Baseball (DK serisinden)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316
Baseball (Beyzbol)
James Kelley - Baseball - DK Eyewitness Books

İngilizce
Yazan: James Kelley
Basım yılı: 2005 (İlk baskı 2000'de)
DK (Dorling Kindersley) yayınevi, Londra
(Buradaki ABD dağıtımı için Çin'de bastırtılmış)
"DK Eyewitness" serisinden
67 sayfa, 18 MB, s-pdf


DKBKBsball_kapak.jpg

(mediafire)


Bizde hiçbir zaman kabul görmemiş bir spor dalı, sadece filmlerden tanıyoruz. Bence spor bile sayılmaz. Çok gerekli bir konu gibi durmasa da seriyi bozmamak adına "Beyzbol" konulu bu kitabı da sunuyorum.

"Dorling Kindersley Eyewitness" serisinin diğer kitapları için
sıralı liste

 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
53
72
denizci
Bu oyunun nasıl oynandığını 40 yaşından sonra öğrenenlerdenim, üstelik oynadım da, aslında o kadar basit ki, ama bence öğrenmeseniz de olur, itiraf etmek gerekirse; keyifli, ama oynayacak adam zor bulursunuz bizim alemde tabii, briç gibi, lakin bu pek kafa istemiyor da, eline sağlık üstadım.
 
Son düzenleme:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,618
Adamlar hırslarını böyle alıyorlar biz birbirimzi öldürürüz alimallah.

Teşekkürler üstadım güzel bir seri oluyor sayenizde bu kitaplar. Rasimler herbirinde muhteşem zengin bir kaynak oluşturdunuz.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316

1960'lı yıllarda "Barış Gönüllüleri" denen, çoğu Amerikalı yabancılar başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin okullarında (çok azı da turizm, sağlık gibi alanlarda, ama çoğu eğitim alanında!) öğretmen olarak görev yaparlardı (asıl görevleri başkaydı tabi ama o başka bir yazının konusu). Onlar bu beyzbolu bizlere öğretmeye çalışmışlar ama bir türlü başaramamışlardı. O tarihte yanlarında o kadar malzemeyi nasıl getirdiklerine şaşırmıştım. Bizim ilkel sopalarla (dal parçalarıyla) oynadığımız "çelik çomak" oyunu bundan çok daha zevkli ve mantıklıydı bize göre. Sonra beyzbol için 50.000 kişilik statlar filan yapmışlar her şehirde. Mandalina kadar topu o tribünlerin tepesinden nasıl göreceksin de heyecanlanacaksın (eskiden dev ekranlar da yoktu). Ama yine de Amerikan kültürünün en belirgin parçalarından biridir beyzbol.

Ayrıca o yıllarda hayranlık duyduğumuz Amerikalı aktris Marilyn Monroe ünlü bir beyzbol oyuncusu olan "Joe DiMaggio" ile evlenip boşanmıştı, oradan beyzbol biraz ilgimizi çekmişti (Bizde "Arda Turan" neyse orada da "Joe DiMaggio" oydu). Bir de gazeteci Yılmaz Özdil, bu oyun Türkiye'de pek bilinmediği halde beyzbol sopasının dünyada en çok satıldığı üçüncü? ülke olduğunu yazmıştı bir yazısında. Yılmaz Özdil'in babası eskiden İzmir Alsancak'ta taksiciymiş. Savunma amaçlı olarak herkes gibi o da bir tane edinmiş ve koltuğun altında bulunduruyormuş. Zaten beyzbol ABD ve Kanada dışında sadece bazı Uzakdoğu ülkelerinde resmi olarak oynanıyor galiba.


Not: İlgili buldum. Bu arada üçüncü değil dördüncü ülkeymişiz!
 
Son düzenleme:
Üst