Jules Feiffer - Carnal Knowledge

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,339
Jules Feiffer - Carnal Knowledge
"Carnal Knowledge" (İlk Defa) filminin fotoğraflı senaryo kitabı
İngilizce, 128 sayfa, s/pdf

FEIFFER-JULES-Carnal-Knowledge-128.jpg



Kitabın yazarı Amerikalı karikatürist Jules Feiffer'dır. 1929 doğumlu sanatçı "Feiffer" adlı bir çizgi bandı 42 yıl boyunca bir gazeteye çizdi. Albümleri de çıktı. Feiffer aynı zamanda bir senarist ve oyun yazarıydı. Buradaki kitap onun sonradan sinemaya da aktarılan bir senaryosunun kitabıdır. Senaryosunu Feiffer'ın yazdığı 1971 tarihli film "Carnal Knowledge" Türkiye'de "İlk Defa" adıyla gösterilmişti. Mike Nichols'ın yönettiği filmde Jack Nicholson, Candice Bergen, Ann-Margret ve Art Garfunkel başrollerdeydiler. Şarkıcı Art Garfunkel, Paul Simon'la birlikte yaptıkları "Mrs. Robinson" şarkısıyla tanınırlar, ki bu şarkı da yine benzer bir film olan "The Graduate"in (1967) tema şarkısıydı. Bu kitapta filmden alınmış karelere de yer verilmiş.

filmin sinema afişi
CN-afis.jpg


Jules Feiffer'ın karikatürist yönüne bir örnek. 42 yıl boyunca gazeteye çizdiği "Feiffer" başlıklı bant karikatürlerden bazılarını sonradan "The Explainers" adlı albümde toplamıştı.
FEIFFER-JULES-THE-EXPLAINERS-kapk.jpg
 
Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Harika bir paylaşım daha... Ne yazık ki İngilizcem, böyle bir kitabı okuyup anlamama yetecek düzeyde değil. :(
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,339
Harika bir paylaşım daha... Ne yazık ki İngilizcem, böyle bir kitabı okuyup anlamama yetecek düzeyde değil. :(
Bu tür kitaplar İngilizcesini parlatmak isteyenler için de iyi bir fırsat oluşturabilir. Zira bu çok bilinen filmin DVD'sine veya başka bir formattaki videosuna ulaşmak oldukça kolay. Altyazılı bir sürümüne de denk gelinirse kitaptan diyalogları takip etmek ilginç bir deneyim olabilir.

ÇD'nın ana teması çizgi roman olduğu için, çizgi dünyasının bir temsilcisi olan karikatürist Jules Feiffer'ın bir senarist olarak sinemayla olan bağını irdelemek için bu örneğin uygun olacağını düşündüm. Beğendiğinize sevindim, umarım kitap bir şekilde faydalı olur, sayın Hadon.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
... Beğendiğinize sevindim, umarım kitap bir şekilde faydalı olur...
Bir ara senaryo tekniğini öğrenmek için çok sayıda kitap okumuştum. İlginçtir, piyasada bu konuda çok sayıda kitap olmasına karşın, Türkçe basılmış bir çekim senaryosu bulamıyorsunuz. Bu kitap o günlerde elime geçseydi, dediğiniz gibi bana İngilizce'yi söktürtürdü. :)
 
Üst