Prof. Dr. Ali Demirsoy - Kalıtım ve Evrim Pdf Cs

Otacı

Süper Üye
5 Tem 2016
801
12,213
Prof. Dr. Ali Demirsoy - Kalıtım ve Evrim Pdf Cs

9cd6d416144.png


Pdf ClearScan:


Gen mühendisliği emekleme çağındadır ve bugün ancak deneme evresindedir.

Gelecekte geniş uygulama alanı bulacağı kuşkusuzdur. Yalnız bu uygulamaların bir de tehlikesi vardır. Nitekim zamanımızdaki mikrobiyoloji uzmanlarının bir kısmı, gen mühendisliğinin bazı konularına şimdiden bir kısıtlama, yani bir çeşit ambargo konmasını önermektedir.

Çünkü bu değiştirme denemelerinin yapılması sırasında, antibiyotiklere dayanıklı, üstün yaşama gücü olan ve bizzat kendisi toksin salgılayan bir gen kombinasyonuna sahip mikroorganizma yaratılabilir. Bu ise insanların sonu olabilir.

Bu kısıtlama bugün yasal olarak konmamıştır. Fakat bu konuda araştırma yapan merkezler böyle bir felaketin ortaya çıkmaması için gerekli önlemleri almaktadır.

Birçok gen mühendisi, bireysel kusurları ve anormallikleri düzeltmek için çalışmalar yapmayı amaçlamıştır. Fakat, amaç, üreme hücrelerindeki zararlı genlerin gelecek kuşağa düzeltilerek geçmesini sağlamaktır.

Bu bölümün sonunda, insanların gelecek için kötümser olmamasını öneririz.

Çünkü bu kadar yıldan beri karşılaştığı sorunları üstün zekası ile çözen bizlerin, gelecekte karşılaşacağı sorunları da aynı yetenek ve beceri ile çözeceği inancındayız.

Gelişmiş zekamızı, gelecekteki aşırı yoğunluğumuzdan doğan sorunları ve genetik kirlenmeleri çözecek şekilde yönlendirebilir ve sonunda çareyi bulabiliriz. Eğer bu sorunlara araştırma ve eğitimle eğilmezsek, akılla çözeceğimiz birçok sorunu, doğanın zalim ve özverisiz seçme baskısıyla çözmesine boyun eğmek zorunda kalacağız.

Her şeyden önce bu konunun çözümüne, insanları, evrim ve kalıtım konusunda bilinçlendirmek ve eğitmekle başlamalıyız. Çünkü kalıtımı ve evrimsel işleyişi ana hatlarıyla bilen her kişi, gelecekteki tehlikeleri sezinleyebilecek ve ona göre önlemlerini alacak, gerekirse kişisel özverilerde bulunabilecektir.
 

koralp

banned
10 Kas 2018
134
291
Kitabın Önsözünün ilk cümlesi.

"Bundan yaklaşık 3-4 milyar yıl önce evrensel bir piyango çekilmiş ve büyük bir olasılıkla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmiştir."


Artık geri kalan sayfalarda yazılanları ne kadar ciddiye alırsanız.
 

ihtiyardost

Onursal Üye
12 Kas 2010
3,394
66,600
Karagümrük
Kitabın Önsözünün ilk cümlesi.

"Bundan yaklaşık 3-4 milyar yıl önce evrensel bir piyango çekilmiş ve büyük bir olasılıkla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmiştir."


Artık geri kalan sayfalarda yazılanları ne kadar ciddiye alırsanız.

"Dünyada rastlantı diye bir şey yoktur, ama bir olayın gerçek nedenini bilmememiz anlama yetimizi böyle etkiler ve bu tür bir inanç ya da kanı doğurur." demiş bir bilim insanı. Piyango çekilmişmiş, büyük bir olasılıkla en büyük ikramiye dünyaya isabet etmişmiş demek; ben aklımın ermediği konularda da sallarım demektir. YERSEN...
 
Üst