Stephen King - 22/11/63

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,363
Stephen King - 22/11/63

PAsyou.jpg

22 Kasım 1963'te, Dallas'ta üç el silah sesi duyuldu, Başkan Kennedy öldü ve dünya tarihi değişti. Peki, bütün bunları değiştirme şansınız olsaydı? Kendi kuşağının sosyal, kültürel ve politik meselelerini sindirmiş bir yazar olan Stephen King, bu mükemmel kurgulanmış gövde gösterisinde okuyucuları geçmişe uzanan inanılmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

Şüphesiz birçok insanın merak ettiği konulardan biri: zamanda yolculuk. Belki de herkes hayatı boyunca en az bir kez geçmişe dönerek bir şeyler değiştirmeyi ya da geleceğe giderek hayatında veya dünyada nelerin değişeceğini görmeyi hayal etmiştir.

Diğer bir merak konusu da özellikle Amerikalıların çok daha fazla ilgi gösterdiği Kennedy suikasti. Suikaste ait gerçekler neler ?

Bu iki konuyu bir araya getiren bir kitap 22/11/63. Bu konular hakkında sayısız kitap,araştırma, belgesel var elbette.

Kitap 808 sayfa. Oldukça akıcı bir anlatım dili var. Takıldığınız anlamlar, tanımlar, açıklamalar yok. Okumaya başlayınca sayfalar ardı ardına gidiyor.

Romanın yazarı Stephen King olunca ortaya muhteşem bir bilim-kurgu, tarihi ve siyasi özellik taşıyan bir yapıt ortaya çıkıyor.

Stephen King zamanda yolculuk olayına kendi tarzında değişik bir açıdan bakıyor. Böyle bir şey gerçekleşebilseydi neler olurdu, Stephen King’in gözüyle anlatılıyor. Geçmişin değişmemek istemesi bana her zaman mantıklı bir nokta olarak görünmüştür, Stephen King de geçmişin göstereceği direnci ortaya koymuş. Kazalar, beklenmedik olayların çakışması gibi.

Kitabın dili oldukça anlaşılabilirdi. Olaylar aşırı derecede bir bilim-kurgu sınıfına girmediği için kafa karıştırmıyor.

Zamanda yolculuk hiç bu kadar inandırıcı ve bu kadar ürkütücü olmamıştı!

Kitabın Adı: 22/11/63
Yazan : Stephen King
Özgün Adı : 11/22/63
Yayınevi : Altın Kitaplar
Çeviren : Zeynep Heyzen Ateş
Basım : Haziran 2012
Sayfa Sayısı : 808


Mediafire
PdfCs:


Yandex
PdfCs:

0_CPT.jpg

 
Üst