Celâl Tuna - Mağaradan Kente (Cilt 1 ve 2) Anadolu'nun Eski Yerleşim Yerleri

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
805
12,302
Celâl Tuna - Mağaradan Kente (Cilt 1 ve 2)
Anadolu'nun Eski Yerleşim Yerleri


Türkiye´nin o mavi göğü, güzelim denizleri, ışığı ve toprağı, çeşit çeşit ağaçlar, meyvalar, çiçekler, insanlar, uygarlıklar yetiştirmiştir. Efsaneleri insanı doğruluğa, mertliğe ve konukseverliğe... davet eder. Türkiye her yönüyle baştan başa efsanedir.

Bugün "Türkiye" dediğimiz bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tarihi binlerce yıl geriye gider. İlk insan topluluklarından günümüze, bu toprakların biçimlendirdiği, beslediği, geliştirdiği, koruduğu "Türkiye insanı", üzerinde yaşadığı topraklarda yaratılan uygarlıklarla yaşıttır.

En eski çağlardan bugüne, insanların karışıp kaynaştığı, yeni bir bütün oluşturduğu bu ülke çağlar boyunca komşu ülkelere ışık tutmuş, onlardan esinlenmiş, yarattığı kültür ve birikimiyle insanlık tarihini etkilemiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların altı, atalarımızın kurduğu köyler, kasabalar, ve kentlerle doludur.

Türkiye topraklarının tarihi zenginliği, hazinesi her çağda ilgi çekmiş, şimdiye kadar çeşitli zamanlarda yerli ve yabancı bilim adamları ve meraklılar tarafından araştırılmıştır.

Türkiye´nin arkeoloji ve tarihine ilgi duyanlara hitap eden bu kitap, arkeolojik olarak araştırılmış, kazılmış veya kazılmakta olan yerleşimlerden birkaçını (Yarımburgaz Mağarası, Karain Mağarası, Çayönü, Nevali Çori, Aşıklı Höyük, Çatalhöyük, Hacılar, Kuruçay, Ilıpınar, Değirmentepe, Hassek Höyük, İkiztepe, Troya, Liman Tepe, Demircihöyük, Alişar, Alacakhöyük, İmikuşağı, Kültepe, Hattuşa) özgün yönleriyle sunmaktadır.

Tekdüzelikten uzak, çok renkli bir uygarlığın beşiği olan bu ülkeyi tanıdıkça, Anadolulu olmanın keyfine daha iyi varacaksınız.
(Arka Kapak)


WacrAk.jpg

Cilt 1 Pdf Cs 6MB:

mj31kt.jpg

Cilt 2 Pdf Cs 7MB:
 
Üst