Sultan Vahdettin - Ben Hain Değilim

farubi

Aktif Üye
20 Eki 2009
317
5,189
1ex7.jpg


pdf
1 mb
70 sahife



Alternatif epub:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Hain olmasa bile bir tutsak ve oyuncaktı İngilizlerin elinde. Bugün Türk toplumunun çağdaş dünya normlarına göre geri kalmış olmasında en büyük pay, baştan sona Osmanlı sultanlarındadır. Kendi iktidarlarını sağlamlaştırıp, hazinelerini doldururken, bilinçli olarak Anadolu halkını cahil ve çağın gereklerinden bihaber bıraktılar.
İşte bugün o kayıp asırların ceremesini çekiyoruz, toplum olarak!
 

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,829
Eh, ben hainim demez kimse.

Hitler de sağ kalmış olsaydı, anılarında, ben soykırımcı değilim, savaşı da ben çıkarmadım derdi :)
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Eh, ben hainim demez kimse.

Hitler de sağ kalmış olsaydı, anılarında, ben soykırımcı değilim, savaşı da ben çıkarmadım derdi :)


Evet o insan ruhunun psikolojik bir durumudur. Kendini rahatlatmak için yaptıklarına bir kulp bulur insanoğlu veya en kolayını yapıp başkalarını suçlar. Evet yaptım ama neden yaptım bir sor?
 

md35

Kıdemli Üye
28 Haz 2013
202
708
Bülent Ecevit de vefat etmeden önce Sultan Vahidettin'in hain olmadığını belirtmişti. Doğru bir tesbit. Tarihin sayfalarının üzerindeki toz muhakkak kalkar. Küfürle, Osmanlı ailesi küçülmez. Giderken bir iyne almadan gittiler. Alsalardı karun gibi yaşarlardı. Büyük çoğunluğu yoksulluk ve perişanlık içinde yaşayıp öldüler. Batılı devletlerin büyük çoğunluğu başta ingiltere demokratik-krallık devletidir. Toz bile kondurmazlar. Biz de ise kendi tarihine küfür etmek alelade bir davranış.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,635
Eeee her şey dönüyo dolaşıyoo Tarihin tozlu raflarda kalan arşivlerine dönüyor. Bizler arşivlerine sahip çıkmayı beceremeyen bir ulusuz.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Giderken bir iğne almadan gittiler. Alsalardı karun gibi yaşarlardı. Büyük çoğunluğu yoksulluk ve perişanlık içinde yaşayıp öldüler. Batılı devletlerin büyük çoğunluğu başta ingiltere demokratik-krallık devletidir. Toz bile kondurmazlar. Biz de ise kendi tarihine küfür etmek alelade bir davranış.

Valla işin doğrusu 5-6 asır yaşadıklarına saysınlar. Anadolu'da halk inlerken, Topkapı'da, saraylarda, köşklerde, konaklarda lüks ve ihtişam içinde yaşadılar.

İngiltere'den örnek vermişsin de o kraliyet ailesi de asırlardır adanın halkları üzerinde büyük bir kamburdur, ayrıca eni konu yaptıkları gereksiz lüks harcamalar tartışılıp gelecekleri sorgulanmaktadır İngiltere'de. Ha bu arada küfür demişken, İngiltere Kraliçesi sokakta saltanat arabasında giderken, gözünün içine bakıp Emre Belözoğlu'nun Biliç'e dediğini demiş de biriyim bu arada. Tabii orada ifade özgürlüğü olduğu için kimse bir markete sokmaya ve dövmeye kalkışmadı o ayrı...
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
123
204
denizci
Sadece padişahlıklarda değil; krallıklar, imparatorluklar ve her türlü diktatörlüklerde de; yedi ceddi tahttan indirilmeli ve o taht dışarı çıkarılıp yakılmalıdır bana göre. Demokrasi olmayan idare şekillerini; tüm aklı başında dünya halkları istemiyor, bense değil istememek, gözümü dahi kırpmadan; fiilen de milli mücadeleye katılırdım ki artık bu tür saçma sapan idare şekilleri; sadece geri kalmış ilkel ülkelerde hâlâ var, benim yapacağım ise; zaten bana hazır verilmiş Cumhuriyetime sahip çıkmak. Ama sepet gibi oturarak değil; bu uğurda gerekirse yine savaşırım ve bu tip konularda hiç atıp tutmayı sevmem. Sadece Osmanlı da değil; diğer krallıklarda da zaten soyun sopun ne olduğu bile belli değil, boyuna yabancı eşler alarak; sürekli yüzde elli, yüzde elli, daha sonra; o yüzde ellinin yüzde ellisi, yani yüzde yirmi beşi diye... giderek, mütemadiyen halklarından uzaklaşan bu adamların, ne kadar yüzdesinin geriye yerli kaldığı da belli değil zaten. Çok basit bir örnekle; Bulgaristan ın son kralı Bulgar bile değil, Bulgar halk, neden o adama boyun eğsin ve hatta; sonrası oğluna ve yedi ceddine itaat etsin, üstelik ülkede komünizm biter bitmez; herif hemen damladı; ülkeye geri geldi ki halk hiç sallamadı tabii ve defolup gitti geldiği gibi.

Halklar; kendi seçtiği tarafından yönetilir, beğenmezse de indirir, yöneteni sadece kendi seçer, egemenlik kayıtsız şartsız kralların, padişahların, diktatörlerin değildir.

ctr2qecopqkdxvmg4.jpg


Kimsenin elini eteğini öpmem, yedi ceddini tanımam, muhtaç olduğum tek kudret, damarlarımdadır ve bu kutsal emanet bizimdir.

ctr2rb6bha219hg10.jpg


Mustafa Kemal ölmedi.

ctr3cfujgt292i6p0.jpg


Ve biz ölümden korkmayız.
 
Son düzenleme:

egitimonemli

Aktif Üye
10 Mar 2012
284
565
Bir Osmanli torunu olarak bu kitabi daima onemsedim ve tek tarafli tarihi her zaman yadirgadim, paylasim için tesekkurler
 

silence

Süper Üye
26 Mar 2009
2,345
1,724
Derin tarihçiler biraz daha derinlere inseler de o padişahların insanlığa özellikle Anadolu insanına neler çektirdiklerini de araştırsalar.


Balkanlarda, Arap çöllerinde katl ettirilen masum milyonların feryadlarını da bir duysalar mesela.

Açlığa, hastalıklara ve cahilliğe mahkum edilenlerin feryadlarını da.

Altı yüz yıl yönetmişler.Yol yapmamışlar yol.Egemen oldukları yerlerde bugün övünülecek bir taş koymamışlar.

Hiç bir yerde sevilmemiş kelimenin tam anlamı ile kovulmuşlardır ele geçirdikleri coğrafyalardan.

Hain değilmiş!


Sen önce gerçek nedenini bilemediği savaşlarda kırdırılan masumların hesabını ver!
 
Üst