08 Ocak Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,416
82,733
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=y-JqH1M4Ya8
2015_12_29_14_31_13_Ekran_g_r_nt_s.png

a_teslim_listesi_20_11_15_072.jpg

a_teslim_listesi_20_11_15_073.jpg

img172.jpg

Son düzenleme:
12 Şub 2010
15,002
549,024
Nuri Kurtcebe usta bugün doğmuş
Mizah, karikatür, mizahi çizgi roman özellikleri yanında
Çizgi roman sever, çizgi romanı çok iyi bilen ve okuyucu aynı zamanda
Mizah ve çizgi roman tarihimizin yakın tanıklarından
Müzisyen olduğunu da biliyor muydunuz
Sağlık ve uzun ömür diliyorum ustaya

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,725
26,278
ordu-turkey
Öncelikle nuri üstada sağlıklı nice yıllar diliyorum.Sonrasında resimler artık görünüyor firefoxta anonymousx eklentisi sayesinde başka türlü mümkün olmadı herkese duyurayım.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,828

New York'ta Doğru Akım Elektrik Üretip Satan
Son Elektrik Santrali 2007'de Kapanmış!

Bugün "Nikola Tesla"nın öldüğü günmüş (1943). "Thomas Edison"la aralarında büyük bir rekabet yaşanmış. "Akımlar Savaşı" adı verilen bu rekabeti, "Doğru Akım"ı savunan "Edison"a karşı "Alternatif Akım"ı savunan "Tesla" kazanmıştı. Bu konu aslında sevgili "direnc11"in uzmanlık alanına giriyor. Ama bir yönüyle eskiden beri ilgimi çekiyordu. Bu iki mucit kendi sistemlerini kabul ettirebilmek için New York'ta elektrik üretim santralleri ve bölgesel dağıtım hatları kurmuşlar. İlgililer incelemiş, daha avantajlı olan Tesla'nın sistemini uygun bulup onda karar kılmışlar (Doğru akım sistemlerinde gücün uzun mesafelere taşınması pahalıya patlıyordu, ekonomik değildi). Ancak "Edison"un kurduğu doğru akım şebekeleri de bu arada uzun yıllar çalışmaya devam etmiş. "New York'taki son Doğru Akım elektrik santrali 2007 yılında kapanmış!" Bu santral New York'un göbeğinde, "Manhattan"da faaliyet gösteriyormuş. Bu santral kurulduğunda ilk müşterilerinden biri de "The New York Times" gazetesiymiş.(Bu konu benim ilgimi çektiğinde bu santral hala faaliyetteydi, şimdi de çalışıyor sanıyordum. Kapanmış olduğunu ben de yeni öğrendim)

Son_AC_Santral_NY.jpg

Son düzenleme:

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,700
image.jpg

Andrea: "Ne bahtsız o ülke ki, kahramanları olmaya!"
Galileo: "Hayır, ne bahtsız o ülke ki, kahramana ihtiyacı ola!"
(Bertolt Brecht'in "Galileo'nun Hayatı" adlı piyesinden)