08 Haziran Ve Günler Yürümeye Başladı, Müzikli Resimli Edebiyat Takvimi

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,411
82,649
hiçbiryerde :)
www.youtube.com/watch?v=VpU1qppSLjs
08h_v3242ert345345.jpg

Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,825

"Ripley's Believe It or Not" (Ripley'den İster İnan İster İnanma!)'nın günlük bantlarından bir balonlama daha!
Ripley_s_Believe_It_or_Not_2015_06_08_TR.jpg

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,411
82,649
hiçbiryerde :)
Teşekkürler üstadım, günlüğümüz zenginleşiyor...
Ben de 08 Haziran 2013'te Gezi Parkı'na destek için
Taksim Meydanı'na yürüyen Fenerbahçe, Beşiktaş ve
Galatasaray taraftarının oluşturduğu güzel görüntüyü paylaşayım...

f.20130608204915.jpg

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,825

"Alfred Hitchcock"un 1959 yapımı "North by Northwest" (bizde "Gizli Teşkilat" adıyla oynamıştı) filmini sinemada, TV'de, videoda vs. onlarca kez seyretmişimdir. Benim kült filmlerimden biridir. O filmde en çok ilgimi çeken şeylerden başında da filmin kötü adamı Vandamm'ın ("James Mason") dağ yamacındaki modern mimarili villası geliyordu. Yıllarca bu evin gerçekten mevcut olan bir bina mı yoksa bir set dekoru mu olduğu hususunda hep tereddütte kaldım. Filmi her 4-5 senede bir baştan seyrettiğimde bu kuşkum daha da arttı. Açıkçası dekor olma ihtimalini de çok düşük görüyordum. Bir de 1950'li yıllarda nasıl bu kadar modern, zaman ötesi bir bina yapabildiler diye düşündüm. Aynı evi getir 2010'lu yıllarda yap, kuşkusuz yine yeni ve modern durur. Son yıllarda "Frank Lloyd Wright" adında Amerikalı bir mimardan haberim oldu (1868 doğumluymuş, filmin vizyona çıktığı yıl ölmüş). Aynı zamanda bir iç dekoratör olan Wright'ın bütün eserleri, filmdeki villadan kat kat güzel ve ilginç. Meğerse filmin yönetmeni Alfred Hitchcock, bu villanın o dönemin en popüler mimarı "Frank Lloyd Wright"ın yaptıklarına benzetilmesini özellikle istemiş (evet, villa bir dekormuş!)

Van_Damm_Evi.jpg

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,189
Kıbrıs
Çerkes Hasan bir askeri darbe sonucu tahttan indirilen ve sonra öldürülen padişah Abdülaziz'in (1861-1876)kayınbiraderi idi.Öldürdüğü
kişilerden Serasker Hüseyin Avni Paşa darbenin elebaşısı idi.Bu darbe
daha sonraları meydana gelecek askeri darbelerin ilkidir.Kurallar gereği
Çerkes Hasan'ın bir subay olarak kurşuna dizilmesi gerekirdi.Ama önce
askerlikten tardedildi ve Beyazıt Meydanı'nda asılarak idam edildi.

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,087
21,790
Kamlançu
Çerkes Hasan

Sevgili Caretta'nın hatırlatması iyi oldu. Tamamen aklımdan çıkmıştı...
Çerkes Hasan iki bileğini de keserek intihar eden(!) padişah Abdulaziz'in kayınbiraderidir. Ablası darbe sonrası Dolmabahçe sarayından nakledilirken Hüseyin Avni Paşa omuzundaki şalı çekip indirmiş, hakaret etmiş, olay sonrasında Neşerek hanım hastalanarak vefat etmiştir. Çerkes Hasan bu olaylar sonrası İstanbul'dan uzaklaştırılmak istenmiş ve olaylar gelişmiştir. Darbeciler Mithat Paşa'nın konağında toplantı halindeyken konağı basıp Hüseyin Avni Paşa ile birkaç kişiyi daha öldürmüş, daha sonra yakalanmıştır.
Yakın zamanda TRT'de yayınlanan Filinta dizisinde de bu konu işlenmişti. Açıkçası olayın işlenişini beğendiğimi söyleyemem ama arka planda çalan Çerkes Hasan Türküsü'nü çok beğendim... Sırf bu türkü için yazdım bunları :) Aşağıda...

www.youtube.com/watch?v=dP0oQg1V9h0