23 Temmuz Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,291
81,289
hiçbiryerde :)
23_1_horz45656.jpg

www.youtube.com/watch?v=oI5sdApJ6YU
0_27tretert7.jpg

0_24rtert6.jpg

0_24retert7.jpg

Image00038tert.jpg

Image00039ertre.jpg

Image00040ret.jpg

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,670

Ara_G_ler_in_YA_48_George_Stevens.jpg

George STEVENS (d. 1904)
İleri gelen Amerika’lı filim yönetmeni ve yapımcılarından biri olan George
Stevens. filim hayatına kameraman olarak başlamıştır. 1930'larda canlı ve
hareketli komediler yapan ve yöneten Stevens. bunu izleyen yıllarda daha
ağır ve uzun filimlere önem vermiştir.
Stevens. seyircilerine unutulmayacak yapıtlar izletmeyi başarmıştır. Bun-
lardan bir kaçı : Gunga Din (1939), İnsanlık Suçu (1951), Shane (1952) ve
Dev (1956)’dir. Bu filimlerden İnsanlık Suçu, yönetim dalında Filim Sanatı
ve ilimleri Akademi Ödülünü, Dev de. Akademi ve Look Ödülünü kazanmış-
lardır.

(Ara Güler)

Sergi kitabından alınmış olan bu biyografi notları bizzat fotoğraf sanatçısı Ara Güler tarafından ya fotoğrafı çektiği tahrihte, ya da sergiyi açtığı tarihte (1975) yazılmış olmalı. Çünkü anlaşılacağı gibi güncel değiller. İmlâsına dokunulmadan aktarıldı.

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,052
9,332
Kastamonu
1909 yılında bugün açılan Sirkeci'deki Büyük Postane binasının mimarı Vedat Tek'in bir başka eseri de Kastamonu Vilayet Konağı'dır.

Vedat Tek adına Kastamonu'da açılmış bir müze var. Müze içinde, Türkiye'nin ilk şapka, bebek ve dantel müzelerini barındırıyor.

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
265
1,457
İçinde ondört yıl geçirdiğim Büyük Postane binası mimari olarak gerçekten etkileyici bir yapıdır. Sağdaki kulenin vakti zamanında İstanbul Radyosu olarak kullanıldığı anlatılırdı. Şehir hatları vapur bacalarından çıkan siyah dumanlar ve yılların asit yağmurlarıyla kirlenen dış cephe, memuriyetimin son yıllarında basınçlı ince kum püskürtme yöntemiyle taşlanıp ağartılmış, tüm önlemlere karşın yine de oda içlerinde epey toz yutmuştuk... :) Şehir siluetine ruh kazandıran bu tür yapıları ne kadar koruyabildiğimiz ayrı bir tartışma konusu ama bu uygulamanın yapıya yarardan çok zarar verdiği konuşulmuştu.

Aşağıda görselini koyduğum Vedat Tek'in bir başka eseri Ankara Palas da siluet olarak Büyük Postane binasını andırır bu arada. Yine Nişantaşı Valikonağı Caddesindeki Vedat Tek Evi, hemen yanıbaşına dayanan yeni nesil yapı ile estetik kaygının ve estetiğin ne menem bi' şey olduğu konusunda gelip geçenlere ders verir gibidir.

309rdk2.jpg

12 Şub 2010
15,002
548,503
Bir Hüseyin abim vardı gençken, geyik muhabbeti yapardı bazen
" Bugün halkımın arasına girdim(!), belediye otobüsüne bindim, esnaf lokantasında kuru fasulye, pilav ve tuşu yedim " derdi.

Benim de arada bir yüksek(!) sosyeteye karıştığım olur:D

Sevgili NewLand'ın fotosunu paylaştığı Ankara Palas, Ulus semtinde ilk TBMM binasının tam karşısındadır.

Bir Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılmıştım Ankara Palas'ta.
Yüksek sivil ve askeri bürokrasi ile Ankara Sosyetesi hazirundu.
Zemin kırmızı halı, pencerelerde kalın kadife perdeler, gösterişli avizeler v.s., v.s.
Müskiratın envai türlüsü ganiydi ve filmlerdeki gibi jilet garsonlar servis yapıyordu.

Kutlama bittikten sonra mekanı terk ettiğimde Ankara havası bir hayli dumanlıydı:)

Vedat Tek'i saygı ile anıyorum