Giovanni Scognamillo / Metin Demirhan - Fantastik Türk Sineması

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,353
Giovanni Scognamillo / Metin Demirhan - Fantastik Türk Sineması
Z00056.jpg

Fantastik Türk Sineması'nın en önemli özelliği en kenarda köşede kalmış, fazla ilgi gösterilmemiş, hep hasır altı edilmiş karanlık (!) bir döneme ışık tutmasıdır. İki üç günde çekilmiş, dar bütçeli, teknik olanaksızlıklar yüzünden kimi zaman 'absürd' kimi zaman 'trajik' sonuçları olan filmlerdir bunlar.

Ama ne olursa olsun her zaman 'klasik' ve 'haysiyetli'dir. Çünkü çoğu 'B' tipi film, istemeden de olsa keskin bir zekânın, duygusallığın ve fedakârlığın sinemasıdır. Bu kitapta anlatılan filmlerin çoğu televizyonlarda artık yalnızca zaman doldurmak için oynatılsa da, dünyanın her yerinde meraklıların ilgisini çekmiş, antolojilere alınmış, festivallerde gösterilmiştir.

Fantastik Türk sineması henüz bu keyfin tadına varamamışlar için muhteşem bir giriş niteliğindedir. Süpermenler, Süperkızlar, Killingler, Karaoğlan, Malkoçoğlu, Tarkan ve burada adını anamadığımız daha nicelerinin dünyası, masallar, Yeşilçam kovboyları, bilimkurgunun ilk örnekleri sizleri bekliyor. Son bir söz: "Kim Dünyayı Kurtaran Adam'ı izledikten sonra aynı kalabilir ki?"

Sayfa Sayısı: 468
Yayınevi: Kabalcı Yayınevi
Kitap Adı: Fantastik Türk Sineması
Yazar: Giovanni Scognamillo-Metin Demirhan
Yayınevi: Kabalcı Yayınevi
İlk Baskı Yılı: 2005
İkinci Baskı Yılı: 2010


Mediafire
PdfCs 76Mb:

Yadi Disk
PdfCs 76Mb:

PdfCs 215Mb:

AZ000560001.jpg
 

sekonme

Kıdemli Üye
8 Eki 2009
151
336
Çok teşekkürler sayın Otacı.
Scognamillo ve Demirhan ustalarımızı da saygıyla anıyorum....
 
Üst