok eritilmek yoluna gidiliyor, halbuki baştan kar marjını aşırı tutmayıp makul fiyatlarla satışa sunulsa çizgi romanların alıcı kitlesininin büyük çoğunluğunun da genç kesim olduğu düşünülürse daha çok kişi tarafından satın alınabilir. Ama maalesef çizgi romanları yayımlayan yayınevlerinin böyle bir kaygısı yok gibi ya da ben göremiyorum. Ayrıca 40 TL lik bir kitabın 20 TL'si dağıtımcıya gidiyorsa, bu da sorgulanması gereken bir olay, bünyesinde perakende satış dükkanları olan yayımevleri bile çizgi roman yayınladığında nedense fahiş fiyata devam ediyor...

Bu eser bazında konuşursak, Logicomix felsefe, mantık ve matematikten hoşlanan bir de üstüne üstlük çizgi romana gönül vermiş dostların zevk alacağı bir eser. Maalesef uygun fiyata satılmayan her eserde olduğu gibi, internetten indirilip yabancı dilden pdf dosyaları halinde okunma akibetine uğrayabilir...
 

Caliente

Yeni Üye
24 Ocak 2015
27
53
Yeni satışı yok kitabın, piyasada bulunamıyor. İkinci baskı da bu piyasa koşullarında zor sanırım...
 
Üst