Stephen King - Kabuslar Pazarı Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
782
11,931
Stephen King - Kabuslar Pazarı Pdf

7ebefd5a7d6.jpeg


Pdf ClearScan:


Stephen King’in ülkemizde merakla beklenen hikaye derlemesi The Bazaar of Bad Dreams, Kabuslar Pazarı ismiyle Stephen King severlere sunuldu. İçerisinde 20 hikaye bulunduran bu kitap, ustanın bir süredir ara verdiği korku türüne yeniden dönüşü olarak gösterilebilir.

Kitabın içeriğine geçmeden önce Stephen King’in biz “Sadık Okuyucu” lar için hazırlamış olduğu tanıtım yazısını paylaşmak istiyorum. Okumaya değer ve merak uyandırıcı bir yazı olduğu aşikar.

“Hikâyelerim bir araya geldiği zaman kendimi sadece gece yarıları satış yapan bir sokak satıcısı gibi hissederim. Ürünlerimi sergileyip okurlarımı -yani sizleri- gelip seçin diye davet ederim. Ama gerekli uyarıyı yapmayı da ihmal etmem: Kuzum, dikkat edin, çünkü bu şeylerden bazıları tehlikelidir. Bunlar, içinde kötü rüyaların gizlendiği; gözünüzün uyku tutmadığı gecelerde, kapadığınıza emin olduğunuz halde, “Odanın kapısı neden açık?” diye merak ettiğiniz zamanlarda aklınıza takılan hikâyelerdir. İşte, ürünlerim bunlar, sevgili Daimi Okurum. Bu gece her şeyden bir parça satıyorum – otomobile benzeyen bir canavar (Christine tadında), ölüm ilanınızı yazarak sizi öldürebilen bir adam, paralel dünyalara erişimi olan bir e-kitap okuyucu ve her zaman çok beğenilen konu: insan türünün sonu. Ben bu ürünlerimi diğer sokak satıcıları çoktan evlerine gittikten sonra, sokaklar bomboşken ve donuk bir ay ışığı şehrin çatılarında gezinirken satmayı seviyorum. İşte bu zamanlarda örtümü yere yayıp ürünlerimi sergiliyorum.

Bu kadar gevezelik yeter. Belki artık bir şey satın almak istersiniz, ha? Gördüğünüz her şey el ürünüdür ve her ne kadar her birini çok sevsem de, satmaktan mutluluk duyarım, çünkü bunları özellikle sizler için yaptım. Çekinmeyin, şöyle bir yoklayın; ama lütfen, dikkatli olun. Bazılarının sivri dişleri vardır.”
-Stephen King-
(Tanıtım Bülteninden)

Sanırım bu merak uyandırıcı yazıdan sonra Kabuslar Pazarı‘nda bizleri bekleyen maceralara kısaca göz atabiliriz.

select.php


Alttaki öykülerin tanıtımı sürpriz bozabilir okumadan önce iyi düşünün derim. Yine de okuyacaksanız günah benden gitti!

Miles 81
King’in daha önce yayınladığı hikayelerden biri olan 81.Mil, kitabımızın açılış hikayesi oluyor. Maine eyaletinin paralı yolunda, 81.mil’de eski bir dinlenme tesisi vardır. Burası artık gençlerin mekanı olmuştur. 10 yaşındaki Pete Simmons, ağabeyini aramak için bu mekana geldiğinde bir votka şişesi bulur. Dayanamayıp votkayı içer ve sızar. Sonrasında dinlenme tesisine bir otomobil yaklaşır. Kapılar açılır fakat şoförü yoktur.

Premium Harmony
King’in yine daha önce başka bir yerde yayınladığı hikayelerden biri olan Premium Harmony, Mary ve Ray ismindeki çiftin hikayesini anlatmaktadır. Evlilikleri sürekli didişme içerisinde geçen bu çift, bir yolculuk sırasında May’in yeğenine hediye almak için bir markette durması ile korkunç olaylar dizisi içerisinde kendilerini bulurlar. Mary aniden kalp krizi geçirir ve ölür. Arabada eşini bekleyen Ray, aynı anda köpeklerinin de öldüğünü fark eder.

Batman and Robin Have An Altercation
Stephen King’in 2012 yılında yayınlanmış olan bu hikayesinde ise Sanderson ismindeki bir adam, Alzheimer hastası babasını her gün aynı mekana yemek yemeye götürür. Aynı muhabbetleri yaparlar ve bu durum 3 yıl boyunca devam eder. Sanderson, babasından umudu kestiği bir anda başına gelen bir olay, babasının hafızasında bir ışık çakmasına neden olur.

The Dune
2011 yılında ilk defa yayınlanan bu hikayede, Yargıç Harvey Beecher, avukatına sürekli olarak kum tepelerinden bahseder. Çünkü Harvey için kendi mülkünde bulunan o kum tepeleri çocukluğundan bu yana bir saplantı haline gelmiştir. Kum tepelerinde isimler görmektedir ve o isimler mutlaka öldürülmektedirler. Harvey’in avukatı bu olayı araştırmaya karar verir.

Bad Little Kid
Stephen King’in ilk defa Kabuslar Pazarı kitabında yayınlanan hikayelerinden olan Bad Little Kid, George Hallas isminde hayatı berbat olmuş bir adamın hikayesidir. Hallas, avukatına geçmişte yaşadıklarını anlatırken bir şey fark eder. Hayatının mahvolmasına neden olan gizemli bir küçük çocuktur. Ama artık olan olmuştur.

A Death
Geçtiğimiz mart ayında ilk defa yayınlanan bu hikaye, Kabuslar Pazarı’nda da kendisine yer buluyor. Klasik bir cinayet hikayesi gibi görünen bu hikaye, genç bir kızın öldürülmesi ve onun katili üzerinde yoğunlaşmaktadır. Tabii bu hikaye bir Stephen King hikayesi ise, klasik bir hikaye olmayacağını bilmeniz gerekir.

The Bone Church
İlk olarak 2009 yılında yayınlanan hikaye, manzum türdedir. Kısa bir şiir olan bu hikayede ormanda geçen kötü bir yolculuk anlatılmaktadır.

Morality
Chad ve Nora, geçimlerini zor sağlayan bir çifttir. Chad, kitabını yayınlatmaya çalışan bir yazar, Nora ise emekli bir bakana hasta bakıcılık yapmaktadır. Bir gün işvereni Nora’ya ahlaksız bir teklifte bulunur. Nora bu teklifi kabul ederse Vermont’ta bir ev sahibi olacaktır. Nora ne karar verecektir?

Afterlife
2013 yılında ilk defa yayınlanan bu hikayede, bankacı William Andrews’in ölümünden sonra kendisini bir koridorda bulmasını anlatıyor. Koridor duvarlarında eski günlerine ait fotoğraflar bulunmaktadır. Koridorun sonunda ise patron Isaac Harris’in odası bulunmaktadır. Yoksa hayat ona ikinci bir iş şansı mı verecektir?

UR
Stephen King’in ilk defa 2009 yılında yayınlanan bu hikayesinde, Kara Kule evreni ile açık bağlantılar görüyoruz. Wesley Smith, kitaplarını ve gazetelerini dijital ortamdan okuma kararı alır. Kendisine bir Kindle sipariş eder fakat kendisine gelen Kindle, pembe renklidir. Wesley bu Kindle’ın paralel evrenlere geçiş yapmayı sağlayan UR özelliğini keşfeder. Böylece artık ölmüş yazarların, paralel evrende yaşayıp yazdıkları kitaplara ulaşır. En önemlisi ise paralel evrendeki gazetelere ulaşır ve felaketleri durdurmaya çalışır. Sarı Giysili Adamlar kendisini ziyaret ettiğinde işler değişmeye başlar.

Herman Wouk is Still Alive
Brenda ve Jasmine iki iyi dostturlar ve bir gün piyangodan 2700 dolar kazandıklarında memleketlerini ziyarete gitmeye karar verirler. Bir araba kiralayıp yola koyulduklarında karşı yönden gelen iki yaşı geçkin şair ile karşılaşırlar. Bu karşılaşma sonrası kimsenin hayatı eskisi gibi olmayacaktır.

Under The Weather
Brad, kötü bir kabustan uyandığında eşi Ellen’ın uyuduğunu görür. Onu rahatsız etmeden kalkar ve hava almaya çıkar. Döndüğünde eşi hala uyumaktadır. Sabah işe giderken eşini rahatsız etmemek için not bırakır. Ellen hala uyumaktadır. Brad işten döndüğünde eşi Ellen’ı hala uyurken görür.

Blockade Blly
2010 yılında ilk defa yayınlanan bu hikayede, “Blokaj Billy” lakaplı beysbol oyuncusu William Blakely’nin kendisini beysbol tarihinden sildirmesini konu alıyor. Belki de beysbol tarihinin en iyi oyuncularından biri olacakken bunu neden yaptığını öğrendiğinizde bakalım neler hissedeceksiniz.

Mister Yummy
Yaşlılar evinde bir grup adam 1960’ların gece kulüpleri hakkında konuşmaktadır. Grubun başındaki gay adam, bu kulüpte tanıştığı ve aşık olduğu genç bir adamı anlatır. Mr. Yummy adındaki bu genç, o günden sonra insanlar ölmeden önce insanlara görünen biri olmuştur.

Toomy
201o yılında ilk defa yayınlanan bu hikaye, manzum türde bir hikayedir. Anlatıcının sınıf arkadaşı Tommy’e yazdığı ve 60’lar hakkında bir şiirdir.

The Little Green God of Agony
2011 yılında ilk defa yayınlanan bu hikayede Katherine MacDonald adındaki bir hemşirenin acılar içinde kıvranan hastası Andrew Newsome ile olan hikayesidir. Hemşire, Newsome’ın acılarını dindireceğini söyler fakat Newsome fizik tedavi istememektedir. Hemşire MacDonald, farklı çözümler ararken Rahip Rideout ismineki bir şifacı yollarına çıkar. Rahip, Newsome’a acılarını kovacağına söz verir.

The Bus is Another World
2014 yılında ilk defa yayınlanan bu hikaye, kariyeri için önemli bir iş görüşmesine giden Wilson, ikilemde kaldığı bir olaya şahit olur. Bu olayı yetkililere bildirmeli midir yoksa iş görüşmesine mi gitmelidir?

Obits
İlk defa bu kitapta yer alacak olan hikayede, ölüm ilanları yazarak kişilerin ölmesine neden olan bir köşe yazarının hayatı anlatılmaktadır.

Drunken Fireworks
Daha önce, 2015 yılında, sesli kitap olarak yayınlanan bu eser, ilk defa basılı halde bu kitapta yayınlanacak. Hikaye, üst üste gelen şanslı hamleler sonrası zengin olan Alden McCausland ve annesinin, göl kenarında satın aldıkları evlerinde, gölün karşı tarafındaki gerçek zenginlerin hayatlarını kıskanmalarını konu alıyor. 4 Temmuz’da yapılan havai fişek gösterileri gölün iki yakası arasında bir yarışa dönüşmüştür. Zenginler kendilerini üstün görmek isterler, değil mi?

Summer Thunder
İlk defa 2013 yılında yayınlanan hikayede, büyük bir doğa olayı sonrası hayatta kalan iki adamın hikayesi anlatılmaktadır.

Kabuslar Pazarı içerisinde bulunan 20 hikayenin konularından sizlere bahsetmeye çalıştım. İçlerinde gerçekten ilginç olan hikayeler var değil mi?

Biz, Sadık Okuyucu’ya düşen, bu hikayeleri okuyup, kendimize yeni dünyalar, yeni maceralar oluşturmaktır.
 
Son düzenleme:

igdirnet

Aktif Üye
8 Tem 2016
243
768
Linki yenileyebilir misiniz? Ayrıca farklı bir sitede paylasilması güzel olur.
 
Son düzenleme:
Üst