palio68 denen zat-ı şahane'ye ön cevabımdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,848
Bu sabah çizgili kitap'tan fındıkfındık (Ozan Çekilmez) ile buluştuk. Kendisi, tesadüfen Arçelik'te yıllardır beraber çalıştığım mesai arkadaşımmış. :) Bu konuyu konuştuk. Netice itibarı ile yanlış anlaşılmalar olduğu neticesine varıldı. Dolayısı ile daha önce paylaşmış olduğum yazıyı kaldırmakta bir sakınca görmüyorum.




14bkj1t.jpg
 
Son düzenleme:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Bu tartışmalara kesinlikle çok üzülüyorum.Kitap paylaşım sitelerinin bu paylaşımlardan bir kazancı olsa diyebilirdik ki bir problem olması gayet doğal.Ancak hiç öyle bir durum yok.Tamamen gönüllülük esasında yürüyen bir organizasyon.
Çizgi roman severlerin bir çoğumuzun aynı zamandan kolleksiyoner olmasıda dikkate alındığında ( benimde oldukça geniş bir kolleksiyonum var bu arada ayrıca sitede paylaşılan bir çok kitap bende zaten kitap olarak var.) sorun çıkabilecek ne var bilmiyorum.
Ayrıca bu kitaplar aslında bizim değil ki yayınevlerinin zamanında yayımladığı çizeri , müellifi ,sahibi yada mirasçısı da değiliz bu anlamda bizim olmayan kitaplar üzerinden salt tarama yada düzenleme gerekçesiyle hak iddia etmenin hukuki bir alt yapısı yok geriye etik olup olmadığı kalıyor bu konuda da değerlendirme yapma şansımız yok çünkü ahlakla da ilgisi yok.Yurtdışında taranmış bir eseri alıp balonlama yaptığımızda tarayan kişi benim hakkımı yiyorsunuz diyebilir bu bakış açısıyla bu bakış açısıyla haklıda olabilir.Ama çevirilerde eminim bu sorun olmuyordur amaç tamamen insanların kitap okumasıdır.Eğer bu bakış açısında isek hiç bir yabancı eseri okumamalıyız.
Bu anlamda kimsenin kimseyi kırmasına gerçekten gerek yok.Üzülüp kırıldıktan sonra ne anlamı var bu kadar çabanın.
Taranmış bir kitabı izinsiz bile almak bana göre hırsızlık değildir.Ayrıca iznede tabi değildir.Zaten anonim bir ortamda paylaşıma konu edilmiştir.
Bu anlamda hoşgörünün yaygınlaşması gerekir.Okuduğumuz kitaplardan öğrendiğimiz bir şeylerin olması lazım.
Zagor sürekli hayatını insanlar için tehlikeye atar.Teks kötülerle savaşır.Teksas bağımsızlık mücadelesi verir.Tommiks genç yaşta kanun için mücadele eder.Okuduğum kitaplardan öğrendiğim bir şey var.Paylaşmalıyız paylaşarak büyümeliyiz.Birbirimizi paylayarak biryere varamayız.
Gerçekten üzülerek izliyoruz ve Türkiye'nin en sıradışı forumlarında en kaliteli forumlarında hiç görmek istemediğimiz durumlar.
Herkesi daha itidalli olmaya davet ediyorum.Bir takım haddi aşan cümleler içinde konunun yargıya taşınmasından önce iki tarafın mutlaka uzlaştırılması gerekir.Hoş olmayan ifadeler için hoşgörü ve uzlaşıyla gönül alarak konunun karşılıklı olarak kapatılması yerinde olur.
Özellikle tarafları tanıyan sanat severlerin bu konuyu mutlaka çözmesi gerekir.
Umarım izinsiz kitap paylaşıldı şeklinde ki kısır tartışmalar bir daha açılmamak üzere kapanır.
O site bu site farketmez Allah aşkına ne olacak çocukluk temelinde ayakta duran bir çizgi roman aşkı var herkeste önemli olan iyiliktir.
İyi bir ivme kazanılmış durumda bu sinerjiyi daha da büyütmeliyiz.
Bir arada kalalım özel olarak rica ediyorum.
Küçük bir meseleyi bence daha fazla büyütmeyelim.
Küçük çok küçük bir meseleden kaynaklı bir sorun karşılıklı olarak sorunun çözülmesi ve konunun yargıya intikal etmemesi dileklerimle bize yakışanı yapalım lütfen sanat severler adalet duygusu yüksek affedici , yüksel bilinç seviyesinde insanlardır.
Bir arada kalalım.
 

tuzcu

Aktif Üye
15 Tem 2013
335
846
Bu alıntı- çalıntı meselesi bir çok değerli paylaşımcıyı küstürdü. Halen bunların yapılması hiç hoş değil. Gerdek le ilgili meşhur atasözümüzü bilmeyen yoktur diye umuyordum ama varmış demek ki. Olayın en kısa sürede kapatılması dileğimdir.
 

DeepDark

Yeni Üye
19 Nis 2010
83
251
Bu gibi durumlarda baş parmak, işaret parmağıyla orta parmağın arasına alınır, el bilekten kol dirsekten aşağı yukarı ritmik hareketlerle sallanarak rakibin morali bozulur..... deneyin acayip mutlu olacaksınız... sallayın gerisini boşverin :D
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Sevgili sbasak, sana hırsız, şerefsiz, denyo diyenlerin eski arkadaşın çıkması ve senin aranın düzelmesine, barışmanıza senin adına çok sevindim. Yanlış anlaşılmaları da düzeltmişsiniz. Sen yazdıklarını silmişsin, onlar da senin hakkında yazdıklarını silmiş. Gerçi bizim hakkımızda hala aynı yazılar duruyor ama olsun, boşver. Önemli olan senin aranın düzelmesi.
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,848
Teşekkür ederim. Evet, yanlışlıklar çözümlendi. Dolayısı ile bu başlığı ben açmış olmama rağmen, benim tarafımdan kapanmıştır. İyi niyetli yazınız için tekrar teşekkür ederim.
Bu açtığım konu komple silinirse iyi olacağını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:

altan

Yönetici
23 Eyl 2011
2,963
103,815
Konular silinir, yazılar düzeltilir ve ortalık güllük gülistanlık olur.
Tek kelime tebrikler.
 

sbasak

banned
7 Mar 2015
449
2,848
Kişilerin birbirleri ile olan anlaşmazlıkları, gerginlikleri ve problemlerini benim ve benim konum üzerinden devam ettirmeleri ve burada benim kullanılmaya çalışmam artık rahatsızlık verici oldu ve bu iş son derece tatsız hale geldi. Ben uğraştım beceremedim, sizlerden son ricam beni forum üyeliğinden çıkartmanız yönünde.
Bu durum giğer forum içinde geçerli olacaktır.
Herkese sevgi ve saygılarımla...
Hoşçakalın.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,278
Şahsen üzülerek takip ettiğim bir konuydu hiç bir vedayı sevmiyorum bu nedenle ayrılık kararını üzülerek okudum.
İnsanların barışması , dostluk içinde bulunmaları ne olursa olsun her şeyin üzerindedir.
Her şey tatlıya bağlanmışken böyle bir karar alınmasını saygıyla karşılamakla beraber içtenlikle söyleyebilirim ki çok üzüldüm.Site yönetimlerinin yerinde olsam bu talebi de kabul etmezdim.Sbasak bizim için değerli bir isimdir.Kimseyi kaybetmeye tahammülüm yok açıkçası.
Büyük bir kolleksiyonerin büyük bir çizgi roman sevdalısının böyle vedasını kabul edemiyorum insan olarak.
İyi bir savaş ve kötü bir barış yoktur.Sorunları ilanihayene devam ettirmek zaten en başta inançlarımıza ters.Barışmak ve sulh olmak erdemli bir insan tavrıdır.
Umarım devam edersiniz.Çok değerli katkılarınız vardı.
Ne desem sadece şunu bilin bizleri çok üzersiniz.....
 

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Kendisinin bu yönde talebi dikkate alınarak sbasak adlı üyenin forumla ilişkisi kesilmiştir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst