Çizgiroman Nasıl Okunur? (.cbr ve .cbz Uzantılı Dosyaları Nasıl Okuruz?)

ibarem

Süper Üye
20 Mar 2009
497
522
Arkadaşlar .cbr ve .cbz uzantılı dosyaları okumak için CDisplay Comic Reader adlı proğrama ihtiyacınız var. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Proğramı çalıştırdıktan sonra , sağ tuş tıklayıp Load Files'tan .cbr uzantılı dosyayı seçiniz. Page Down ve Page Up tuşları ile sayfalar arasında geçiş yapabilir, ok tuşları veya mouse'un orta tuşuyla sayfada gezebilirsiniz. Mouse'un orta tuşunu bir sonraki sayfaya geçmek içinde kullanabilirsiniz.

Peki nasıl .cbr uzantılı dosya yapabiliriz? :
Önce jpg veya gif uzantılı resimlerinizi sıralı bir şekilde (01.jpg , 02.jpg...) bir dosyada toplayınız. Sonra bu dosyayı Winrar 'la sıkıştırınız.
.rar olan dosya uzantısını .cbr şeklinde değiştirdinizmi işlem tamamdır.

Bu arada çizgi romanları okumak için kullanılan bir başka proğram da GONVISOR.İsteyenler bu proğramı da deneyebilirler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

erocano

Yeni Üye
15 Kas 2010
2
0
öncelikle saol arkadasım. Peki bunları mobil cihazlarda okuyabileceıimiz bir program varmı? Varsa link alabilir miyim? Şimdiden saol
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
öncelikle saol arkadasım. Peki bunları mobil cihazlarda okuyabileceıimiz bir program varmı? Varsa link alabilir miyim? Şimdiden saol

Merhaba,

Apple iPhone'da CBR ve CBZ formatındaki çizgi romanları okuyabilmek için iComic Viewer isimli ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz.




43513d1282077648-apple-iphoneda-cbr-ve-cbz-formatindaki-cizgi-romanlari-okuma-mzl.tvprmcsa.320x480-75.jpg

iphone_001.png
iphone_003.png
iphone_002.png

iphone_005.png
 

katr

Süper Üye
23 Şub 2010
496
4,072
benim tercihim ise MangaMeeyaCE adındaki program aynı kitap gibi okuma imkanına sahipsiniz.
 

ganimurat

Yeni Üye
30 Eki 2011
94
36
benim tercihim ise MangaMeeyaCE adındaki program aynı kitap gibi okuma imkanına sahipsiniz.

MangaMeeya gerçekten çok muhteşem bir çizgi roman okuma programı.
Sayfaları tıpkı gerçekten çeviriyormuş hissi vererek açabiliyorsunuz. Ancak görüntü netliği ve kalitesi Cdisplay reader kadar güzel değil.
Ben, comicrack, martview, gonviser ve comic reader programlarını tek tek kurarak denedim. Hepsinin farklı karakteristikleri olsa da Cdisplay bence "her açıdan" değerlendirildiğinde en iyisi.
 

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
699
windows 7'de CDisplay'de sorun yaşadım. Bazı dosyaları açıyor, bazılarında hata veriyordu. Şu anda Sumatra PDF reader ile (sadec pdf değil, cbr/cbz'leri de gösteriyor) okuyorum.

Comicrack reader Windows üzerinde çok yavaş çalışıyor. Programı kapattığınızı sanıyorsunuz ama aslında çıkmıyor. Programı açtığında klasörleri taramaya başlıyor. Menü sistemi çok karmaşık. Okumak için değil bazı çevirme işlerinde kullanıyorum: Çift sayfa taranmış resimleri kendiliğinden tanıyıp boylamasına ikiye bölüp yeni bir cbz dosyası oluşturabiliyor. Gri veya sarı gözüken beyaz kısımları gerçek beyaza çevirebiliyorum. Tablet almamışken, cbr-cbz dosyaları Kindle DXG'de okumak için PDF'ye çevirirken de kullanıyorum.

Android'de ise, tablete aktardığım çizgi romanları Comicrack ile okuyorum. Bana göre Android için en iyi program bu. Parasını vererek Comicrack'ın tam versiyonunu da satın aldım. Para vermesem de Free versiyon ile okuyordum, zaman zaman ekranda beliren reklamları kapatmak için tıklamam gerekiyordu. Reklamları kapatmaktan çok, hakettiklerini düşündüğüm için satın aldım.
Androidde diğer programlar, o kadar karmaşık ayrıntılara girmişler ki işin özünü kaçırmışlar. EzPDF reader'e alışmak istedim, ama bazen dosyaları okurken takılıp donmaya başladı.

Not1: CDisplay programının yazarı David Ayton'un öldüğünü, daha sonra başkaları tarafından CDisplayEx isminde başka bir programın devam ettiğini belirtmek isterim.

Not2: Tablette dizi / film (divx / mkv) izlemek için de BSPlayer kullanıyorum ve satın aldım. Alt-yazılar sorunsuz, hızı iyi. Tabletim Acer A200.

Not3: Konu dışı ama olsun, tecrübeler kolay kazanılmıyor. 3 boyutlu LG monitörümde altyazılı 3B filmleri sorunsuz izlemek için de KM Player kullanıyorum. Monitörde hiç bir tuşa basmadan ve altyazıları ayırmadan gösterebiliyor. Parasız - ilaçsız versiyon, indirip kuruluyor.
 
Son düzenleme:

src.power

Yeni Üye
2 Mar 2014
28
90
Android için tavsiyem Challenger Comics Viewer adlı uygulama. Hem tablet hem de telefonda oldukça işlevsel. Ayrıca Türkçe:



Düzenleme: Program ücretsiz ve reklamsızdır.
 
Son düzenleme:

Ceyhun Ertan

Yeni Üye
17 Tem 2015
69
92
Android için Challenger Comics Viewer iyidir ama bin uzantılı dosyaları açmıyor bin dosyalarını nasıl açıcaz
 
Üst