Stephen King - Ceset

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,931
Stephen King - Ceset
yr1x2.jpg

Pdf 5Mb

Independent'in Screen Rant'tan aktardığı habere göre King'in kısa listesinde yer alan uzun öykü ve romanlar şu şekilde: Yaşama Hırsı (Survivor Type), Sadist (Misery), Bir Aşk Hikayesi (Lisey's Story), Mahşer (The Stand) ve Ceset (The Body).

İki öyküden oluşuyor, biri kitaba adını veren. King'in çocukların üzerine kurduğu dünyayı başka kimsede bulamadım. Pal Sokağı Çocukları'nda bir amacı paylaşanlar, Sineklerin Tanrısı'nda şiddet. Her birinde çocukların önceden kestirilemeyen dünyasına dair bir şeyler. Öfke, hırs, hayatta kalma arzusu, arkadaşlık...

King'in çocuklarında bunların yanında bir de doğaüstü bir tehlikeye karşı omuz omuza mücadele etme, bir sırrı paylaşma gibi arkadaşlığı perçinleyen fakat sonrasında kolayca unutulmasına yol açan ayrı bir etken var. Bir yandan insanın bencilliğini de yüzlere pat pat vuruyor bu King; doğaüstü deyip işin altından kalkan insan için ötesinin önemi yoktur.

Oysa ne kadar olağanüstü olursa olsun, mesela bir umacının, orman cininin doğadan, dünyadan bağımsız olduğunu kim söyleyebilir? İnsanoğlu yaşadığı dünyayı ne kadar tanıyor? Kıtalara isimler koymakla, "Bir kıta keşfettim, süper," demekle işin bittiğini söylemek mümkün, bunu bir de uyumak üzereyken dolaptan gelen gıcırtıdan sonra deneyin bakalım.

Usta işi bir roman. Uzun yıllar geçse de unutamayacağınız iki hikaye. Ceset isimli öyküyü tekrar okumak isteyeceksiniz. King'in her kitabı güzel ama bu gerçekten farklıydı.
yr5Ux.jpg

Kitabın Adı: Ceset
Özgün adı: The Body
Yazar: Stephen King

Çevirmen: Belkıs Çorakçı Dişbudak

Basım: Altın Kitaplar · 1988
Tür: Edebiyat, Korku-Gerilim, Roman


Mediafire
PdfCs 5Mb:

Yandex
PdfCs 5Mb:
 

memogianni

Süper Üye
26 Haz 2011
896
1,849
İstanbul
Teşekkürler üstadım.

Paylaşımlarını hem buradan hem de başka bir siteden takip ediyorum.

Uygun olan kitapları rica etsem e-pub olarak da paylaşır mısın?
 
Üst