Before Watchmen Duyuruldu!

TürkForces

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
58
1,111
Ankara
Bir süredir Watchmen 2 projesi ile ilgili ortalıkta dolanan söylentiler sonunda DC Comics tarafından teyit edildi. Beklendiği gibi orijinal Watchmen yaratıcıları Alan Moore ve Dave Gibbons projede yer almayacak. Bunun yerine yeni serilerde çizgi roman dünyasının sevilen birçok yüzünün imzası olacak.

Projenin adı "Before Watchmen". Adından da belli olduğu üzere orijinal öykünün öncesine uzanacağız. Proje birbiriyle ilişkilenen yedi ayrı mini seriden oluşuyor.

beforecomedian.jpg


İşte duyurulan kitaplar:

Rorschach (4 sayı) – Yazar: Brian Azzarello, Çizer: Lee Bermejo

Minutemen (6 sayı) – Yazar ve çizer: Darwyn Cooke

Comedian (6 sayı) – Yazar: Brian Azzarello, Çizer J.G. Jones

Dr. Manhattan (4 sayı) – Yazar: J. Michael Straczynski, Çizer: Adam Hughes

Nite Owl (4 sayı) – Yazar: J. Michael Straczynski, Çizerler: Andy ve Joe Kubert

Ozymandias (6 sayı) – Yazar: Len Wein, Çizer: Jae Lee

Silk Spectre (4 sayı) – Yazar: Darwyn Cooke, Çizer: Amanda Conner


Her hafta bir sayı yayınlanacak ve her sayıda Len Wein'ın yazıp, John Higgins'in çizdiği iki sayfalık süreğen bir ek öykü (The Curse of the Crimson Corsair) sunulacak. İlk sayının çıkışı yaz aylarını bulacak.

Dave Gibbons, 25'inci yılını deviren seride Moore ile birlikte anlatmak istedikleri her şeyi aktardıklarını, ancak DC'nin yeni girişimini memnuniyetle karşıladığını söyledi.






 

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
528
1,397
Bilmiyorum aynı kalitede olurmu çünkü watchmen fazlasıyla siyasi eleştiri içerikliydi sonuçta yapıldığı dönemle şimdiki dönemin koşulları oldukça farklı, öte yandan dc new frontier gibi yeni olupta bir dönemi çok iyi eleştiren iyi bir örnekte var, umarım hakkını verirler çünkü Watchmen gerçek bir sanat eseri finali pekte hoşuma gitmedi daha doğrusu beklemediğim şekilde gelişti ama hikayenin akışı muhteşem başından itibaren direk insanı sarıyor.
 

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
558
311
Brian Arezello zaten çr dünyasında sevip sayılan onlarca eisner ödülü almış biridir. Ben Watchmen'i okuduğumda tamda bunun gibi geçmş , karakterlere ait sayılar çıkmasını istemiştim muhteşem bir olay.
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Yazar kadrosu iyi ama hiçbiri Alan Moore ayarında değil.Hiç de olamayacaklar muhtemelen.Hiç iyi şeyler beklemiyorum.Yol yakınken vazgeçseler keşke!
 

filmografi

Süper Üye
8 May 2010
1,420
2,326
istanbul
bende çok sevindim bu habere ama gerçekten alan moore'un işin içinde olmaması ve günümüz siyasetini düşününce watchmen in çizgisinden çıkarılcağını düşünüyorum... umarım yanılırım... bir efsaneyi berbat etmezler...
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Alan Moore'a sonuna kadar katılıyorum. Kimsenin Watchmen gibi bir eseri katletmeye hakkı yok. Birilerinin cebi dolacak diye Watchmen'in kirletilmesi alçakca bir durum.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Ben okuyucuyum, yapılması taraftarıyım. Düşük ihtimal de olsa ya güzel olursa? Alır okuruz ne ala! Kötü olursa? Okumayız olur biter... Hiç yapılmamasından daha iyi değil mi? :)

Bunun dışında keşke Captain Metropolis ve özellikle de Hooded Justice`in eski hikayeleri olsa daha da iyi olurdu.
 
Üst