Dean R. Koontz - Odd'un Rüyası (Odd Serisi 4)

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Dean R. Koontz - Odd'un Rüyası (Odd Serisi 4)
73T8T.jpg

Kızıl rüyanın ardından gelen sürükleyici bir macera…

"Saatin çalışmıyor," dedim.
"Bu bir saatten ne beklediğine bağlıdır," diye cevapladı.
"Zaman," diye cevap verdim.
Dikkatimi yeniden Annamaria'ya çevirdiğimde kopçasını açtığı gümüş zinciri boynundan çıkardığını gördüm. Ucunda minik, gümüş bir çanın sallandığı zinciri bana uzatıyordu.

Odd Thomas Sierra tepelerindeki manastırda kayıplarıyla hesaplaşarak geçirdiği günlerden sonra evine dönmeyi umuyordu; ta ki kızıl saçlı, genç ve gizemli Annamaria rüyasında ona seslenip bebeği için yardım dileyene kadar.

Kahramanımızın dördüncü serüveni sakin gibi görünen büyülü bir sahil kasabasında psişik güçler, karanlık adamlar ve bulunması gereken katiller ekseninde devam ediyor. Odd Thomas akıllara durgunluk veren bir aksiyonla bir kez daha nefeslerimizi kesecek.

Henüz ülkemizde 8 kitaplık serinin ilk 4 kitabı yayınlandı ne yazık ki... Filmi ve çizgiromanları bulunan bu ilginç seriyi İnkilap Yayınevinin neden yarım bıraktığı bilinmiyor...

Kitap Künyesi

Yazar: Dean R. Koontz
Çevirmen: Tanju Anapa
Orijinal Adı: Odd Hours
Yayın Evi: İnkılâp Kitabevi
Sayfa Sayısı: 334

Dean R. Koontz Kitaplarından Alıntılar:

'' Belki de kendimi kurtarmak istemiyorum. '' '' Korkarım bu doğru olabilir. Bence ölmeye korkuyorsun. Ama yaşayacak kadar cesaretin var mı , onu da bilemiyorum. '' (Yıldırım)

İnsan yine de kendine dağıtılan kartlarla oynamak zorundaydı ve jokerler her kartın yerine geçtiğinde oyun bitmeden bir tane kapabilmeyi umardı. (Sessiz Köşe)

Korkuya kapılıp iyice yanlış adımlar atmaktansa, savaşarak yıkılmayı tercih ederim. (Kışa Açılan Kapı)

İki kişiliğin karşılaşması tıpkı iki kimyevi maddenin bir araya gelmesi gibidir; eğer bir reaksiyon yer alırsa, her ikisi de değişir.-C. G. Jung (Nöbet)

sanırım insanın mayası değişmiyor. (Karanlığın Gözleri)
Belki kötü çocuğun sorumlusu her zaman anne, baba ve çevre değildir. Bazen insanın genlerinde de olur. (Kanatlar)

Uygarlık kafamıza geçiyor. (Yaratığın Gözyaşları)

Hiç kimseye güvenmemelisin, hiç kimseye, anlıyor musun? Seni sevdiklerini söyleyenler en kötüleridir. (Gecenin Sesi)

Kadere Karşı, kimin elinde teslimiyetten başka bir silah vardı ki? (Kanatlar)

'Bu karanlığın içinde öyle yalnızım ki. Çok yalnız. Yitik. Kalbimin olmadığını düşünüyorsun. Ama bir kalbim yoksa bu acıyan ne? Bu ıstırap neyin nesi? Eğer kalbim yoksa, içimdeki her şeyi kırıp dökmek üzere beni tehdit eden şey ne?' (Şeytan Tohumu)

Kendini bir hayaletin peşine düşmüş gibi hissediyordu. (Çatırtı)

Beynimin içinde zaten görmüş olduğun şeyleri söylerken kendimi aptal yerine konulmuş hissediyorum. Bir dâhinin yanındaki bir geri zekâlıymışım gibi. (Esrarlı Yollar)

İnsan deli olacaksa, benzersiz bir deli olmakta yarar vardı! (Takip)

İnsanoğlu, acı olmazsa ne korkuyu ne de merhameti bilir. Başkalarının çektiği acının ve korkunun farkında olmak ,içimizdeki merhamet duygusunu arttırır ve merhamet duygumuz bizim insanlığımız,bizim kurtuluşumuzdur. (Hız)

Gece tek bir rüzgârla değil, her biri kendine özgü fısıltılar ve benzersiz kokular taşıyan birçok esintiyle dalgalanıyordu. (Ay Işığında)

"Ne arıyorsun?" diye sordu Colin "Cesetler" "Ne" "Ölü insanlar" (Gecenin Sesi)

Bazıları kötülüğün davranışlarımızın bir sonucu olduğunu söylerler. Sadece irademizin bir sonucu olduğunu. Ama ben, bunun yanında çok daha fazla şeyler olduğuna inanıyorum. Bence kötülük gerçek bir güç. Bizden ayrı bir enerji. Bu dünyada dolaşan bir varlık. (Gizli Ev)

Hayat ucuz ve anlamsızdı.Heyecan ve bütün arzuların tatmininden başka önemli olan bir şey yoktu.Bunu ancak güçlüler ve özgürler anlayabili*yorlardı.Vassago birini öldürdüğü zaman kendini rüzgâr kadar özgür ve çelik bir makineden daha güçlü hissediyordu. (Gizli Ev)

Gülmek yan etkisi olmayan bir yatıştırıcıdır. (Mutluluk)

Fildişi kulesinde yaşayıp sanat ve gerçekle ilgilenen kibar bilgenin günü uzun süredir geçmişte kaldır artık. (Yüz)


Mediafire
Pdf 3.4 Mb:

Yandex
Pdf 3.4 Mb:
 

kelkirpi

Kıdemli Üye
25 Ocak 2011
565
1,947
Çok teşekkürler. Tüm kitapları indirip zevkle okuyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst