14 Haziran Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

12 Şub 2010
15,002
549,018
Değerli beskekarımız Avni Anıl bugün vefat etmiş; şarkılarını çok beğenerek dinlerim. Rahmet ve saygı ile anıyorum.

Sevgili doktorumuzun ilgiyle izlediğim Ken Parker'ın bu macerasında en etkilindiğim şey, Mandan ile kahramanımız arasındaki dostluktur. Hele Mandan'ın bu dostluğu ifade etmek için kullandığı bir söz var ki, ata sözü gibi bellemişimdir...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,827

ARIKAN_M_MTAZ_TB_Haz_14.jpg

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,414
82,656
hiçbiryerde :)
Çok Alaska ya da Ken Parker'in benim için yeri özeldir.
Haluk abinin de bir alıntı yaptığı bölüm gibi her kitabında ayrı insanlık dersleri olan kahramanın kitaplarını okumaya çizgi romanı bıraktığım dönemlerde dahi hep devam ettim. Daha az da olsa ikinci kahramanım Mister No'dur...
Neyse, bunları geçelim bugün de yine çok sevdiğim yazarlardan Jorge Luiz Borges'in doğum günüymüş madem, onunla ilgili sorulara bakalım, 'edebiyattan pek anlamsm' kitabından, ki hemen söyleyeyim bugünkü sorular o kadar kazık değil, ben en azından geçer not aldım:)

Jorge Luis Borges

YA BİLDİĞİMİZ DÜNYA, hepsi aynı anda var olan birçok paralel dünyadan yalnızca biriyse.....
....
Borges'in yaşamının ve yapıtlarının etrafındaki labirente girmeye hazır mısınız?

Doğru mu yanlış mı?

1- Borges, hiçbir zaman baştan sona bitmiş bir roman yazmadı.

2- Borges'in bazı öyküleri gerçekte var olmayan romanlar üzerine yazılmış eleştirilerdir.

3- En ünlü öykülerinden birinde, bir grup maymun daktilo başında uğraşmaktadır, niyetleri Hamlet' i yeniden yazmaktır.

4- 1946'da henüz başkan seçilen Juan Peron, Borges'i Arjantin Ulusal Kütüphanesi yöneticiliğine terfi ettirdi.

Dışarılardayım, 'çağrılmayan yakup'un oralara gidiyorum, gitmeden önce nihayet telefonla bunları yazabildim... Cevaplar yarın...

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,827

Oldukça uzun olan bu yasaklı kitaplar listesi "Index Librorum Prohibitorum"dan, tanıdık gelen birkaç yazarın olduğu satırları derledim. 1953'te "Kazancakis"i, 1956'da "Simone de Beauvoir"ı bile yasaklamışlar! (Hangi hakla? Cevap:35'e bakla!)

index_libr_prohib_se_ki.jpg