Doğan Kardeş 1969 Sayı 018

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
dk196918.jpg


Doğan Kardeş [1969.08.25] Sayı 18


:)

Direnç11'in arşivinden...

3 farklı versiyon ürettik. HAM; "hemen hemen" tarayıcıdan çıktığı gibi, DENGELİ; renk, doygunluk ve kontrast ayarları standart düzeylere çekilmiş, TEMİZ(ce); renk düzeltme işleminden geçirilip sararma etkisi azaltılmaya çalışılmış, hallerine karşılık geliyor... Sunum resminde sonuçları bir arada görebilirsiniz.. :)

Bu sayının sıra dışı bir özelliği daha var. O yıl Ay'a ayak basılmasının şerefine iki taraflı bir poster yayınlamış Doğan Kardeş. Genellikle bu tür ekler günümüze kadar ulaşamıyor, bilindiği üzere. Ama Direnç11'in arşivindeki sayı eksiksiz. Ham versiyonda, tarandığı gibi, diğerlerinde ise birleştirilmiş durumda bulabilirsiniz..

Keyifli okumalar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,079
Ay yarışında ilk adımı SSCB atmış,SSCB dağılınca Ay da unutuldu gitti.1969 Doğan Kardeş sayısı için sevgili direnç11 ve abartman'a çok teşekkür ederim.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Washington Smithsonian Enstitüsü müzesinde Astronotların aya indiği kapsül sergileniyor eğer çakma değilse Türkiye'de her hangi bir sanayi sitesinde üretilmiş olabilecek kadar basit görünüyordu, bildiğin sigorta telleri falan vardı ortada, o kapsülü görünce zamanında bu ay işlerinin düzmece olabileceği teorisine inanasım geldi birden.Sonra kendi kendime sordum 1960 larda günümüzde evde kullandığımız PC nin daha yavaşı bir apartman boyutundayken aya gidenler 40 sene sonra teknoloji bu kadar ilerlemişken niye artık gitmiyorlar diye. Neden gerçekten ekonomik mi acaba?
Yoksa ne bileyim;
- Hiç gitmediler mi aya?
- Çoktan birileri oraya yerleşti de bizim haberimiz mi yok?
- Aya insan göndermemelerini gerektiren bir durum mu çıktı ortaya?
- Ay da başkalarının da görmemesi gereken bir şeyler mi görüldü?
- vs, vs...

Teşekkürler, dostum.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Ay'ın bir haritası olduğunu Jules Verne'den öğrenmiştim...

Geçtiğimiz yaz başı Aya Yolculuk kitabının orjinal metinden yapılan kısaltılmamış çevirisini (yeniden) okudum. (Allah razı olsun İş Bankası Kültür Yayınları'ndan.)

Meğer Doğan Kardeş, aya seyahat edecek Türkler'i düşünerek taa o yıllarda basmış bir tane.

İnşallah navigasyon haritalarına eklemeyi akıl edecek birileri de çıkmıştır. :)

Çok teşekkür ederim Abartman dostum; elinize, gözünüze sağlık.
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Bu orijinal dergi için çok teşekkürler sayın direnç11 ve paylaşımı yapan sayın abartman. Tarama çeşitliliği ve açıklamalarınız da ilgi çekici. Aya seyahat konusunda doğru mu yalan mı tartışılabilir ama bu kriz ortamında bir sürü masraf yapıp da ayda bedava bir şeyler bulamayacaklarsa, bizim Amerikalılar niye gitsinler ki. Ama orada avanta maden kaynakları olsa idi ve kızılderililer de orada yaşasalardı, hemen onları temizleyip, o kaynaklara el koyarlardı. Bildiğimiz gibi bu işi çok iyi yapıyorlar.
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Ay'a gidildi, diye düşünüyorum ben. Hoşuma gitse de aksi yöndeki komplo teorilerine prim vermiyorum pek. Martin Mystere'in bir serüveninde açıklanan fikre meyilliyim. Hikayeye göre, Amerikalılar bir başarısızlık ihtimalini gözlerden gizlemek için Ay dekoru yapıp Kartal'ın maketini koydukları mizanseni barındıran bir stüdyo hazırlamışlar. Makul... Kullanılmış bile olabilir, ama yine de inanmayı aksi kanıtlanana kadar reddetmeye yeğliyorum ben... Manüel kontrol uzman ellerde çoğu zaman teknik destekli yönetimden çok daha işlevseldir. Bildiğim kadarıyla bilgisayar da bu yolculukta sadece hamlelerin zamanlanması amacıyla kullanıldı. O yüzden bilgisayarların gelişmişlik düzeyinin bu yolculuk için yetersizliği üzerine varsayımlarda bulunarak "gidilmedi" çıkarımını yapmak pek de sağlam bir söylem olmuyor bence..

Teşekkürler Direnç11, umarım istediğin gibi olmuştur versiyonlar... :)
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
Hangi versiyonu indireceğimi bilemedim :)
Kapitalist misiniz kardeşim,
bu kadar seçenek olunca bakın şımardık işte :)
Şaka bir yana üst ve alttaki iyi gibi bana göre,
usta ellerde istenen şekilde yapılabiliyor düzenleme.
Uzaydan dünyaya bakan bir rus kozmonotun
röportajını okumuştum, hayranlıkla masmavi gezegene
baktığını anlatıyordu. Ne şanslılar astronotlar,
uzaydan dünyaya bakmak ne güzel olurdu
diye düşündüm tabii...
Teşekkürler, saygılar...
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,642
Ham yüklemeler derleme yaparken çok lazım oluyor, ben düzenleme yaparken farklı yapıyorum bir diğer arkadaş farklı, derlemelerde sayılardan ve düzenleme yapılanlardan alındığı zaman baya renk uyuşmazlıkları ortaya çıkıyorki buda hoş olmuyor.

Bilhassa dergilerde ham yükleme yapılması benim açımdan önemli.

Teşekkürler dostum, sağolasın.

Ay pek ilgi alanıma girmiyor ama venüs olsaydı belki düşünürdüm.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
Aya gidilmediği yönündeki iddiaların güç kazanmasında en büyük sorumluluk yine ABD ye ait. Bu iddialara inandırıcı cevaplar verilmesinin sorumluluğu ona düşüyor zira.
Ruslardan bu konuyla ilgili olumlu, olumsuz yorum gelmemesi de ilginç. Onların da işine mi geliyor yoksa:)
Bana göre çocuk dergileri arasında 1 numara olan Doğan Kardeşin değerli bir sayısını tarayan sevgili direnc11 ile düzenleme ustası sevgili abartman'a çok teşekkür ediyorum.
 
Üst