Sabaa Tahir - Küller ve Kor - Tıpkıçekim Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,361
Sabaa Tahir - Küller ve Kor - Tıpkıçekim Pdf

a0df41579d1.jpeg



b9c956f121c.jpeg

Tıpkıçekim Pdf Beyaz Sayfalı Clearscan 6Mb:


3693610ebe3.jpeg

Tıpkıçekim Pdf RenkliSayfalı Clearscan 6Mb:


a4ce7d0e627.jpeg

Tıpkıçekim Pdf Beyaz Sayfalı Cs Telefon ve tabletten okuyacaklar için kenar boşlukları kaldırılmış hali 6Mb:


2b8485e980c.jpeg

Tıpkıçekim Pdf Renkli Sayfalı Cs Telefon ve tabletten okuyacaklar için kenar boşlukları kaldırılmış hali 6Mb:



Kitap Adı: Küller ve Kor
Orijinal Adı: An Ember in the Ashes (An Amber in the Ashes #1)
Yazar: Sabaa Tahir
Yayınevi: Epsilon
Sayfa Sayısı: 475
Goodreads Puanı: 4.31
Benim Puanım: 5/5


Arka Sayfa;
İmparatorluk’ta itaatsizlik ölümle cezalandırılır. Kanını ve canını
İmparator’a adamayanlar sevdiklerinin öldürülmesi ve kendileri için değerli olan her şeyin yok edilmesi tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Antik Roma’dan ilham alan bu acımasız dünyada, Laia dedesi, ninesi ve ağabeyiyle birlikte İmparatorluk’un fakir arka sokaklarında yaşam mücadelesi vermektedir. Askerlere asla karşı gelmezler, çünkü karşı gelenlerin başına neler geldiğini daha önce görmüşlerdir.

Ama Laia’nın ağabeyi ülkesine ihanetten tutuklanınca, Laia bir karar vermek zorunda kalır. Kardeşini kurtarma sözü veren isyankârlar için İmparatorluk’un en büyük askeri okulunda casusluk yaparak hayatını tehlikeye atacaktır.

Orada Laia okulun en yetenekli -ve belli etmese de en isteksiz- askeri Elias’la tanışır. Elias’ın tek istediği hizmet vermek için eğitildiği bu zorba yönetimden kaçmaktır. O ve Laia çok geçmeden kaderlerinin birbirine geçtiğini ve seçimlerinin bu toprakların geleceğini sonsuza kadar değiştireceğini fark ederler.

"Bu kitap o kadar mükemmeldi ki yine kalbim ağrıyor. Şu an yorumu girerken aval aval sırıtıyorum. Kargalar Meclisi'ni okuduğumdan beri kalbimdeki o derin boşluğu ziyadesiyle kapatan bir kitap okudum ya benden mutlusu yok! Bugüne kadar okuduğum en karanlık ve acımasız fantastik-distopya kitabıydı. Resmen nefes nefese okudum ve kelimelere sığdırıp anlatamayacağım kadar çok sevdim. O kadar ki artık okuyacağım kitapları karşılaştırabileceğim ve daha ağır eleştirip eksiklerini görmemi sağlayacak kadar mükemmel bir kitaptı. Açık ara bu sene okuduğum en iyi kitaplar arasında! Yazarın kalemi neydi öyle?! Karakterleri çok sevdim ama tüm kitabı diken üstünde okudum. O kadar acımasız bir hikayeye sahip ki her an her şey olabilirdi. Ana karakterlerden biri kolunu ayağını kaybetse bunu sabırla katlanıp çıtınızı çıkaramayacağınız seviyede acımasız karakterlerle doluydu. Ya da herhangi bir olayın şokunu yaşarken kitabın kurgusundan ötürü isyanınızı içinize bastıracağınız ve yazara tek kelime sövemeyeceğiniz bir kitaptı.Okuduğum en pislik kurguya sahipti. O eğitim şartları, kölelerin ve Alimlerin düştüğü durumlar ve hele de Elias'ın ilişkilendiği en yakın kişinin kim olduğunu ilk sayfalarda öğrendiğimde şok geçirdim. Kitabın konusunun ismiyle bu kadar mükemmel bir şekilde uyum sağlaması... Ayrıca Laia'yı da öyle sevdim ki onun korkularıyla savaşı, abisine olan bağlılığı ve etrafındaki insanları önemseyişi içimi eritti."
Şiirsel Hisler
 
Üst