Richard Brautigan - Tokyo-Montana Expres

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,361
Richard Brautigan - Tokyo-Montana Expres

fHn41.png


Tokyo Montana Ekspresi yüksek hızla gitse de yol boyunca
çok sayıda istasyon vardır. Bu kitap o kısa duraklardır. Bazıları
kendinden emin, diğerleriyse hala kimliklerini aramakta.

Bu kitaptaki "ben", Tokyo-Montana Ekspresi güzergahındaki
istasyonların sesidir.

Richard Brautigan - Tokyo-Montana Ekspres, Altıkırkbeş Yayınları, İstanbul 2011.

Yaşama dair küçük ve trajik detaylara musallat olmaktan geri durmayan Richard Brautigan, Tokyo-Montana Ekspresi'nde uzun bir yolculuk güzergâhının tüm duraklarından kendine ömürlük malzeme çıkarıyor: Bazen çöpe atılan Noel ağaçlarını ölümsüzleştiren fotoğraflarda, dağ kulübelerini Times Meydanı'na çeviren ampullerde ya da idam mahkûmlarının yemek menülerinde, bazense fazlaca detaylı bir patlamış mısır etiketinde veya iki kar tanesinin aralarında yarattığı fırtınada...

Brautigan'ın kendine has detaycılığı, solgun ve köhne dünyaya getirdiği tuhaf yorumlar, karşıt kültürleri muzipçe sentezleme merakı yer yer gerçeküstünün sınırlarına dayanan bu kısa otobiyografik öykülerde ışıldıyor.

Beat kuşağının bu haylaz temsilcisinin, adına yaşam denen bekleme odasını eğlenceli kılmak adına yarattığı davetkâr ve düşsel oyunlar...

Beat kuşağının haylaz temsilcisi Brautigan...

Tokyo-Montana Ekspresi kara mizahla anlatılan, ironik, mini otobiyografik öykülerden oluşuyor. Amerikan kültüründen izler taşıyor.

Hiç de şizofren teşhisi koyulmuş bir yazarın öyküleri değil sanki. "Talihsiz Bir Kadın", "Yani Rüzgar Her Şeyi Alıp Götürmeyecek", "Tokyo-Montana Ekspresi"nden sonra yazarla özdeştik sanki. Sırada"Kürtaj" isimli kitabı var. Keşke intihar etmeseydi de, daha çok yazabilseydi.

Hayatının büyük kısmını minik gerçekliklere ilgi duyarak geçirmiş. Buna öykülerinde rastlıyorsunuz. Kitapta da bahsedildiği gibi Brautigan, bazen çöpe atılan Noel ağaçlarını ölümsüzleştiren fotoğraflarda, kulübeyi şehrin meydanına çevirdiği ampullerde, idam mahkumların menülerinde, patlamış mısır etiketinde, kar tanelerinin dansında öyküsüne malzemeler çıkarıyor. Hayvan mezarlığını gezip öykü yazıyor.

Yazarla tanışanların onun kalemini, mizahını seveceğinden eminim.

Keyifli okumalar efendim.


fHajL.jpg


Mediafire
PdfCs:

Yandex
PdfCs:
 

DryKleon

Süper Üye
18 Eki 2020
2,275
5,545
Değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz değerli üstadım.Elleriniz dert görmesin
 
Üst