Devrimci Kadınlar - Queen of The Neighborhood Kolektifi

Hones

Guest
11 Nis 2009
3,046
10,046
Unutma: Cesaret Korkusuzluk Demek Değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde varolabilir. Cesaret, korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama bu korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Bu, korkusuzluk demek değildir. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.

Bu kitap; devrimci değişimin parçası olan, güçlü, idealist, korkusuz 30 kadını bir araya getiriyor.

Kitapta yer alan bütün kadınlar, derin bir adaletsizlik duygusunun harekete geçirdiği, o adaletsizliği konuşmak ve ondan kurtulmak isteyen kadınlardır. Hikayeleriyle binlerce insana, umut olmuş, sessizliğe ses vermiş kadınlar...

"Elinizde öldürücü bir silah tutuyorsunuz. Devrimci Kadınlar, statükoya karşı bir tehdit ve kendisi için düşünmeye cesaret eden her kişi için, tehlikeli bir uyarı işareti! Bence bu kitaptaki kelimeler ve sanat, bir devrimi harekete geçirecek güce sahip. Ayaklanalım ve şimdi onlara katılalım!"
-Wendy O Matik-

Queen of the Neighbourhood Kolektifi; tamamı kadın yazar, araştırmacı, editor ve sanatçılardan oluşan bir çatışma grubudur.


348nfjm.jpg


2wfuul4.jpg



 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,843
4,982


Sayın Hones ;


Devrimci kadınlar kitabındaki biyografik bilgiler çok ama çok kısa ama öz biligiler.

Emma Goldman ile Rosa Luxemburg'u tanıyorum ve okuyorum.

Angela Davis ve Leyla Halid'i tanıyorum.

Diğerlerini ya hiç tanımıyorum ya da az tanıyorum.


Çok güzel bir kitap sunmuşsun. Üstelik sunumun da güzel.


Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 
Üst