Motion
Kıdemli Üye
- 31 Mar 2013
- 609
- 3,359

Son düzenleme:
Sevgili Motion az önce gazetede okudum; festival yeri ve tarihi değişmiş.Araya Kurban Bayramı girdiği için başlangıç tarihinde bir oynama yapılmış sanırım. Beyoğlu belediyesi kesin bilgi veremiyor!
Güncel bilgileri buradan paylaşacağım...
Umarım Kasım'da düzenlenir de ben de yetişirim.![]()
Festival başladı mı? Orada olup resim çekenler varsa ekleyebilirler mi? Orada olup o heyecanı yaşamayı çok istesem de bunu yapamıyorum. Birkaç resim görmek isterdim.
Kesinlikle aradığınızı bulursunuz sevgili Karaoğlan zira yukarıda bahsettiğim üzere çok çeşit var 40'lı, 50'li ve 60'lı yıllardaki çizgiroman ve çocuk dergilerinde... O yıllar ilgi alanıma girmediği halde benim bile dikkatimi çekti bu husus!..40 lı, 50 li, 60 lı yıllara ait çizgiromanlar varsa kesin olarak önümüzdeki yıl festivale giderim.
Mesajını az önce fark ettim, kusura bakma dostum. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Her zamanki gibi çok detaylı, fazlasıyla doyurucu bir açıklama yapmışsın. Festivalde tahmin ettiğin üzere arşivime dönemin gençlik ve çocuk dergilerini eklemeye devam ettim. Yalnız taramada şöyle bir sıkıntı var.. Ben arşivime sadece ve sadece çok yüksek kondisyonda (Scanner'a bile konmayacak düzeyde yeni, yani sıfır gibi..) olan dergileri alıyor ve bunları hemen jelatinliyorum. Bu yüzden elimde taranacak kalitede dergi maalesef bulunmuyor. Zaten bulunsa da bu işlerden pek anlamıyorum.Rica ederim ne demek sevgili Baltimora,
İyi ki gelişmeleri aktarmışsın lakin ben yaklaşık iki aydır İstanbul'da olmadığım için (yeni döndüm) bir çok şeye uzak kaldım.
Kısa bir araştırma yaptım bu sene niye "Taksim Meydanı" diye karşıma güvenlik gerekçeleri değil Beyoğlu Belediyesi'nin Taksim'i kurtarma planı çıktı!
![]()
İstiklal Caddesi'nde ki dükkanlar yüksek kira'dan dolayı teker teker kapanınca veya başka semtlere taşınınca Beyoğlu Belediyesi değişik festivaller organize etmiş. Amaç patlama ve darbe sonrası boşalan Beyoğlu'nu canlandırmak. Bu festivallerin bir kısmı gerçekleşti sanırım lakin ben İstanbul'da yokken WhatsApp'dan bir arkadaş "Antika Festivali başladı sen nerdesin" diye mesaj atmış! Sonradan öğrendim ki festivaller zinciri "Antika Festivali" ile başlamış. Sonlara doğru da "Sahaf Festivali"ni sıkıştırmışlar. Hiç yoktan iyidir diyelim... buna da şükür...
Ama işin içinde kitap/sahaf olan bir festival aceleye de gelmez, bu sene böyle kabul edelim. (Mazeretleri var!)
Bombalama/terör olayları esnafın gerçekten Taksim'den kaçmasına neden oldu...
Öğrendiğime göre bu sene sahaf festivalinde mezat yok...
70 sahafın katıldığını da aktarayım... Taksim meydanında ki düzenleme de hâlâ bitirilememiş bu arada...
Kesin olmamakla birlikte Kasım'ın 6'sına kadar tekrar uğrayabilirim sanırım. Çok kalabalık değildi, ya hava serin olduğu için ya da insanlar gerçekten tırsmış Taksim'den!![]()
(Merak edenler için belirtiyim bir şey alamadım, karıştıracak vaktim yoktu maalesef arkadaşlar...)
Tekrar teşekkürler Baltimora dostum "Çizgi Diyarı" sakinleri için konuyu takip etmişsin...
Gidip gezdiğine göre şöyle 70'li 80'li yıllara ait müzik dergilerini arşivine katmışsındır diye düşünüyorum.
Vakit buldukça tarayıp siteye de atmanı çok isterim...
Tüm Çizgi Diyarı sakinlerine sevgiler...
Dün Ayberk arkadaşımızla oradaydık. Standlar çizgiroman arayanları bir nebze de olsa tatmin edebilir; lakin çocuk ve magazin dergileri arayanlar için maalesef hayal kırıklığı olacaktır. Zira onlarca standın sadece 3 tanesinde 70'li ve 80'li yılların Hayat dergilerinden başka tek bir magazin dergisine rastlamadım. Fakat şuna sevindim; bu standlardaki yüksek konsiyonda olan çok sayıdaki 80'lerin Hayat dergileri sadece 3 TL gibi bir rakama satılıyor. Oysa geçen sene bu fiyat 10 TL idi.. Malum, 80'lerin Hayat dergileri 60 ve 70'li yıllardakilere göre çok daha nadir bulunuyor..Bugün katılan var mı? İlk izlenimleri nasıl? Daha çok nelere öncelik verilmiş? Kitaplar, çizgi romanlar, 1970 ve 1980'lere ait magazin tv (Hey ve Tv'de 7 gibi) dergiler. Özellikle sonuncusunu bulma şansımız var mı? Daha önce öm yoluyla birkaç arkadaşın tavsiyesini almıştım. Gideceklere neler tavsiye edersiniz? Yukarıda Baltimora'nın geçen yıl için görüşlerini okudum. Aynı şeyler bu yıl için de geçerli mi? İnşallah geçerlidir.
Sahafların katılımı nasıl? Listesi var mı?
Sayılar aklımda değil ama hepsinin kapağında Kim Wilde, Brooke Shields, Nastasia Kinski, Irene Cara, Hülya Avşar vs güzel bayanlar var.. Maalesef bir çoğunun ismini bilmiyorum..1985 yılına ait hangi sayılar olduğu konusunda bilgi verebilir misiniz acaba çocuk dergileri artık çok azaldı haliyle ben toplayinca:ĞSelamlar ve sevgiler.
Rica ederim. Keşke daha fazla yardımcı olabilseydim... Bu arada Milliyet Çocuk dergilerinin kıymetini bilecek yere gittiğine sevindim. Zira sayenizde yüzlerce kişi taramalarınızdan istifade ediyor. Bunun için size teşekkür etmeyi kendime bir borç bilirim.Çok teşekkür ederiz.Selamlarımızla.