Iraq in Pictures (1966)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326
Iraq in Pictures (1966)
Resimlerle Irak
İngilizce/Arapça
147 sayfa, cbr

iraqinpictures1966kapak.jpg
iraqinpictures1966.gif



Kitap 1966 yılında Irak "Kültür ve Rehberlik Bakanlığı" tarafından hazırlatılmış. Arka plânı hatırlatmak için şu kısa bilgileri aktaralım: O tarihlerde Irak çoktan Bağdat Paktı'ndan çekilmiş, anck Baas Partisi henüz iktidara geçmemişti. Ortadoğu'da dengeler değişmiş, Sovyetler bölgede etkin olmaya başlamıştı. İsrail'le olan Altı Gün Savaşı'na da daha bir yıl vardı.

Baskı ve kağıt kalitesi yüksek olan fotoğraf ağırlıklı bu kitapta, kökleri eskiye dayanan modern bir Irak portresi çizilmeye çalışılmış. Kitabın önemlice bir bölümü de arkeolojik bulgulara ayrılmış. Fotoğrafların lejandları hem Arapça hem de İngilizce yazılmış. Yarım asır öncesinin Irak'ının nasıl olduğunu merak edenler için.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Bunlara bakmak lazım, çok ilginç şeyler çıkabiliyor, eline sağlık üstadım.

Görünce nedense; Afganistan’da binlerce yıllık tarihi tapınağı havaya uçurmaları aklıma geldi bir anda, dünya tarihindeki en önemli eserlerden biri yok edildi o gün.

Bamiyan kentindeki; iki dev Buda heykelini dinamitlerle havaya uçurdular, onlardan kalan resimlerden biri aşağıda, şimdi artık orası bomboş:


untitledndn.png
 

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
637
2,217
ıraklı bir diyardaşımız var mı ki şimdiki halini görsek bunların.
savaş herhalde sadece çizgi romanda güzel (!)

paylaşım için teşekkürler..
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
İlginç bir döküman, inceleyip değerlendirmek lâzım ne değişti o zaman zarfında. Aslında o coğrafyada aktörler değişir ama halkın çilesi hiç bitmez. İngiltere, Fransa, Abd gibi emperyal güçler gelir-gider veya kendi uşaklarını bırakır zaman zaman Mezopotamya'da... Bu ne zamana kadar sürecek, taa ki oralarda petrol kalmayana kadar...
 
Üst