John F. Burke - Korku Falı

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
John F. Burke - Korku Falı

Y9LMR.jpg

Y9AeH.jpg

Çoğu zaman farkında bile olmazsınız. Ama o yaşamınızın her anı boyunca pusudadır. Sizi bekler. Merdivenlerin karanlık gölgelerinde, evinize giden yolun az ışıklandırılmış köşelerinde onun varlığını duyar gibi olur. Tedirgin olursunuz. O, sizin tedbirli olduğunuzu bilir. Soğuk elini yüreğinize uzatmak için uygun bir fırsat bekler. Sizi gafil avlamak ister. Hiç beklemediğiniz bir sırada, örneğin kalabalık bir plajda, ya da sevdiklerinizle dolu aydınlık ve sıcak oturma odanızda birdenbire karşınıza çıkıverir. Şaşırırsınız, perişan olursunuz. Onunla, onu aklınızdan bile geçirmediğiniz anda yüzyüze gelirsiniz. O dehşettir, korkudur...Her zaman tehdidi altında bulunduğunuz, çekindiğiniz korkudur. Ama onu tam anlamıyla tanımlamak için bu iki sözcük yeter mi? Bu gün tanışmanız olasıdır onunla! Belki hemen yarım saat sonra, belki de yarın. Bir otobüs kuyruğunda, tıklım tıklım dolu bir tren kompartımanında onunla karşılaşabilirsiniz. Daha önce aynı trenle belki doksan dokuz kez yolculuk yapmışsınızdır. ama bu yüzüncüsünde... İşte... Pırıl pırıl bir Temmuz gününde, onu dolu bir tren kompartımanında gören beş adamın öyküsü... Değişik yaşam görüşlerine ve kişiliklere sahip, o güne kadar birbirini ve onu hiç tanımamış beş adam...

Yazar; yönetmeni Freddie Francis olan 1965 yılı yapımı Dr. Terör'ün Korkular Evi filmini 1966 yılında "romanlaştırmıştır."

Senaryosunu Milton Subotsky'nin yazdığı filmde Peter Cushing, Christopher Lee, Neil McCallum ve Donald Sutherlad gibi yıldızlar rol almış... Özgün adı: Dr. Terror's House of Horrors olan film ülkemizde Korkunç Evler adıyla gösterilmiş...
www.youtube.com/watch?v=OqW4t4IbNWg&t=973s

John Burke
(Jonathan Frederick Burke)
(1922 - 2011)

Kullandığı Mahlaslar... Russ Ames, John Frederick Burke, Jonathan Burke, Harriet Esmond, Jonathan George, Robert Miall, Martin Sands, Owen Burke, Sara Morris, Russ Ames, Roger Rougiere, Joanna Jones ve ortak isimleriyle yazdı.
karısı Jean Burke ile Harriet Esmond mahlasıyla da yazdı.

John Burke, Sussex'te doğdu ve Liverpool'da büyüdü. Savaş sırasında RAF, (Kraliyet Hava Kuvvetleri -Royal Air Force) REME (Kraliyet Elektrik ve Makine Mühendisleri Birliği) ve Avrupa'nın kurtuluşu sırasında Kraliyet Deniz Kuvvetleri'ne bağlı olarak görev yaptı. Britanya'daki ilk bilimkurgu hayran dergilerinden biri olan The Satellite'ı başlattı ve ilk romanı Swift Summer için Rockefeller Vakfı'ndan Atlantik Edebiyat Ödülü kazanmadan önce birkaç kısa öyküsü yayınlandı.

Türler: Gizem, Bilim Kurgu, Western

Not: John Burke adında birkaç yazar var.

225 Sayfa
Ne Yayınları 1992 yılında yayınladı.


Mediafire
PdfCs 4Mb:

Yandex
PdfCs 4Mb:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst