Frazetta'nin Göçü, Geçde Olsa Tüm Sevenlerinin Başı Sağolsun

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,809
Bir ustadan daha veda

10.05.2010 Pazartesi​

1197-frazetta-girl.jpg

Bir kuşağı en fazla etkilemiş fantezi illüstratörlerinden biri olan Frank Frezatta, pazar günü geçirdiği bir kalp krizi sonrası hayata gözlerini kapadı. 82 yaşındaki Frazetta'nın en büyük özelliği sadece hayranlarını değil sayısız sanatçıyı da etkisi altına alarak tüm bir janrın kaderini değiştirmiş olmasıydı.

Ülkemizde de Süper Korku ve Vampirella ile görücüye çıkan yağlı boya kapaklarıyla 70'ler boyunca sanatını kolayca ayırdedebilen bir kitlenin hayranlığını kazanmıştı. Amerika ve dünyanın geri kalanında Robert E. Howard'ın Conan'ı için yaptığı kitap kapakları, film posterleri, heavy metal müzik albümlerinin kapakları, acımasız barbarlar, gözünü kan bürümüş canavarlar ve bunların domine ettiği yardıma muhtaç genç kadınları resmettiği yağlı boya tablolarıyla fantezi türüne hizmet etti ve kendini takip eden bir sanatçılar kuşağı yarattı.

Geçtiğimiz aylarda "Conan the Conqueror" için yaptığı kapak resminin orijinalinin 1 milyon dolara alıcı bulduğu haberi internet medyasında ses getirmişti.

İnternetten takip edilebilen nahoş bir seri haber ise 2007'de kaybettiği karısı Elly'nin ardından çocukları ile düştüğü ticari anlaşmazlıkları konu alıyordu. Bu haberler öz oğlunun 2 arkadaşıyla birlikte Frazetta Müzesi'nden 50 adet resmi çalarken yakalanmasıyla ekşilik doruğuna çıkmıştı.

Çağdaş Koçyiğit​

Kaynak makale;
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,914
NeverLand
Çok üzüldüm.
Onun çizgileri gerçekten de büyüleyici güzellikteydi.
Yeri kolay doldurulamayacak ustalardan birisiydi.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Frank Frezatta üstad yaptığı kapak resimleriyle hayran olduğum bir sanatkardı.
Ne yazık ki sanatçılarının değeri hep kaybedilince anlaşılıyor.
Yine de arkasında bıraktığı eserleri ile yıllarca aramızda olacak ve unutulmayacak.
Tanrıdan rahmet dilerim.
 
Üst