Great Maps (Büyük Haritalar) - DK serisinden

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Great Maps (Büyük Haritalar)
The World's Masterpieces Explored and Explained

İngilizce
Yazan: Jerry Brotton
Basım yılı: 2014
DK (Dorling Kindersley) yayınevi, Londra
DK Smithsonian serisinden
258 sayfa, 99 MB, s-pdf


MÖ 1500-1300 yıllarındaki "klasik dönem" haritalarından başlayıp, 13-15. yy keşifler çağına ait haritalarla devam eden ve günümüze kadar gelerek haritaların tarih boyunca süren öyküsü anlatılıyor bu hacimli kitapta. Dorling Kindersley yayınevinin Smithsonian enstitüsü ile işbirliği sonucunda oluşmuş. İnsanoğlunun içinde yaşadığı dünyayı anlamlandırmak için yapmaya başladığı ilk haritalar taşlara kazınmış olanlarıdır (petroglifler). Bunlardan en eskisi de İtalya'daki Bedoline petroglifiymiş (M.Ö. 1500). Batlamyus'un (Ptolemy) dünya haritasından Piri Reis'in haritasına kadar hepsi bu kitapta bol görselle anlatılmış.

Yararlı olması dileğiyle.


Great-Maps-kapk.jpg

(MediaFire)


"Dorling Kindersley Eyewitness" serisinin diğer kitapları için
sıralı liste

 
Son düzenleme:

sekonme

Kıdemli Üye
8 Eki 2009
151
335
Yararlı olmaz mı, sayın scanfan. DK'in bütün yayınladığınız kitapları kütüphanelik olmayı hak ediyor aslında. Bilgiye değer veren herkesin elinin altında bulunması gereken müthiş kitaplar hazırlamışlar. Paylaşımınız için çok teşekkürler..

Büyük(!) kitapçımız "di en ar"a üstünkörü bir baktım. Anlaşılan DK'in sadece "Travel" serisinden kitaplar Türkçe çeviri ile yayımlanmış. Gönül isterdi ki, büyük yayınevlerimiz böyle güzel kitapları eski yıllarda olduğu gibi Türkçeye çevirip bizlere sunsa keşke...
 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,988
13,484
Harika kitaplar gerçekten. Elimde bir kaç Türkçe baskısı var ve onlar da çok güzeller. Güzel bir görsel kütüphaneyi sayenizde kurduk sayın scanfan.
 

KHANN

Kıdemli Üye
19 Ara 2012
126
277
Sayın Scanfan çok teşekkür ederim , harika kitaplar , yararlı olması ne kelime adeta hazine . Sevgiler , saygılar.
 
Üst