Türk Forumlarında İlk defa : MACBETH

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Merhaba .. NTV yayınlarından çıkan William Shakespeare nin ölümsüz eseri Macbeth , Çizgi roman ve Shakespeare bir arada olur mu sorusuyla gündeme bomba gibi düştü..Kitabın dosya boyutu biraz büyük ama böyle bir şaheseri düşük kaliteyle sunmak Çizgi diyarına yakışmazdı...Baştan sona renkli ve kuşe kağıt kalitesindeki bu klasik eseri Keyifle okuyun..


acbethplp.jpg



DOWNLOAD LİNKİ :
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
'Klasikler az okunuyor' tezi bir haftada çürüdü

NTV Yayınları’nın yeni serisi Çizgi Roman Dünya Klasikleri’nin ilk çizgi romanı Macbeth, bir hafta gibi kısa bir sürede ikinci baskısıyla piyasada. Edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan da Macbeth'in mutlaka okunması gerektiğini söyledi.

Geçen hafta 10 bin adetlik ilk baskısıyla okuyucularla buluşan çizgi roman kısa sürede tükendi.

Kaliteli baskısı ve çevirisi, capcanlı çizimleri, açıklayıcı bilgileri ve uygun fiyatıyla çizgi roman Macbeth, “Klasikler az okunuyor!” tezini de bir haftada çürüttü.

Çizgi Klasiklere Yoğun İlgi

NTV Yayınları, Shakespeare’le başlayan ve Kafka ile devam edecek “Çizgi Roman Dünya Klasikleri” serisi ile dünya edebiyatının seçkin yazarlarını bir araya getiriyor. Daha ilk çizgi romanı “Macbeth” ile edebiyat dünyasında çeşitli tartışmalara neden olan seri, okurlardan gelen yoğun ilgi nedeniyle bir hafta gibi kısa bir sürede ikinci baskıyı yaptı.
NTV Yayınları, çizgi romanın 10 bin adetlik ilk baskısının ardından ikinci baskısını da 10 bin adet olarak piyasaya sundu.

Serinin ilk çizgi romanı dünyada en çok okunan yazarlardan biri olan William Shakespeare’in “Macbeth” adlı eseriydi. “Macbeth”in 1606 yılında Danimarka Kralının Kral I.James’e yaptığı krallar katındaki ziyaretin şerefine yazıldığı sanılıyor. Çeviri Sevin Okyay imzalı.

Kayna Kazanım Kayna...

Shakespeare’in meşhur replikleri, Çizgi Roman Dünya Klasiklerle başlayan tartışmaları özetliyor adeta. Çoğu yazarın edebiyata ilgiyi artıracağını söylemesine karşın kimi edebiyatçıların da olumsuz görüş belirttiği Çizgi Roman Dünya Klasiklerine okur da beğenisini böylece göstermiş oldu.

Edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan "Macbeth"i değerlendirdi.

ÇOK GÜZEL DÜZENLENMİŞ BİR KİTAP
''Bu çizgi romana bakınca, hem çocuklar yüzyılın ya da günümüzün alışılan görsel niteliğini buluyorlar hem de içindeki metni okuyorlar. Çok güzel çizilmiş. Doğrudan doğruya şahısların arada kesmeleri yok, zorlamalar yok. Hiç kuşkusuz çok güzel düzenlenmiş bir kitap. Tabii ki Sevin Okyay da lezzetli güzel bir Türkçe ile çevirmiş. Bu kitap Shakespeare'i okutabilir, sevdirebilir.''

ÇAĞIMIZDA GÖRSELLİK ÇOK ÖNEMLİ
''Bu tür kitapların ben Shakespeare'den sonra başka alanlarda da olmasını isterim. Bilimsel alanda da edebi alanda da olmalı. Artık televizyon seyreden, sinema seyreden görsellik duygusu ağır basan insanların ağırlıkta olduğunu düşünürsek, klasikleri okutmak için sanıyorum ki bu tür yöntemlerin uygulanmasından yana olmak gerekiyor.''

MACBETH MUTLAKA OKUNMALI

''İnsanoğlunun bütün zavallılıklarını, yüceliklerini, hırslarını, zalimliklerini, iktidar düşkünlüklerini Shakespeare kadar iyi anlatmış bir başka yazar hatırlamıyorum. O yüzden 'Macbeth' mutlaka okunmalı.''
Edebiyat klasikleri dünyasına açılan bu yeni kapı çok yakında Franz Kafka’nın Dava’sı ile devam edecek. Dava’nın çevirisi ise Kutlukhan Kutlu’ya ait.

Haber kaynağı : kitap.ntvmnsbc.com
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Ah be dostum.Şimdi istanbulda olmak vardı anasını satayım.Ne güzel günü takip edebilmek .Biz Anadoluda pek çizgiromanı izleyemiyoruz.Sağolsun dostlar böyle bir site yapmışlar paylaşıma açmışlar ne diyeyim.ellerine emeğine sağlık.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,096
sevgili dostum bu ne hız maşaallah reklamını görmüştüm şimdide sitede kitabı,paylaşımın ve emeğin için teşekkürler
 

tombraks1978

Aktif Üye
1 Tem 2009
399
2,466
ANKARA
sevgili dostum çok teşekkürler..ertuğrul25 in de dediği gibi reklamlarda gördüm ve hatta kardeşim abi bak ÇR çıkmış yeni dedi bende dedim gerek var:) cizgidiyarin da bolca var indirip okuyorum demek bunuda okumak nasip olacakmış senin sayende çok teşekkürler..kardeşim uğraşmış emek vermişsin 137 mb değil 1 gb olsa yine indiririm...
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Çok teşekkür ederim sevgili kardeşim. Yorumlarınız insanı daha fazlası için teşvik ediyor.
 
Son düzenleme:

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,403
cok merak ettim simdi.. sabirsizlikla inmesini bekliyorum..ne denilebirki sevgili rawenks müthissin . sagol eksik olma..
 

Kroker

Süper Üye
27 Nis 2009
1,742
2,225
Buna nasıl yorum yapılır, bu nasıl bir dostluktur, herkese ibret olsun, teşekkürler dostum, bu oluşumun bir parçası olmaktan bir kez daha gurur duydum.

(İndirdikten sonra baktım tarama kalitesi gerçekten muhteşem, bunun için kitabı mı dağıttın, nasıl yaptın sevgili rawenx)
 
Son düzenleme:

@serkan@

Süper Üye
20 May 2009
1,463
10,792
Darkwood
sevgili dostum,kardeşim RAWENX üşenmemişsin gitmiş parasını verip satın almış daha sonra söylediğine göre okumadan scaner'a sokmuşsun ve tek düşüncen bizlere bu eseri ulaştırmak...gerçekten çok anlamlı bir hareket...malesef sadece teşekkür etmekten başkada bir şey yapamıyoruz...ellerine sağlık kardeşim...
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Yorumlarınız beni gerçekten çok Mutlu etti. Yakında aranızdan ayrılmak zorunda kalmak çok üzücü.. Ama o zamana kadar sizin için yeni yeni eserler taramaya devam..
 

mert26

Kıdemli Üye
24 Haz 2009
198
210
arkadaşlar kotalılarıda düşünelim boyutunu küçültüp atacak başka kimse yokmu?

teşekkürler rawenx
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Tanıtım reklamını ilk gördüğümde heyecanlanmıştım.
Kafamın bir yerinde duruyordu.
Şimdi sayende bu merağımı yenmiş heyecanımı dindirmiş oluyorum.
Verdiğin emek ve özveri için binlerce teşekkürler.
Umarım NTV Yayınları diğer klasikleri de tez vakit bizlere ulaştırır.
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Yorumlarınız beni gerçekten çok Mutlu etti. Yakında aranızdan ayrılmak zorunda kalmak çok üzücü.. Ama o zamana kadar sizin için yeni yeni eserler taramaya devam..

Ravenx söyleyecek çok şey var ama ayrılık kelimesi benim başımdan aşağı kaynar sular dökülmesine nedsen oldu.Bu nereden çıktı.Ayrılmak ne kelime anlamadım.Zaten emeklerin tartışılmaz ve ödenmez ama ayrılık neyin nesi.
 

@serkan@

Süper Üye
20 May 2009
1,463
10,792
Darkwood
sevgili arkadaşlar RAWENX kardeşim 15 güne kadar askerlik görevini yapmak için aramızdan bi süreliğine ayrılacak...bunu kendisinin değilde benim açıklamam umarırım aramızda bir kırgınlığa yol açmaz fakat daha önce birçok arkdaşımızın ayrılma sebebini öğrenmek istemesi dolayısıyla bu konuyu açıklığa kavuşturmak istedim...güle güle git güle güle gel kardeşim...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,096
değerli dostum,kardeşim rawenx sana şimdiden hayırlı teskereler dilerim inşaallah en kısa zamanda aramızda olursun zaten kalbimiz gönlümüz seninle
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Eh madem rawenx askere gidiyor benimde hemşericilik damarım kabardı nasıl olsa buraya gelecek.Gelince uğra dostum.(Malum birçok site kadim dostu askerliğini komando olarak Eğirdir de yapmıştır.İçimden rawenx komando diye geçiyor.)Gelirsen birlikte çok işler yaparız.Görüşemezsek hayırlı teskereler...Paylaşıma gelince sen beni anlarsın...
 

Raven

Yönetici
7 May 2009
1,443
12,546
Sevgili dostlarım zaten gitmeden önce duyurular bölümünden size veda etmeyi düşünüyordum... Bu kadar yıl erteledim, 2 çocuk sahibi oldum binlerce öğrenci yetiştirdim.. Bu yaştan sonra ağır gelecek ama başa gelen çekilir..... Sevginize ve kardeşliğinize ne desem az... İyiki varsınız..
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Zaten bu ayrılığa ancak askerlik sebebiyle razı olurduk.Şimdiden hayırlı teskereler.Yolun açık olsun.
 

tiltmahmut

Süper Üye
18 Tem 2009
539
6,721
kotalılar için alternatif

Bu güzel paylaşım için arkadaşımıza çok teşekkürler şimdiden askerliğini kazasız belasız bitirip gelmesini temenni ederim. Eski bir kotalı internet kullanıcısı olarak büyük ölçekli dosyaların sıkıntısını bilirim ve tarayan arkadaşın affına sığınarak 47 mb lık alternatif yükledim. Buyrun;

 

amiralhack

Yeni Üye
4 Eki 2009
2
1
Güzel paylaşım sağol, ama ne kadar doğru bilemiyorum. NTV gibi büyük bir kuruluş bu tür paylaşımları bulduğunda bu siteninde MAHKEMELİK olması saniye melesi olur =(
 

panterus

Yeni Üye
2 Kas 2009
73
46
Eser cizgi roman olarak güzel sunulmus ve cevrilmis dilimize.Yalniz,eserde bir sey dikkatimi cekti.Ilk kralin savastan sonra atla gelen soyluyla yaptigi konusmada dolardan bahsedilmekte.Ben zanediyorumki yanlis bir ceviri hatasi var,cünkü hepinizin bildigi gibi dolar amerikan yada canada parasidir.Yazarin zamaninda ise böyle bir para biriminin bilinmesine ise imkan yoktur.Eger yaniliyorsam beni lütfen aydinlatabilirmisiniz arkadaslar.
 

sanji54

Kıdemli Üye
30 Ocak 2010
207
29
Sonsuz teşekkürler ne zamandır arıyordum bu yayınları ancak Frankeinsten I bulmuştum sayende Macbeth ide okuyacağız.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,953
ordu-turkey
evet herkese tüm forumlara örnek olmalı işte koşulsuz gönülden paylaşım budur.sevgi ve paylaşım demek çr sevgisi dostluğu budur yoksa gerisi boş laftır yok viplik yok şu yok armudun sapı gibi kurallar sadece insanlara güvensizlik demektir.sağol ravenx kardeş.
 

valeron41

Süper Üye
2 Kas 2009
748
145
bir nrş kliniği
bu sayfayı yeni gördüm. rawenx kardeşim müthiş bir paylaşım yapmış. hem ona yakışmış hemde çizgidiyarına....sonsuz teşekkürler...kitap fuarında görmüştüm , insan ellemeye bile kıyayamıyor o kadar güzel yapmışlar...
 

mijatovic

Yeni Üye
19 Haz 2009
92
25
yazmak için ilk defa bu kadar uzun dusundum ve anladım kı ne yazsam özveriniz karsısında havada kalır. bu harikulade eser için ellerinize saglık çok tesekur ederim
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,164
4,976
Bu değerli yapıta emeği geçen ve bizimle paylaşan arkadaşa içten teşekkürler.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,542
Paylaşım gerçekten güzel. forumun bu taraflarına daha yeni yeni bakabiliyorum. O kadar zengin ve geniş bir forum ki , gerisini anlayın.Çok efsane bir eser. Keyifle okuyacağım. Teşekkürler
 

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
1,525
13,957
Denizli - İstanbul
Rapid linki silinmiş... 47 MB versiyon tekrar yüklenirse sevinitrim...
Diğerini indirdiğimde de sorunlu geldi... Bazı sayfalar görüntülenemiyor...
 

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
701
137 MB Mediafire dosyasında tara0006.jpg dosyası bozuk. Sanki bozuk resimde çizgi roman yokmuş izlenimi aldım. 47MB rapid linki silinmiş.
 

yolbulduran

Onursal Üye
16 Nis 2011
255
701
Bozuk olan 6. resmi aşağıya aldım. Sağ tıklayıp tara0006.jpg ismiyle kaydedebilirsiniz.

2wf60zb.jpg


Nasıl yaptığımı da yazayım. bir rar'lı arşivde crc hatası olan dosyaları da açığa çıkarmak için aşağıdaki resme bakınız:
arşive sağ tıklayıp menüden aşağıdaki şıkkı seçiyorsunuz:

open-broken-rar-files.jpg



Şansıma, resmin, alt 1/8 kısmı bozuktu. copy/paste ile üst 1/8'i alıp aşağıya yapıştırdım.
 
Son düzenleme:
Üst