Doğan Kardeş 1966 Sayı 003

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,126
Doğan Kardeş Dergisi sayı 3_ 14 kasım 1966

Bir süre DoğanKardeş'e devam edeceğim arkadaşlar,3.sayıdan başlayarak 20. sayıya kadar.130'luk serinin hepsi bende var.

Doğan Kardeş, Türkiye dergiciliğinde bir kilometre taşı, birkaç kuşağın çocukluğunda derin izler bırakmış bir yayın Doğan Kardeş dergisi.
Doğan Kardeş, adını Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'in oğlundan almıştı. Bir heyelan sonucu 1939'da genç yaşta hayata veda eden Doğan'ın adı bu dergide yaşatıldı. Çok az kişi bu gerçeği biliyordu. Doğan Kardeş okuyucuya gerçek bir kişilik olarak yansıtıldı, adı çocuklar için bir kardeşlik bağı oldu, onların sözcülüğünü yaptı. Geleceğin birçok başarılı ismi Doğan Kardeş'te boy gösterdi. Piyanist İdil Biret yurtdışına gittiği yıllarda bile ona mektuplar gönderdi. Küçük Suna Kan ise mektubunda şöyle diyordu: "İtalya'ya müzik ve kültür tahsiline gidiyorum. İleride büyük bir virtüöz olarak döneceğimi düşündükçe seviniyorum. Memleketimin bana sarf ettiği emekleri boşa çıkarmayacağım." Suna Kan gerçekten de sözünü tuttu. Doğan Kardeş artık yayınlanmıyor. Mine Söğüt bu efsanenin tüm sayılarını inceledi ve uzun yıllar yayınlanan derginin öyküsünü Sevgili Doğan Kardeş adlı kitapta topladı. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitap, derginin yayın hayatını incelerken yakın tarihimize de büyüteç tutuyor.
Doğan Kardeş 1945 'de Kazım Taşkent tarafından kurulmuştur.

(Bu dergide başta Cemal Nadir Güler olmak üzere çeşitli sanatçıların kapak resmi, resimleme, çizgi roman ve karikatürleri yayınlanmış, nitelikli çalışmalara önem verilerek okuyucuların özendirilmesi nedeniyle pek çok çağdaş Türk karikatürcüsünün ilk yapıtları bu dergide yayınlanmıştır, derginin okuyucuları arasında karikatür yarışmaları düzenlenmiş, bir bölümü de nitelikli Avrupa yapımı olan çizgi romanlar yayınlanmıştır.

1975'de kapanan dergi 1988'de bir süreliğine yeniden çıkmaya başlamış, yayınladığı kitaplar arasında nitelikli çizgi romanlar da yer almıştır.)


Doğan Kardeş Dergisi sayı 3_ 14 kasım 1966 cbr:




Doğan Kardeş Dergisi sayı 3_ 14 kasım 1966 cbr:


newpdfdocument3pdf000qpq.jpg


newpdfdocument3pdf009.jpg


newpdfdocument3pdf002hqh.jpg


newpdfdocument3pdf018.jpg



BAYHUN ÖNTÜRK_ZAMANGEZGİNİ
 

stoktan

Guest
27 Nis 2010
613
970
Acıbadem - İstanbul
O Süpermen de Wayne Boring Süpermen'idir. Doğan Kardeşlerle o kadar şartlanmışım ki onun çizgilerine, daha sonra başka kimsenin çizdiği Süpermen'i sevemedim. :)

Eline sağlık.
 

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,563
847
Sevgili Zamangezgini,

130 sayılık Derginin serisinin tamamının sizde olduğuna ve taramaya başlayacağınıza çok sevindim... :)

3. sayıdan başlayarak 20. sayıya kadar bir süre Doğan Kardeş'e devam edeceğim demenizi yüzsüzlüğe vurararak (ilk partide) olarak anlamak istiyorum...

Seri diyarımızda 66. sayıdan itibaren 130. sayıya kadar aradaki eksikler bulunmasına rağmen var.

Ama sizin gibi "hazine sahibi" ve paylaşımcı dostlar olmasa biz 20. sayı ila 66. sayı arasını ve aradaki diğer eksikleri nasıl tamamlayabiliriz?

Elinizdeki serinin eski olması ona değer katıyor, tam olması ayrı bir değer daha katıyor. Fazla kimsede bulunmaması daha da fazla değer katıyor. Bazılarında bulunsa bile paylaşımcı başka bir kişide bulunma ihtimalinin azlığı daha daha da fazla değer katıyor.

Serinin sizde bulunmasına sevindiğimi söylemiştim... Evet ğrendiğimde seri tamamlanmış gibi sevindim. :)

İyi ki varsınız ve iyi ki seri sizde var. Bu da bizim değerimiz, bu da bizim zenginliğimiz... :rolleyes:

Çok değerli katkılarınızla serinin tamamlanacağına bile kuvvetle inanmaktayım...
 

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Bizleri kırmayıp bu güzel seriye tekrar başladığınız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Yukarıdaki arkadaşlar size ne kadar güzel olumlu yazılar yazmışlar. Bana söyleyecek fazla şey bırakmamışlar. Tüm çalışmalarınızda başarılar dilerim. İyi günler.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,126
Sevgili Recocore;aynen dediğin gibi ilk parti(20. sayıya kadar) seriyi birkaç partide tamamlayıp,sonra mevcut sayılarıda elden geçireceğim.Çok çeşitli sayıda başladığım ve henüz hiç başlamadığım çizgiromanlar var. Bu yüzden DK paylaşımlarım parti parti olmak zorunda sağlığım yerinde olduğu sürece zaman içinde elimdekilerin hepsini paylaşmak istiyorum.
ÇİZGİROMAN VE KİTAPSIZ KALMAYIN.....
 

recocore

Süper Üye
26 Nis 2009
1,563
847
Sevgili Recocore;aynen dediğin gibi ilk parti(20. sayıya kadar) seriyi birkaç partide tamamlayıp,sonra mevcut sayılarıda elden geçireceğim.Çok çeşitli sayıda başladığım ve henüz hiç başlamadığım çizgiromanlar var. Bu yüzden DK paylaşımlarım parti parti olmak zorunda sağlığım yerinde olduğu sürece zaman içinde elimdekilerin hepsini paylaşmak istiyorum.
ÇİZGİROMAN VE KİTAPSIZ KALMAYIN.....

Verdiğiniz müjdeye de çok sevindim. :)

Allah size, tüm diyar sakinlerimize ve ailelerimize sağlık, sıhhat, afiyet ve uzun ömür nasip etsin...
 

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,906
72,078
Sitede bu derginin paylaşımı yoktu belki gözden kaçırıyorum diye arama sonucu sayfanızı buldum ,gördümki bayhun arkadaşımız bu konu üzerinde çalışmalar düşünüyor günün en güzel haberi olarak değerlendirdim.
Sizdeki bu seri zaman içinde bizlerde olabileceğini düşünmek çok güzel,taramalarınız ve sayfa düzeni üzerinde son derece emek harcayıp çalışmalarınızı görüyorum.Sağlıhınıza afiyet yüreğinize sağlık.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,833
Sevgili Zamangezgini, Doğan Kardeş dergisini ve Doğan Kardeş kitaplarını bilirdim ama ne ayıp hikâyesini bilmezdim. Başka bir çizgi roman sevdalısı sayın Hüsnü Çoruk'tan daha yeni öğrendim ve çok üzüldüm. Küçük bir çocuğun ölümü bugün bizlere böyle yayınlar olarak geri dönüyor. Hayat, asla çözemeyeceğim bir bilmece benim için.
 
Üst