scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324
Evolution (Evrim)
Linda Gamlin - Evolution - DK Eyewitness Books

İngilizce
Yazan: Linda Gamlin
Basım yılı: 2009 (İlk baskı 1993'de)
DK (Dorling Kindersley) yayınevi, Londra (ABD baskısı)
"DK Eyewitness" serisinden
76 sayfa, 46 MB, s-pdf


DKBKEvolution_kapak.jpg

(Mega)

DK yayınevinin ilk kez 1993 yılında yayımladığı "Evolution" kitabı, 1999 yılında Türkçede "Tübitak" yayınlarının "Popüler Bilim Kitapları" serisinden de çıkmıştı. Türkçe kitap baskı niteliği açısından orijinalinden daha kaliteli gelmişti bana. Tübitak'ın sürekli yayını olan aylık bilim dergisi "Bilim ve Teknik"in Mart 2009 tarihli 496. sayısında da aynı konu işlenmişti. Mart sayısının Tübitak tarafından sansürlenmesi tepki doğurunca 499. Haziran sayısı biraz daha az sansürle yayımlandı (sadece tercüme yazılara yer vermekle yetinilmişti, Türk yazarların yazıları çıkartılmıştı). Bu arada bu dergilerden 10 yıl daha önce yayımlanmış "Evrim"in (buradaki kitabın Türçesi) de baskı ve satışının durdurulduğu iddiası üzerine Tübitak bu haberleri yalanlmıştı. İlgili haber kupürleri:
T_bitak_evrim_kitab_haberi.jpg


T_bitak_geri_ad_m_att_haberi.jpg


Bu sansür iddiaları mizah dergisi "Leman"ın 18 Mart 2009 tarihli sayısının kapağına da taşınmıştı.
leman_evrim.jpg


"Dorling Kindersley Eyewitness" serisinin diğer kitapları için sıralı liste
 
Son düzenleme:

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,947
Yazınızı okurken aklıma Emrah Ablak'ın Tübitak'ı geldi. Sanırım artık çizmiyor bu seriyi. Herhalde "gerçeğinin" çizgiromanını "aşması" nedeniyledir... :( Bir zamanların en saygın kurumlarındandı, birçokları gibi şimdi getirildiği hal malumumuz...
 

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Malesef ülkemiz evrime inanmama konusunda en büyük yüzdeye sahip ülke. yüzde elliden biraz fazla insan evrime inanmıyor. yaklaşık % 25 bilmiyorum demiş, kalan yüzde % 22 de evrime inanıyorum demiş. Evrim üzerine üniversitelerde kürsüler kurulurken, evrimci psikoloji, evrimci biyoloji, evrimci genetikbilim alt bilim dalları olarak yerlerini alırken hala ve hala cehaletin kör kuyularında dolaşmak bu ülkenin kaderi herhalde. Benzer sitelerde matematik formülasyonlarla evrimi çürüttüğünü zannedenler mi ararsın, kutsal saydığı kitabı kanıt olarak gösterenler mi ararsın, copy paste ile laf kalabalığı yaparak haklı çıktığını zannedenler mi ararsın, bakın ne çok biliyorum havası atanlar mı ararsın, neler neler. hayır bu tür yazıları okuyup cidden evrim teorisinin çürütüldüğünü zanneden genç kuşaklara acırım en çok. kendimi bildim bileli evrim teorisi çürütülür bu ülkede. 30 yıl önce de çürütülmüştü, 20 yıl önce de 10 yıl öncede 1 ay önce de. Bu bile aslında çürütülmediğinin en büyük kanıtıdır. Çünkü bilimsel bir teori bir kere çürütülür, daha fazla değil. Bazı şeyleri insanlara anlatmak zor malesef. Umarım 1920lerde başlayan aydınlanma çağımız bunca darbeye, engele, gerilemeye rağmen bir gün yine şahlanır ve bu ülkenin ufkunda güneş gibi doğar.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Kırık link yenilenmiştir.
Keyifli okumalar

 
Üst