Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
12 Ağustos Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi
İstanbul'da son tramvay 1961'de bugün seferden kalkmıştı (Anadolu yakasında 1966'ya kadar seferler sürdüydü galiba). Benim için bu son seferin buruk hatırası, anneme İstiklal Caddesi'nden satın alınan ayakkabının bulunduğu paketi bu son seferini yapan tramvayın koltuğunda unutmuş olmamdır. Ayakkabı bulunamadı tabii. Bu olay yarım asırdan fazla bir süredir bunun suçluluk duygusunu taşımama da neden oldu. Ayakkabı bana emanet edilmişti çünkü. 5 yaşında sanki gerçek bir sorumluluğum varmış gibi. Olayı iyi hatırlamamın bir sebebi de sonraki yıllarda olayın sürekli olarak hatırlatılması ve ısıtılıp ısıtılıp yeniden canlandırılmasıydı belki de. Tabii olay bu unutulmaz günle örtüştüğü için bir önem arzediyordu ve espri olsun diye hatırlatılıyordu, ama bayağı bir üzüntü yaratmıştı bende. Sonraki yıllarda baktığım aşağıdaki fotoğraflarda acaba ben de var mıydım diye hep merak etmişimdir.