Alexandra Monir - Son Altı Finalist

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,928
Alexandra Monir - Son Altı Finalist Tıpkıçekim Pdf

SwQmZT.jpg


HAYATTA KALMA ŞANSI ONLARI BU DÜNYADAN KOPARIP ALACAK

“Rahatsız edici sırlarla ve sıkı bir macerayla bezenmiş bir uzay yarışı. Gözlerinizi sayfalardan ayıramayacaksınız.”
-KENDARE BLAKE, Anna-Kan Giyinmiş Kız’ın New York Time çoksatan yazarı.

“Son Altı Finalist asla beklemediğiniz sürprizler ve ters köşelerle dolu! Uzayda geçen nefes kesici bir macera.”
-BETH REVIS, Evrenin Ötesi’nin New York Times çoksatan yazarı.

“Monir’in aksiyon sahneleri öylesine yoğun, öylesine zarafetle yaratılmış ki sayfalar âdeta uçup geçiyor.”
-School Library Journal

“İnandırıcı, sinematografik ve büyüleyici. Europa görevinde bundan sonra neler olacağını okumak için sabırsızlanıyorum!”
-ROMINA RUSSELL, Zodyak’ın New York Times çoksatan yazarı

Son Altı Finalist sizi yakın geleceğe götürüyor ve Jüpiter’in uydusuna gönderilecek altı finalistten biri olmak için yapılan kıyasıya bir yarışın ortasına bırakıyor. Macera yüklü bu gençlik romanını Illuminae ve Marslı hayranları kesinlikle kaçırmamalı.

Naomi ve Leo dünyanın en parlak yirmi iki genciyle birlikte Uluslararası Uzay Eğitim Kampı’nda görevlendirilince hayatları sonsuza dek değişir. Dünya’nın telafi edilemez biçimde zarar görmesiyle tehlikeye giren insan neslinin geleceği onların omuzlarındadır.

Jüpiter’in uydusu Europa’ya giderek yeni bir koloni kuracak ve dünyayı sonsuza kadar terk edecek altı finalistten biri olma ihtimalleri beliren Naomi ve Leo, bir gece içinde dünyaca ünlü iki genç haline gelir.

İtalyan yüzme şampiyonu Leo için bu görev, ailesini kaybettikten sonra hayata tutunmasını sağlayacak bir şeydir. Fakat İran asıllı Amerikalı bilim dehası Naomi için işler farklıdır; UUEK’ye güvenmemekte ve benzer bir görevin şüpheli durumlar altında başarısızlığa uğradığını, uzay aracındaki astronotların hayatlarını kaybettiğini bilmektedir. Europa görevinde de şüpheli bir durumun varlığından endişelidir.

Dünyanın dört bir yanından gelmiş yabancıların kıyasıya mücadele verdiği bu yarışta Naomi ve Leo arasında beklenmedik bir arkadaşlık kurulur. Eğitim sınavları sınırlarını zorlamaya devam ederken hayatlarını altüst eden her yeni deneyim ikiliyi birbirine daha da yakınlaştırmaktadır. Fakat finalistlerin sayısı giderek azaldığında ve olacaklar kaçınılmaz hale geldiğinde Naomi ve Leo, gerçekten nelerin riske atıldığının farkına varmayı başarabilecek midir?

Çevirmen: Gözde Soykan
Yayın Tarihi: 08.03.2019
Özgün Adı: The Final Six
Yayınevi: Epsilon
Sayfa: 328


Taramayı nette buldum düzenlerken 78. ve 79. sayfaların taranmadığını gördüm ve o iki eksik sayfayı özgün baskısından alıp Türkçeye çevirerek pdf dosyaya ekledim.

Mediafire Linki
Tıpkıçekim Pdf ClearScan 5mb:

Yandex Linki
Tıpkıçekim Pdf ClearScan 5mb:
 
Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,203
4,961
Wow.. Bu, eksiği farketmek, orijinalini bulup ve üstüne çevirmek ne müthiş bir mükemmeliyetçilik, fedakarlık, özen ve güzelliktir.
 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,928
Teşekkürler. 263. ve 264. sayfalar boş.

Kitabı okumaya fırsatım olmadı yalnızca eksik sayları çevirip eklemiştim. sayfaları boş eklemişim çevirmeyi unutmuşum. Uyarın için sağ ol arkadaşım. Çevirdim altta okuyabilirsiniz. Ve ayrıca pdf dosyaya ekleyeceğim doğal olarak...

"Cyb'a Mars'taki başarısız görev hakkında sorular soruyor. Athena."

Leo duvara yaslanıyor, omuzları çöküyor.

"Başka bir yolu yok mu? Sırası gelmeden konuşmak ya da kışkırtıcı gibi görünmek dışında yapabileceğim başka bir şey?"

"Herkesin gözünü beş dakika boyunca Dot'tan -ve benden- ayıracak kadar ikna edici bir şey bulamazsan olmaz. Ayrıca, Robotik Operasyonları, etrafta insan eğitmenler veya takım liderleri olmadan sadece biz finalistler ve yapay zekaların olduğu tek zamanlardan biri, bu da bize en iyi fırsatımızı veriyor."

"Bilemiyorum." İç çekiyor. "RRB hakkındaki teorilerine inanmaya başlasam da, hala göreve de inanıyorum. Son Altı'ya girmeyi ne kadar istediğimi, buna ne kadar ihtiyacım olduğunu biliyorsun ve Cyb bir karar verici. Eğer bu benim şansıma zarar verecekse . . ."

"Anlıyorum," diyorum hemen. "Merak etme." Belki de çok fazla şey istiyorum.

"O zaman ne yapacaksın?"

"Emin değilim," diye yanıtlıyorum. "Ama bir şeyler düşünmem gerekecek. Belki Görev Kontrol'deki özel eğitim seanslarımdan birindeyken Pleiades'e yaklaşabilirim-"

"NASA süper bilgisayarı mı? Hayır. İmkânı yok." Leo ellerini kaldırıp soluk verdi. "Daha fazla bilgisayar korsanlığı içermeyen bir plan yapalım. Ben yaparım. Soruyu ben soracağım."

"Soracak mısın?" Ona şaşkınlık ve keyifle bakıyorum.

Kıkırdıyor. "Evet, seni ucube. Buna değse iyi olur."

Kollarımı boynuna doladım. "Değecek. İçimde bir his var."

Görev Katına ulaşır ulaşmaz konumlandık; Leo Cyb'ın hemen önünde, ben de odanın Dot'a en yakın tarafında duruyordum. Yapay zekayla göz teması kurmaya çalışıyorum ama kafasını benden uzağa çevirmiş, Cyb'ın oturumu yönetmesini izliyor.

" Simülasyonlarınızda gördüğünüz gibi, yolculuğumuzda Dot, ben ve mürettebatın geri kalanı içeride kalırken ikinizin uzay yürüyüşü yapmasını gerektiren noktalar var. Bu süre zarfında, eğer bir iletişim kesintisi olursa, durumunuzu izlemek için uzay giysilerinizdeki yeni telemetri yazılımına güveneceğiz," diye açıklıyor Cyb. "Bugün size telemetri sinyallerini nasıl okuyacağınızı göstereceğiz ve acil durum prosedürlerinin üzerinden geçeceğiz."

Leo boğazını temizliyor.

"Athena görevinde ters giden şey bu muydu?" diye ağzından kaçırdı. "Astronotlar bu çapta bir uzay giysisi ekipmanına sahip olmadıkları için mi iletişim kesildi?"

Dot'a biraz daha yaklaşıyorum. Herkes Leo ve Cyb'ı izliyor.

"Affedersiniz?" Cyb bir süre durakladıktan sonra konuşuyor.

"Yani, Mars'taki trajedi için resmi bir neden gösterilmemiş olsa da, bir nedeni olmalıydı, değil mi?" Leo saçmalıyor. "Sanırım ben sadece ne olduğunu merak ediyorum."

Cyb yanıt olarak bir dizi mekanik püskürtme sesi çıkarıyor ve bu odadaki tüm finalistlerin aynı gerçeği fark ettiğini hissedebiliyorum: robotlar açıkça tartışmalı Athena ve onun ölen astronotlarını tartışmak üzere programlanmamışlar.

Ama şimdi bunu düşünemem. Fırsatımı değerlendirip hızla Dot'un mekanik koluna uzanıyorum ve yapay zeka yüzünü bana dönüyor.
 

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,928
Linkleri yeniledim. Eksik 264. ve 265. sayfayı çevirip ekledim. Önceden indirmiş olanların yeniden indirmelerini öneririm.
 
Üst