Ripley's Believe It or Not! Download the Weird

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316

Ripley's Believe It or Not! Download the Weird
("İster İnan İster İnanma" serisinden)
İngilizce
257 sayfa, 129 MB, pdf

Ripley_s_Believe_It_or_Not_Download_the_Weirdjp.jpg

(mega)


"Ripley's Believe It or Not! Download the Weird" Ripley'in çizim değil de fotoğraflardan oluşmuş bir dizi albümünden biri ve 2012 tarihli. Bilindiği gibi bu seri Amerikalı karikatürist, girişimci (ve amatör antropolog) "Robert Ripley" (1890-1949) tarafından 1929'dan itibaren yayımlanmaya başladı. "İster İnan İster İnanma" anlamına gelen "Believe It or Not" serisi önce gazetelerde çizgi bant şeklinde yayımlandı sonra radyo programları haline getirildi ve albümler halinde de çıkmaya başladı. Televizyon yayınlarının başlamasıyla çok sayıda TV programları da yapıldı. Çok şaşırtıcı, tuhaf ve meraklı konulara değinen seri dünyada milyonlarca insana ulaştı, yaratıcısını zengin etti. Robert Ripley'e okuyucularından gelen mektupların sayısı, ABD başkanına yazılan mektuplardan daha fazlaydı. Dünya yüzünde şu anda sayıları 32'ye ulaşan "Ripley's Believe It or Not!" müzeleri vardır. Buradaki albüm yabancı bir siteden alındı, linki Mega'da yeniden oluşturuldu.

"Ripley's Believe It or Not!"ın birçok kez parodisi de yapıldı. Burada "Mad" mizah dergisinin (daha doğrusu derginin yayımladığı paperback albümlerden birinin) kapağına taşınmış.
Believe_It_or_Not_Mad_Parody.jpg


 
Son düzenleme:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Bir gazetede çıkıyordu Türkçesi, Cumhuriyet miydi yoksa? Yok o tarihte bugün'dü galiba. İster inan ister inanma'nın çizimlerine de hastaydım.
 
Üst