Seksoloji Yıllığı -1953-sayı-2(248 sayfa)

Kozmos

Kıdemli Üye
9 Tem 2016
213
2,324
1zlaayo.png



Rastgele aldığım dergilerden Seksoloji Yıllığı hakkında pek bir bilgim yok. Oya Baydar'ın ''Sıcak Külleri Kaldı'' adlı romanında gizli gizli okunduğundan bahsedilmiş. Şöyle bir karıştırdım kaliteli bir dergi ve ekibe benziyor. Anıları olanlar paylaşırsa sevinirim :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326
2. Dünya Savaşından sonra ABD'de "Kinsey Raporları"nın yayımlanmasından sonra bu tür yayınlara dünya genelinde ilgi arttı. Aslında üniversitede bir zoolog olan Alfred Kinsey (Kendi adıyla anılan bir enstitüsü de vardı) raporlarını iki cilt kitap halinde yayımladı ("Erkekte ve Kadında Cinsel Davranışlar" adlarıyla) ve kitaplar çok sattı. O tarihlerde Amerikan halkı genelde tutucu sayılırdı. Tabu sayılan birçok konuya değinen bu kitaplar halk arasında çok tartışma yarattı. Bu kitapların dünyada yarattığı sansasyon ülkemize kadar geldi. Bizde de 40'lı 50'li yıllarda benzeri yayınlar çıktı.

Seksoloji Yıllığı 1949'dan itibaren çıkmaya başlayan "Seksoloji Cinsi Bilgiler Mecmuası"nın yıllıklarından biri, 1953 tarihli. Künyesinde tanıdık isimler var: Sahibi Nihat Karaveli, sekreter: "Orhan Karaveli", İllüstrasyonlar: "Faruk Geç". İçeriğine gelince, günümüz standartlarında çok masum ve naif kalıyor.

Paylaşım için teşekkürler sayın "Kozmos".

Kinsey-TR.jpg
 
Son düzenleme:
Üst