Doğan Kardeş 1969 Sayı 023

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
file


Doğan Kardeş [1969.09.29] Sayı 23
Direnç11'in arşivinden...






Keyifli okumalar...​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Şimdi her şey dijital teknoloji oldu, yayıncılığın de merkezine oturdu tabi. Daha tasarlama aşamasından başlıyor, çizim aşamasında yazılımların bazı toolları işlemleri kolaylaştırıp hızlandırıyor diye tercih ediliyor. İster istemez çizgi hatlarında sanatçı kadar kullandığı bilgisayar yazılımının da izi oluyor. Elbette hala eski yöntemi sürdürenler var ama çoğunluğun özellikle çinileme ve renklendirme aşamasını bilgisayar ortamında yaptığı da bir vakıa.. :) Halbuki bilgisayar teknolojisi öncesi çizerler oturur tablo çizer gibi uğraşırlardı, yayınlanacağı boyuttan daha büyük kağıtlar üzerinde. Oya gibi işlerlerdi yeteneklerince..
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Bu gün çıkan binçok yayın tam anlamıyla tekamül etmiş denecek kadar kıvamında. Bilgi çağı insanları neyin neden ve nasıl yapıldığını çabucak öğreniyor ve ürünlerine uyarlıyorlar bu birikimi. Mükemmellik sıradanlaşıyor bir bakıma. Dolayısıyla da "retro" merakı, özellikle çağının önünde gitmiş geçmiş yazar çizer takımı bugün ürün verenlerle kıyaslanıp, "vay canına, taa o zamanlarda yapmış adamlar" diye nitelenince daha bir kıymete biniyorlar..

Bu sayıda Ateş Kaptan ve Zero_X çizimleriyle iki ürünü yer alan Mike Noble gibi değerli çizerler geçmişte işten anlayanlara parmak ısırtırdı, ama bugün, geçmişte farkına varanlardan çok daha fazla insan tarafından yeniden keşfediliyor..
 
Üst