Doğan Kardeş 1967 Sayı 013

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,122
Doğan Kardeş Dergisi sayı 013_ 23 Ocak 1967

ARKADAŞLAR 10. SAYIDA BAŞLAYAN "KAPTAN VE ÇOCUKLARI EDİ İLE BÜDÜ"ORTA SAYFAYA 10. VE 11.SAYFAYA TAŞACAK ŞEKİLDE KONUMLANDIRILDIĞINDAN YENİDEN DÜZENLEME YAPTIM.10ab SAYFASININ EKLENMESİ BU YÜZDENDİR.KUSURA BAKMAYIN LÜTFEN...


Doğan Kardeş, Türkiye dergiciliğinde bir kilometre taşı, birkaç kuşağın çocukluğunda derin izler bırakmış bir yayın Doğan Kardeş dergisi.
Doğan Kardeş, adını Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in oğlundan almıştı. Bir heyelan sonucu 1939'da genç yaşta hayata veda eden Doğan'ın adı bu dergide yaşatıldı. Çok az kişi bu gerçeği biliyordu. Doğan Kardeş okuyucuya gerçek bir kişilik olarak yansıtıldı, adı çocuklar için bir kardeşlik bağı oldu, onların sözcülüğünü yaptı. Geleceğin birçok başarılı ismi Doğan Kardeş'te boy gösterdi. Piyanist İdil Biret yurtdışına gittiği yıllarda bile ona mektuplar gönderdi. Küçük Suna Kan ise mektubunda şöyle diyordu: "İtalya'ya müzik ve kültür tahsiline gidiyorum. İleride büyük bir virtüöz olarak döneceğimi düşündükçe seviniyorum. Memleketimin bana sarf ettiği emekleri boşa çıkarmayacağım." Suna Kan gerçekten de sözünü tuttu. Doğan Kardeş artık yayınlanmıyor. Mine Söğüt bu efsanenin tüm sayılarını inceledi ve uzun yıllar yayınlanan derginin öyküsünü Sevgili Doğan Kardeş adlı kitapta topladı. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitap, derginin yayın hayatını incelerken yakın tarihimize de büyüteç tutuyor.
Doğan Kardeş 1945 'de Kazım Taşkent tarafından kurulmuştur.

(Bu dergide başta Cemal Nadir Güler olmak üzere çeşitli sanatçıların kapak resmi, resimleme, çizgi roman ve karikatürleri yayınlanmış, nitelikli çalışmalara önem verilerek okuyucuların özendirilmesi nedeniyle pek çok çağdaş Türk karikatürcüsünün ilk yapıtları bu dergide yayınlanmıştır, derginin okuyucuları arasında karikatür yarışmaları düzenlenmiş, bir bölümü de nitelikli Avrupa yapımı olan çizgi romanlar yayınlanmıştır.

1975'de kapanan dergi 1988'de bir süreliğine yeniden çıkmaya başlamış, yayınladığı kitaplar arasında nitelikli çizgi romanlar da yer almıştır.)

Doğan Kardeş Dergisi sayı 013_ 23 Ocak 1967 cbr mediafire:

BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ VARÜLKE'DEN

Linkleri çalışmayan yukarıdaki Doğan Kardeş dergisini yeniden yükledim. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Yönetici arkadaşların da yeni linki ana paylaşım yerine taşımalarını rica ederim.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,292
4,469
Ben henüz Orta Okul 2 de idim demek ki.O yıllarda bu dergilerin tümünü alıp okuma fırsatı da alma imkanımız da yoktu.Kısmet şimdiki zamana imiş.
Değerli kardeşim çok ama çok çok teşekkür ederim,bu dergileri görmek o kadar güzel ki benim için.Umarım her dileğin gerçeklesir,sağolasın,en iyi akşamlar dilerim.
 
12 Şub 2010
15,006
543,719
Aradan geçen uzun yıllar Doğan Kardeş'in değerini azaltmamış

Günümüzde aynı kategoride benzeri yok


Günümüz çocuklarının ilgileri internet sayfalarına


Neyse ki o dönemin çocukları Peter Pan gibi halen çocuk, halen Doğan Kardeşlerini sevgiyle bağırlarına basıyorlar


Yaşadıkları mekan da olmayan ülke değil,


varülke'de yaşıyorlar:)
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,645
Kasımpaşa
Öncelikle sevgili zamangezginine teşekkür etmek isterim.
Bu güzel dergiyi oldukça güzel bir tarama ile bizlerle paylaşmış..
Aynı zamanda hatırlatmak istedim..
Sevgiler..
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Linkleri çalışmayan yukarıdaki Doğan Kardeş dergisini yeniden yükledim. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Yönetici arkadaşların da yeni linki ana paylaşım yerine taşımalarını rica ederim.

 
Üst