Jonathan Neale - Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim! - Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Jonathan Neale - Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim! - Pdf

a649541b30a.jpeg



e35c8c5af0c.jpeg

Tıpkıçekim Pdf Clearscan 2,3Mb:


1e6e3307836.jpeg

Pdf CS Telefon ve tabletten okuyacaklar için kenar boşlukları kaldırılmış hali 2.2Mb:



Dosya alıntıdır... sayfa kenar boşluklarını yeniden düzenleyip sayfaları aynı hizaya koyup yeni iki link oluşturdum... keyifli okumalar dilerim...

Jonathan Neale - Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim!
Küresel ısınma sorunu hakkında son zamanlarda pek çok eser yayınlandı. Ancak ne yazık ki bunların pek azı meseleyi çok yönlü bir şekilde, somut öneri ve alternatifler çerçevesinde ele alıyor. Bu hafta tanıtacağımız ikinci eser olan "Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim", işte tam da bu eksiği kapatabilecek bir çalışma. Jonathan Neale imzalı kitap, küresel ısınma sorunun boyutlarını ve nedenlerini ortaya koymanın ötesinde, sorunun nasıl çözülebileceğine ya da en azından nasıl 'hafifletilebileceğine' ilişkin somut önerileriyle de dikkat çekiyor.

Kitap, beş ana bölümden oluşuyor:
1. Sorunun Boyutları, 2. Şimdi İşe Yarayabilecek Çözümler, 3. Zenginler ve Güçlüler Neden Harekete Geçmeyecekler, 4. İklim Politikaları, 5. Gelecekteki Alternatifler.

Küresel ısınmanın boyutları ile bu sorunun arka planında yatan kapitalist üretim ve örgütlenme biçimi konusunda yeter derecede bilgi sahibi olan okuyucular birinci, üçüncü ve dördüncü bölümü atlayabilirler. Ancak kitabın ikinci ve beşinci bölümü, herkes tarafından yoğun bir ilgiyle okunabilir.

Gerçekten de, "Şimdi İşe Yarabilecek Çözümler" başlıklı ikinci bölüm, "acil önlemler; temiz elektrik; binalar; ulaşım; sanayi; bugün işe yaramayacak çözümler; metan ve ormanlar" başlıkları altına yerleştirilen çok önemli değerlendirmelerden oluşuyor. Neyin yapılmasından neyin yapılmaması gerektiğine kadar çeşitli konulara ilişkin analiz ve öneriler içeren bu bölüm, pratik olarak bakıldığında, belki de kitabın en önemli bölümünü oluşturuyor.

Nihayet, "Gelecekteki Alternatifler" başlıklı bölümde ise, günümüzde yapılması gerekenlerin yapılmaması halinde insanlığı bekleyen felaketler ile başka bir dünyanın nasıl mümkün olabileceğine ilişkin değerlendirmeler yer alıyor. Dolayısıyla, kitaptaki bütün analizleri bir anlamda "taçlandıran" "Başka Bir Dünya Mümkün" başlıklı son kısım, ağır bir yemekten sonra yenen hafif bir tatlı gibi, keyifle ve sindire sindire okunmalı.

Özetle, "Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim", yaz sıcaklarıyla birlikte kendini daha da hissettirecek küresel ısınma sorununun anlaşılması için en başta okunması gereken eserler arasında yer alıyor:

Küresel Isınmayı Durduralım, Dünyayı Değiştirelim, Jonathan Neale, Yordam Kitap, 2009, 336 syf.
 
Üst