12. Gezegen-Zecharia Sitchin

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,124
12. Gezegen-Zecharia Sitchin

Bu kitap, dünyanın göksel atalarının varlığını kanıtlayan şaşırtıcı belgeler sunuyor. Dünyamızın, binlerce yıl önce dünya dışından gelen zeki varlıklar tarafından ziyaret edildiği ve insan uygarlığının gelişimine bu varlıkların katkısı olduğunu öne süren yazar, Sümer mitleri ve destanlarını kullanarak "Dünya Tarihini" yeniden yazıyor. Yazar, arkeoloji ve antropolojinin sağladığı verilerle bir zamanlar dünyamızda yaşamış olan üstün bir ırkın varlığını açıklayan şaşırtıcı kanıtları gün ışığına çıkartıyor. (Tanıtım Yazısından)



12. Gezegen-Zecharia Sitchin




ZAMANGEZGİNİ
BAYHUN ÖNTÜRK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Zamanında okumuştum. Güzel bir kitaptır. Sitchin'in bu konudaki araştırması devam kitaplarıyla birlikte 6-7 kitap ediyordu. Ama tabi en meşhur olan en şaşırtıcı olan bu ilk kitabıydı. Dünyada varolan mitolojilerin kökeninde (ki temeli sümer medeniyetine dayanıyor) aslında zamanında dünyada insana bir çok şey öğreten dünya dışı canlılar olduğu üzerine kurulu. Yani mitolojiler gökyüzündeki olaylara biçilen insanlaştırılmış - tanrılaştırılmış rollerden değil, gerçekten dünyada varolan canlıların - insanların arasında geçen olayların aktarımından ortaya çıkmış. Tez bu.

Okuyun karar sizin :)

Teşekkürler Sevgili ZamanGezgini, emeğine sağlık.

LLAP !!!
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
Her zaman çok ilginç, değerli şeyler paylaşıyorsunuz Zaman Gezgini. Çok teşekkür ederim. Bu kitabı tablete atıp hemen okuyacağım.

"Yeryüzündeki uygarlık uzaylılar tarafından oluşturuldu" tezini, 1960'ların sonuna doğru yazdığı "Tanrıların Arabaları" kitabında Erich von Daniken de öne sürüyordu. Onun kitapları da 6-7 tane oldu. Lisedeyken hepsini okumuştum.

Sümerler bahsi ilginç... Son yıllarda başlayan "Türk Tarihi - Batı Merkezli Tarih" tartışmalarının odağında Sümerler yer alıyor. Şu aşağıdaki vidyoda da bu konuya (bir tarafından) değiniliyor. Vidyonun asıl konusu ise "Atatürk ve Mu Uygarlığı"...

 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,294
4,476
Sevgili kardeşim senin sunumunla her şeyi okurum ben,hatta hiç sevmediklerimi bile....
Canım kardeşim çok sağolasın,kattığın renkler için çok çok teşekkürler ederim.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Tanrıların Arabaları'nı lise bittikten sonra
okumuştum ve çok etkileyici gelmişti bana...
Bu kitap nasıl bakalım...
Teşekkürler zamangezgini
 

jackceng

Yeni Üye
9 Ağu 2009
13
1
bence serinin diger kitaplari da ilgic.Eger dikkatli okunursa Sümerce ile eski türkce arasinda ki hatta ibranice ye gecmis kelimeler de bulabilirsiniz."Pir b(istr vumip, ninsur vumiS. A4t l1.tz' iSki vumig. Pir lgrune bar gufuga
viymiS. Nene pir ktane yoh kuhuga viymip."BU uYGURCA cümlede gecen NINSUR yasli kadin Anadolu Türkce sinde Nine yada Nene denir.Sümer cevrilerinde Adi (belki de tam yapilamamistir)Tanrica Ninsurhag vardir.Onun dogum Tanricasi oldugu ve ona yasli kadin da denir.Dengi olan Tanrica Misir dada vardir.Orada da Yasli dir.Bence diger Kitaplarida okumaya deger.
 
Üst