Örümcek Adam’ı öldürdüler!

"penGO"

Süper Üye
12 Ara 2012
572
2,526
Örümcek Adam’ı öldürdüler!

rmcek.jpg




Dünyaca ünlü çizgi romanının son sayısında "Örümcek Adam" öldürüldü.




Dünyada büyük beğeniyle takip edilen “İnanılmaz Örümcek Adam” çizgi romanının 700. sayısı, ABD’de satışa çıkıyor. Son macerada "Örümcek Adam”ın öldürülmesi, hayranlarının tepkisine neden oldu.

Independent gazetesi, kurgu-çizgi kahraman Örümcek Adam’ın çizgi roman serisine son verildiğini yazdı.

ABD’de “İnanılmaz Örümcek Adam” çizgi roman serisinin 700’üncü ve son sayısı bu hafta raflarda yerini alacak.

Dünyada büyük beğeniyle takip edilen “Örümcek Adam”, son macerada ruhunu ve ağlarını rakibine kaptırıyor.

“Örümcek Adam”, beyaz perdeye yansıtılmadan çok önce başladığı çizgi hayatını baş rakibinin ellerinde ölerek noktalıyor.

“Örümcek Adam”ın yazarı Brian Michael Bendis USA Today’e yaptığı açıklamada hikayenin sonunu yazarken “koca bir bebek gibi ağladım” dedi.

Bendis sözlerine şöyle devam etti: “Yukarı eşimin yanına çıktım ve ona 'Kendimden o kadar utanıyorum ki, son 45 dakikadır ağlıyorum' dedim.”

Hayranları, “Örümcek Adam”ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Aksam.com.tr - 29.12.2012, 22:30


Dip Not: Örümceği Doktor Ahtapot öldürüyormuş.
 
Son düzenleme:

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
Yalnız habercilikte son nokta, Spider-man'i öldüren adam Bendis değil, Dan Slott'tur. Ultimate Spider-man serisinde Peter öldükten sonra bu lafları demişti. Şu şekilde olayı tam olarak ve Dan Slott'un röportajlarıyla öğrenebileceğiniz bir link vereyim:



maksat yanlış anlaşılmaları önlemek :)
 

dockock

Yeni Üye
29 Ara 2012
5
2
Dan Slott'un yazdığı spiderman'ı zaten beğenmiyordum ama finalini güzel yaptı hakkını verelim.The Superior Spider-man'ı bekleyelim umarım Slott kendini düzeltir ve adam gibi bir hikaye sunar bize.
 

grifit

Aktif Üye
21 Ağu 2011
271
331
Çok ayıp etmişler. Şehri kötülüklerden korumak için çalışıp çabalayan bir kahramana yapılır mı bu :)
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Örümcek Adam severlerin onda bulduğu şeylerden biri, diğer süperkahramanlara oranla daha insan, daha hayatın içinden, "gerçeklikle" daha barışık olması değil miydi zaten. Olacağı buydu sonuda. Ölüm de gerçekliğin parçası.
 

Ravage

Çeviri & Balonlama
13 Ağu 2009
329
3,625
Bu olayda tek yakışmayan şey, Spiderman gibi ciddi ve hayatın içinden bir karakterin olabilecek en saçma ve abuk yolla, uçuk Marvel zihniyetinde bir ölüm verilmesi (Ahtapot'la zihinlerinin yer değiştirmesi, zamanında geri dönemeyip kanserli Ahtapot vücudunda ölmesi nedir ya? Hani Batman de öldü zamanında Darkseid'la bi kozmik anlaşmazlık falan yaşadık ama bu nasıl ölümdür? Durduk yere Venom pençeleyip öldürse ya da Kingpin sokaktan topladığı bir tetikçiye falan öldürtse bu kadar üzülmezdim...)

Şimdi sorun yeni Spiderman'ı sevdirtmekte bence. İnsanlar zaten Doktor Ahtapot'a iyiden iyiye kıl olmuşken o bedende bu mesleği sürdürmesi düşünülemez. O yüzden efsanevi derecede bir iş çıkartmadıkları sürece yeni Spiderman'in satışları ister istemez kötüye gidecek. Bu açıdan düşününce sorun yok, Peter Parker en geç 5 haftaya dirilecektir. Senaryosunu yazmaları zaten iki dakikalarını alır. Ama önce dirilişi anlatılacak sağlam bir 15-20 sayı girmesi de kaçınılmaz.

Punisher, Spiderman'dan önce bu yollardan geçti. Ölümünü hazmedelim derken adamın Frankenstein bozması bir canavar olarak geri dönmesinin şokunu yaşadık. Kaldı ki Punisher'ın yerini doldurmak Spiderman gibi bir ekstra kişisel özelliklerini benimsediğimiz bir mutantın yerini doldurmaktan daha kolay olsa gerek. Onu bile beceremediler ve Frank Castle birebir aynı karakter olarak geri döndü. Kaptan Amerika'nın da selamı var ayrıca, oda bu aralar döndü öbür taraftan yanlış hatırlamıyorsam :D
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,555
Midgard
Ultimate'de öldürmek kesmemiş Marvel'ı. Kin mi duyuyor ne bu adama. Şu Marvel Now dedikodularını bilmiyorum ama Marvel çizgiroman piyasasını bıraksın gitsin artık. Yeteri kadar kötülük etmediler mi Comics dünyasına?
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Çizgi romanda imkansız şey yoktur, daha neler göreceğiz

Şu amerikalıların ikide bir süper kahramanları öldürüp bilahare diriltmesi bence kabak tadı verdi ama

Her ne kadar fumettilere daha çok düşkün isem de süper kahramanları da okurum

son yıllarda beni yordukları için okuma sıralamamda oldukça gerilere düşmüş olmalarına rağmen

bir yandan da bildiğim kahramanların farklı evrenlerini yaratıp, o evrene uygun maceralar üretiyorlar, bu da bendeki kafa karışıklığını iyice arttırıyor, izlemekte kavramakta şaşırıyorum, hatta Çizgi Diyarından gelişmeleri izlememiş olsaydım farklı evrenler tabirine de yabancı kalacaktım

Hepsine eyvallah da, ölümle oyun olmaz, en mutlak olaydır ölüm

Süper kahraman maceralarında hemen her kahramanın durmadan ölmesi, defalarca dirilmesi bana gör değil

Zagor'da Hellingen'in öldükten sonra bir daha bir daha dirilmesine bile sıcak bakmıyorken süper kahramanların ilginçlik adına ne yapacağını şaşırmış olan amerikalılar tarafından zırt pırt öldürülüp diriltilmesine sıcak bakmıyorum dostlar

Bu ölümden sonra dirilme saçmalığına Teks de bulaşmıştı, Mefisto resmen diriltilmişti, gereksiz bir maceraydı bana göre

Konu kıtlığı daha neler yaptıracak bakalım
 

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
282
410
Geçektende Marvel evreninde kahramanları öldürüp öldürüp saçma sapan bir şekilde diriltmek kabak tadını da geçti artık. Yakın zamanda Fantastic Four'da Alev Adam'ı da öldürmüşler, yerine Örümcek Adam'ı almışlardı - Tabi ben Alev Adam'ın tekrar geri geleceğine inandığımdan hiç takip edip oralı bile olmamıştım - Yanılmıyorsam tekrar geri geldi, nasıl dirilttilerse artık -

Bendis, çok iyi bir yazar, gerçekten okuyucuyu avucuna alan, sürükleyen bir özelliği var. Ama son zamanlarda bütün Marvel evrenini bu "harika çocuk"un ellerine teslim etmeleri ve Onunda sürekli yeni ve fantastik bir şey çıkartmak isterken artık sıkıntı veren, afakanlar bastıran işler çıkartması kabul edilebilecek gibi değil.

Bir zamanlar çok sıkı bir comics taraftarıydım, ancak zaman geçtikçe giderek uzaklaştım. Bana kalırsa gerek Marvel gerekse DC grafik romanlara yönelsinler, hiç olmazsa o zaman okuyucuyla dalga geçen ve sinirini bozan maceralar kurgulamaktan vazgeçerler..
 

ElimeS

Aktif Üye
28 Eyl 2011
311
188
Arkham City
Arkadaşlar Mecburen Öldürecekler Yoksa Sonu Gelmez :) Neredeyse Bütün Çizgi Karakterleri Öldürüyorlar. Sonra Karma Bir Kadro Oluşturup Yine Piyasaya Sunuyorlar.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
577
speedforce
Ölen neden geri döner ki madem geri dönecek neden öldürürsün madem ölecek neden geri döndürüyorsun ne yardan ne serden geçiyorlar kaptan Amerika ile Süpermen'de de aynı sıkıntı oldu bir türlü ölemiyorlar
 
Üst