Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / Tıpkıçekim PDF

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / Tıpkıçekim PDF​

atsvebz01.jpg


ATEŞ VE BUZ


Yazarı: RAY BRADBURY Çeviren: İRMA DOLANOĞLU Hazırlayan: Zamangezgini
Yayınevi: NİSAN YAYINLARI
Yayın Yeri: İSTANBUL Yayın Yılı: 1986 Dili: Türkçe
Özellikler:
Cildi: Karton Kapaklı 80 Sayfa


Ray Bradbury'nin İkisi kısa biri uzun 3 öyküsünden oluşan 80 sayfalık bu derleme kitabı Nisan Yayınları 1986 yılı Temmuz ayında İrma Dolanoğlu çevirisiyle yayınlamış. Bilindiği gibi Ray Bradbury Bilimkurgu yanında bir haylide korku öyküleri yazmıştır. İşte kitaptaki ilk iki kısa öykü olan GÖL ve CENAZECİ korku türünün fantastik unsurlarını taşır. Üçüncü olan ATEŞ VE BUZ ise uzun bir Bilimkurgu öyküsüdür.

GÖL (The Lake) ilk olarak 1944 yılı Mayıs ayında Weird Tales Magazine'de yayınlanmıştır.

CENAZECİ (The Handler) 1947 yılı Ocak ayında yine Weird Tales Magazine'de yayınlanmıştır.

ATEŞ VE BUZ (Frost and Fire) ilk olarak 1946 sonbaharında Planet Stories dergisinde yayınlanmıştır.

Tıpkıçekim olarak olarak farklı iki boyutta 11 ve 34 Mb olarak beğeninize sunuyorum. Ayrıca üçüncü link olarak (5 Mb) "OCR" düzenlemesinin içine çizgiromanlarından bazı sayfaları Türkçe olarak balonlamasını yaparak harmanladım.
Keyifli okumalar dilerim. Bayhun Öntürk / Zamangezgini



atsvebz02.jpg
LİNK I: Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / Tıpkıçekim PDF 34 Mb:

atsvebz03.jpg


atsvebz04.jpg
LİNK II: Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / Tıpkıçekim PDF 11 Mb:

raybradbur.jpg
LİNK III: Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / OCR Özel Düzenleme PDF 5 Mb:


raybracyc.jpg


raybrajlj.jpg


raybrauuu.jpg


raybradid.jpg


raybraooo.jpg


raybrawlw.jpg

Epub ve Mobi düzenlemesi yapmak isteyenler için
Ray Bradbury _ Ateş ve Buz / WORD 9 Mb:

EPUB ve MOBİ LİNKLERİ :


215.jpg
ZAMANGEZGİNİ
BAYHUN ÖNTÜRK​
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
Teşekkürler sayın "zamangezgini", çok güzel bir çalışma olmuş. Artık "tıpkıçekim" sözcüğüne ÇD'da daha sık rastlayacağız gibi gözüküyor. Benim kanaatimce bu "sadık ve gerçekçi taramalar" kitapseverleri elektronik kitaplara daha çabuk ısındıracak, zira bunları tabletlerinde ve PC'lerinde açtıklarında adeta gerçek bir kitabı ellerinde tutuyormuş hissine kapılacaklar. Aslında "OCR"ı iyi yapılmış (okuma hataları olmayan), "proofreading"den (tashih) geçirilmiş, "sayfa düzeni" muhafaza edilmiş ve fotoğrafları kalite kaybına uğratılmadan yerli yerinde bırakılarak (yani kaliteyi bozmadan) boyutu çok küçültülmüş "pdf" kitaplar da ikinci tercihimdir, ancak bunları oluşturmak çok zahmetli ve zaman alıcı olduğu için ben bile bunu şimdiye kadar sekiz-on kitapta yapabildim. "tıpkıçekimleri" oluşturmak daha kolay ama bunlar çok kişi tarafından hacimli bulundukları için kaliteden ödün verilerek daha küçük boyutlara indirgeniyorlar ve kalite kaybına uğruyorlar. Bazı sitelerde rastladığım kitaplar 3-4 MB boyuta indirmek pahasına çamur gibi görüntülerden oluşuyorlardı (üstelik çoğu bol fotoğraflı görüntülerdi). Oysa birçoğumuz 16 sayfalık bir mizah dergisini 80-100 MB hacimleriyle saklarken boyutu önemsemiyoruz da "tıpkıçekim" bir kitap 50-60 MB'a ulaşınca hacimli buluyoruz. Bunu bir çelişki olarak görüyorum.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,764
İstanbul
Ben de artık kesin tercihimi mümkün olduğunca kitabın aslına yakın taramalardan yana kullanıyorum. Sevgili Bayhun da çalışmalarıyla bu tarza en büyük katkı veren isimlerden birisi.

Teşekkürler, sevgili dostum.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,166
4,981
Çok teşekkürler, elinize, emeğinize sağlık. "Ray Bradbury" ustadan güzel bir e-Kitap. Tekrar teşekkürler sayın "Zaman Gezgini".
 
Üst