Doğan Kardeş 1967 Sayı 011

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Doğan Kardeş Dergisi sayı 011_ 09 Ocak 1967

Doğan Kardeş dergisi,1945-1993 yılları arasında yayınlanmıştır. Dergi, Türkiye’de çocuk dergileri arasında, nitelik ve okunurluk düzeyi açısından özel bir konuma sahiptir. Yapı ve Kredi Bankası’nın kurucusu Kazım Taşkent,1939’da İsviçre’de bir çığ kazasında hayatını yitiren oğlu Doğan Taşkent anısına, Doğan Kardeş dergisini yayın hayatına katmıştır. Dergide yayınlanan roman, hikaye, masal, efsane, biyografi, hatıra vb. farklı türlerdeki metinler, çocukların ilgisini ve meraklarını karşılamaya yöneliktir. Sayfa düzenlemesinde, resim, karikatür ve fotoğraflara geniş yer verilmiştir. Böylece dergiye çocuklar için daha çekici ve kolay okunur bir nitelik kazandırılmıştır. Bütün sayılarda, bilgilendirme ve ahlakû, toplumsal değer kazandırma hedefi belirgindir. Yayınlanan hikaye ve romanlarda hayvan sevgisi, dostluk, iyilik, sorumluluk bilinci, öğrenme merakı gibi değerleri ön plana çıkaran dergi, bilgilendirmeye yönelik yazılarda çocukların sağlık, fen, bahçe bakımı gibi konularda bilinçlendirilmesine ön ayak olmuştur. Sanat, fen ve bilim alanında tanınmış kişilerin biyografilerinde, çalışmanın, insanlığa hizmet etmenin, üretimin büyük bir erdem olduğu vurgulanmıştır. Dergi, düzenlediği etkinliklerle de adından söz ettirmiştir. Ülkemizde ilk kez ilkokullar arası kompozisyon yarışmasının düzenlenmesi, “Doğan Kardeş Çocuk Romanı Armağanı” adı altında ilk çocuk romanı yazma yarışmasının yapılması ve 1991’de dünyada ilk kez çocuk kurultayının düzenlenmesi bunlar arasındadır. Düzenlenen müsamerelerde piyano ve keman çalan, resim yapan çocuklar ön plana çıkarılarak sanata yönlendirilmiştir. dil Biret, Suna Kan, Ayşegül Sarıca Doğan Kardeş sayfalarında çocuk sanatçı kimlikleriyle yer almıştır. Müsamereler, resim sergileri, çocuk sineması derginin okurlarıyla buluşmasını sağlamış, çocukların dergide kazandığı davranışları gerçek hayatta sergilemesine zemin hazırlamıştır. Doğan Kardeş’in yayımlandığı yıllar boyunca okurlarıyla kurduğu etkin iletişim, içerdiği metinler ve yaptığı etkinlikler, Cumhuriyet sonrasında “çocuk” kavramının nasıl algılandığına dair ipuçları içermekte ve onu bir çocuk dergisi olmanın ötesine taşımaktadır.


Doğan Kardeş Dergisi sayı 011_ 09 Ocak 1967 cbr/boxca/:


Doğan Kardeş Dergisi sayı 011_ 09 Ocak 1967 cbr/mediafire/:

newpdfdocument3pdf000qgq.jpg


newpdfdocument3pdf005lql.jpg


newpdfdocument3pdf011fof.jpg


newpdfdocument3pdf017.jpg


newpdfdocument3pdf014tct.jpg



BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ
BOXCA'DAN DOSYA NASIL İNDİRİLİR:
Forumda Bilmeyenler Var Sanırım Onlara Anlatıyorum:
adsz1mvfqf.jpg

Bulunduğunuz sitedeki linke tıklayınca boxca.com'daki dosya gelir.
Ve sizde "Endirme keçidini ver" düğmesine tıklayın.
adsz2snv.png

Tıkladığınızda hazırlanıyor der ve bir kaç saniye sonra sayfa yenilenir...
adsz3sz.png

Sayfa yenilendiğinde gelen bağlantıya tıklayarak dosyayı basitçe indirin...
 
Son düzenleme:

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Sevgili Zamangezgini kardeşim,bu güzel kitaplarla hakikaten zamanda gezdiriyorsun bizleri,verdiğin emek için söylenecek o kadar çok şey var ki.
Değerli kardeşim özverin için,özenin için ve bizimle paylaştığın için gönüller dolusu sevgiler sunar çok teşekkürler ederim,en iyi akşamlar dileklerimle hoşçakal,sağlıcakla kal.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
Demek ki zamanında bunları dikkatle okumamışım ya da okuduğumu artık hatırlamıyorum ki 45 sene sonra çok doğal ama Doğan Kardeşin içinde Tarzan olduğunu unutmuşum. Hem de gördüğüm en net çizimli, bir takım tercüme problemleri olacağını varsaymama rağmen Şillilerin basımlarından daha net bir Tarzan.

Teşekkür ederim dostum, geçmişte kalmış bir daha ulaşılamayacağı varsayılan günlere kurduğun köprü için.
 

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,563
847
Güzel sunumunda her türlü uçan canlıyı bu arada Süpermeni de bir kez daha tanıtmışsın Sevgili Zamangezgini...

Şahsen Süpermenin bu halini senin paylaşımların sayesinde tanıyabildim...

Sayende hazinemiz zenginleşirken bilgimiz görgümüz de artıyor... :)

Candan teşekkürler...
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,078
Bu seriyi çok iyi hatırlıyorum hatta neşir yıllarını bile.Dergide en ilgimi çekende o mükemmel üstü çizgilerle tarzan olmuştu.Tarzan bu çizgilerle hep hatırımızda kaldı ''Akim''i tarzan niyetine bunca yıl belki bunun için sevdik.
Sevgili Bayhun Zamangezgini nick'ini seçerken bile tam isabet ettirmişsiniz :)
Şimdi sizin mekemmel taramalarınız,itinalı çalışmalarınız beni gerçekten zaman tüneline soktu...ne diyebilirimki.
Emeğiniz ve o paylaşımcı sevginizden dolayı minnettarım.Gönül dolusu :89:
 
Üst