Kitap, ansiklopedi, gazete isteklerinizi buraya yazın lütfen!

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,668
İstanbul
Sevgili dostlar,

Gelen talep üzerine böyle bir başlık açıyorum. Forumda paylaşılmasını arzu ettiğiniz kitap, ansiklopedi, gazete ve benzerlerini bu başlığın altına mesaj olarak yazabilirsiniz.

Forumumuzun ana ilgi alanı çizgi roman olduğu için bahse konu istekleri ve dolayısıyla paylaşımları sınırlı tutmakta (günde birkaç tane) büyük fayda var. :)

Herkese keyifli ve sağlıklı günler dilerim.
 
Son düzenleme:

cemxd

Kıdemli Üye
17 Şub 2013
138
548
Bursa
Sn. direnc11, çok teşekkürler bu başlık için. İlk isteği ben yapayım. 1985 yılı 24 ve 31 Mart gününe ait Hürriyet gazetesinin Günaydın Pazar Ekini arıyorum. Hiç bir yerde bulamadım. Elinde olan varsa çok makbule geçer.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
İsteğimi genel olarak söylersem,
1980-2005 arası basılmış "Türkçe sinema kitaplarından" paylaşılmasını isterdim.
---
Ama daha önce Internet'te bulunan taranmışların, burada tekrar paylaşılmasını demek istemiyorum.
Daha çok, kütüphanesinde o kitaplardan olan ve yeni tarayarak, önceden Internet'e düşmemiş sinema kitaplarının paylaşılmasını kastediyorum.

.
.

Bir de elinde 1984-1985 dönemine ait Nokta dergisi olanlar var ise. Özellikle aradığım tek bir sayı var. Hangi sayı olduğunu, sayısı ve tarihi olarak bilmiyorum. Benimle iletişime geçerse, içinde neyin olduğu o tek sayıyı aradığımı özelden söylemek isterim. Belki vardır elinde..
 

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
283
2,438
Milliyet Çocuk ekleri olan aşağıdaki ansiklopediler:

İlkçağlardan Uzay Çağına kadar Büyük Dünya Keşifler Tarihi Ansiklopedisi
Türklerin ve Türkiye'nin Tarihi Ansiklopedisi
Çağlar Öncesinden Bugüne İnsan ve Uygarlık Tarihi Ansiklopedisi
Bilginler ve Buluşlar Ansiklopedisi
İnsan Atlası Vücudumuz ve Organlarımız Ansiklopedisi

Ayrıca Baki Kurtuluş 4. ve 5. sınıf ansiklopedileri
 

jeriko67

Süper Üye
28 Kas 2015
125
377
1970'li 80'li yılların ilkokul-ortaokul-lise ders kitapları, tatil kitapları ve okul dergilerinin paylaşılmasını çok isterdim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

raak

Kıdemli Üye
8 Mar 2014
146
291
Cep fotoromanlarından daha çok yayınlanırsa sevinirim. Şimdikilere basit gelebilir ama bizim için yeri ayrı. Hala zevkle okuyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Albayrakkk4558

Yeni Üye
27 Haz 2019
13
13
Sn. direnc11, böyle bir başlık açmanız beni mutlu etti, 1968, 1969, 1970'li yılların Bugün gazetesinde yayınlanan, çizgileri Metin Erginaslan'a ait Kozanoğlu çizgi roman tefrikası serileri yayınlanırsa mutlu olurum, selamlar (2 çizgi roman 'Kolibri' bey tarafından yayınlanmıştı, devamı gelir diye düşünüyorum.)
 

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,450
7,066
Güzel bir başlık olmuş. Ben de genel olarak Karaoğlan, Tarkan, Kara Murat, Durakoğlu ve Burakbey kahramanlarının gazetedeki tefrikalarından paylaşım yapılmasını arzu ederim. yazıcıahmet rumuzlu arkadaşımız gazete paylaşımı yapıyordu sonraları durdu paylaşımlar.
Karaoğlan sırasıyla; Akşam-Milliyet-Yeniasır-Güneş-Sabah-Takvim-Gün
Kara Murat sırasıyla Günaydın-Bugün-Meydan-Gözcü-Sözcü
Tarkan sırasıyla Hürriyet-Bulvar-Milliyet ve Star gazetelerinde birer macera.
Durakoğlu sırasıyla Sabah'tan
Burak bey ise Sabah gazetesi
tek tek de olsa gazete paylaşımı yapılsa çok sevinirim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Ben de 70'li ve 80'li yıllar basımı, Baki Kurtuluş ilkokul ansiklopedilerini arıyorum. (1., 2,, 3., 4. ve 5. Sınıf) Şimdiden teşekkürler.
 

Niyazi Sele

Yeni Üye
20 Ocak 2019
28
28
Ben de Hürriyet Gazetesi'nin TV Sinevizyon eklerini, Star Gazetesi Özel ve Star Digital eklerini ve Türkiye Gazetesi başta olmak üzere bazı gazetelerin eski sayılarını arıyorum. Üstelik iki konu açmak zorunda kaldım.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
489
2,338
benim değişik kaynaklarda gördüğüm taranmış sinema kitap sayısı hakkında bir bilgi paylaşmak istiyorum
İngilizce ve Türkçe yaklaşık 6000 adet.
belki taranmış ancak sizde olmayan bir kitap vardır bu 6000 tane arasında
yani belki istediğiniz kitap isimlerini belirtirseniz bulmanız daha kolay olabilir
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
https://www.cizgidiyari.com/forum/members/murats.11223/
İsteğimi genel olarak söylersem,
1980-2005 arası basılmış "Türkçe sinema kitaplarından" paylaşılmasını isterdim.
---
Ama daha önce Internet'te bulunan taranmışların, burada tekrar paylaşılmasını demek istemiyorum.
Daha çok, kütüphanesinde o kitaplardan olan ve yeni tarayarak, önceden Internet'e düşmemiş sinema kitaplarının paylaşılmasını kastediyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
882
5,201
Değerli direnc11 , oldukça yararlı bir bölüm açmışsınız. Benim de dileğim , çocukluğumun Milliyet gazetelerindeki Al Capp üstadın '' Hoş Memo '' ( Li'l Abner ) bantları derlemesi. Bana göre , Halit Kıvanç'ın çevirisi bu bantlara ayrı bir tad katmıştı.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
882
5,201
Çizgi Diyarı , gördüğüm kadarıyla net ortamında , sadece ülkemiz çapında değil , farklı dillerdeki benzeri sitelerden hem zengin içeriği hem de , üyelerinin olumlu katkılarıyla farklı seviyeye çıkan bir forum alanı. ‘’ Kitap , ansiklopedi , gazete isteklerimiz ‘’ başlıklı olarak , değerli @direnc11 tarafından açılan yararlı bölüme , yıllardır ulaşamadığım bir çizgi bant konusunu yazdım. ( Aslında , çizim çalışmaları seven biri için ; ‘’ bir ıssız adada bulunursanız yanınızda bulunduracağınız nesneler neler olur ? ‘’ sorusuna benzer soruyla , zor durumla karşılaştığımı itiraf etmeliyim ! Dileklerim , aslında belirttiğimden sayıca daha çok tabii. Açılan başlık heyecanıyla , aklıma ilk geleni yazdığımı ifade edeyim !! ) Ancak , gördüğüm kadarıyla ‘’ çizgi ‘’ konusu gazete , dergi ya da kitap konularından farklı konulara da açılabilecek zenginliğe sahip. Örneğin ; antika nitelikli yıllar öncesinin ticaret kartları , ciklet , oyuncak gibi satılan nesnelerin promosyon kartları , farklı ortamlardaki yemek menüleri , para vs. gibi günlük ortamda kullandığımız şeylerin gravürleri , çeşitli nesnelerin yıllardır süregelen kesit sanatına ait çalışmalar ya da tasarım çalışmaları ( yıllar öncesinden bugüne moda , araba ya da örneğin pek çok meraklısı olan atom santralı tasarım çizimleri gibi ) Örnekler çoğaltılabilir kuşkusuz. Bu gibi konular için farklı başlıklara ihtiyaç duyulup duyulmaması durumunu , saygıdeğer yöneticilerimize hatırlatmak istedim. Özellikle , teknik olarak son günlerde daha da iyi duruma gelen forum alanımıza başarı dileklerimle.
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
Değerli dostlar, belki birçoğunuza tuhaf gelecek bu istek ama yine de yazayım.
Yaklaşık 10 yıldır İstanbul'da bildiğim sahafları gezerek eski kitaplar arasında aradım ama bulamadım.
Yaşı en az 70-75 arası olan dostlardan birilerinin arşivinde bir köşede kalmış olabilir.
1960 yılları ilkokul 4 ve 5. sınıf okuma kitabı ( üzerinde " OKUMA KİTABI 4 ya da 5 yazar.) ve 1.sınıf ALFABE kitaplarını arıyorum.
Umarım bir dostumuzun arşivinde vardır.
Selam, sevgi ve saygılarımla...
 
Üst