Alexandre Meinesz - Yaşam Nasıl Başladı Pdf

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
808
12,361
Alexandre Meinesz - Yaşam Nasıl Başladı Pdf

Evrimin 3 Kökeni

683f2ae48a8.png


1ba2730475e.gif

Pdf:


“Meinesz'in kitabı, yazarın hem bir bilim adamı olarak birikimlerini, hem de tarih ve sanat alanlarındaki deneyimlerini aynı potada eriten bir bakış açısı sunuyor. Meinesz, bilime ilişkin duygudan yoksun açıklamalar değil, dünyaya dair sezgilerini yazmaktadır. Mikroskobik organizmaları inceleyen, onların bu bulmacanın parçalarından sadece biri olduğunu bilen bir görüşü okurlarına sunmakta ve onların bu görüşleri kendi görüşleri ile birleştirip birleştirmemeye karar vermelerini beklemektedir. Sonuç olarak, ortaya büyüleyici bir eser çıkmıştır.”
KEVIN PADIAN, Birleştirici Biyoloji Bölümü ve Paleontoloji Müzesi, California Üniversitesi, Berkeley

“Meinesz, bir bilim insanının azim ve coşkusunun yalnızca doğa mekanizmalarındaki bozulmalara değil, aynı zamanda bilime bakışımızdaki zayıflıklara da nasıl ışık tutabileceğini gösteren harika bir öykü sunmaktadır... Meinesz'in zarif ve cesur hikayesi, basit bir anlatıyı değil, destansı bir başarıyı temsil ediyor. Bu hikâye, yazarın coşkusu ve incelediği canlılara ve çalışmalarına duyduğu sevgi sayesinde bilimin nasıl hayatta kaldığını gösteriyor.”
JOSEP-MARIA GILI, Science

"Tam anlamıyla büyüleyici, sadece [Meinesz'in] anlattığı jeolojik felaketler nedeniyle değil, fakat aynı zamanda söz konusu olan hayranlık uyandırıcı doğa görüngüleri yüzünden de."
RICHARD BERNSTEIN, New York Times

"Meinesz'in hikâyesi ürkütücü bir hikâye, bilimsel bir anlatıdan çok bir bilim kurgu romanını andırıyor."
Publishers Weekly
 
Üst